Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Klarinet za odrasle

Klarinet za odrasle

Zanima me, ali ima kdo izkušnje z učenjem igranja na klarinet v odrasli dobi?

Kot mulca so me nekaj mesecev pošiljali na tečaj (ne glasbeno šolo) blok flavte; za silo sem znal igrat po notah, na pamet pa skoraj karkoli.

Sedaj na pragu srednjih se želim za lastno veselje lotit klarineta. Predstavljam si, da najamem nekoga, ki me tedensko poučuje, jaz pa potem vadim.
Ali ima kdo tovrstne izkušnje?

Ja, jaz sem se sicer učila dveh inštrumentov že v osnovni šoli, ampak potem deset let nisem igrala. In sem kar klicala v glasbeno šolo in sem se lahko vpisala, vedno je pa možnost tudi privat. Da se potem delat tudi izpite, ampak če se resno lotiš tega, je vaje vsaj eno uro na dan – meni vzame kar veliko časa. To je največji problem, ker ko si odrasel, ga nimaš 🙂 Igram pa sicer še v simfoničnem orkestru – tako da, se da marsikaj.

kako majo to ? če si prestr za v glasbeno šolo sam si želiš kej igrt ?

Živjo,
vem da je tema relativno stara, pa vseeno. Starostne meje, za učenje inštrumenta seveda ni. Govorim o igranju za lastno veselje, morda v kakšem orkestru. Sem študent klarineta na akademiji za glasbo in če imaš kakršnakoli vprašanja oz. želje me lahko kontaktiraš. Če te še vedno zanima me lahko kontaktiraš na št. 051201991 – Jure.

Lp

New Report

Close