Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kkao se naredi testo za pico??

Kkao se naredi testo za pico??

mOka,sol,kvas,voda. Še kaj?

Lahko dodaš malo olja

malo toplega mleka 2dcl z žličko sladkorja, da kvas vzhaja, jaz dam v testo še žlico olivneg aolja, 30 dkg moke, malo soli. To je to.

Tako kot za kruh.

Za normalen pekač, naredim takole.Testo: 450g moke, ščep soli, žlica olja, 2dcl mleka, ki ga malo segrejem in v njem stopim kvas z žličko sladkorja.Vse skupaj zmečem v multipraktik.20 min vzhajanja v posodi za vzhajanje.Slabih 25 min pečenja na 180, pečico predhodno delno segrejem.

http://www.mojirecepti.com/iskanje/?query=pizza

300g moke
1/2 kvasa
ščep soli
3 žlice olivnega olja
180ml mlačne vode

to zadošča za pekač, ki je v pečici (je pa tavelik)

——–
500 g moke
120 g margarine
pribl. 250 ml mleka
1 čajna žlička soli
malo sladkorja
pol kocke svežega kvasa
origano

Kvas damo vzhajati s sladkorjem, žlico moke in malo tekočine. Medtem ko vzhaja, v toplem mleku raztopimo margarino. V moko damo sol in origano, malo premešamo, nato dodamo toplo tekočino in vzhajan kvasec. Najprej premešamo s kuhalnico, nato na kuhinjskem pultu na hitro zamesimo gladko testo. Pokrito pustimo, da vzhaja.
Ko naraste, testo razdelimo na dva dela in vsakega posebej še enkrat na hitro pregnetemo. Pustimo še malo vzhajati, nato kepi raztegnemo (pomagamo si z valjarjem) v dveh (naoljenih) pekačih in obložimo s poljubnim nadevom. Pečemo 15 minut na 230 stopinj z ventilatorjem ali na programu “pizza” (navadna pečica 15 minut na 250 stopinj).

Lp, Špela ************* <http://spela1.moj-album.com> <http://servetke.moj-album.com/album/874923/>

Nič od zgoraj naštetega; vzameš lepo Tuševo mešanico moke za belo kvašeno testo-to je 1 kg pakirane mokeza vzhajano testo. Ima že vse te zadeve notri, ki jih zgoraj naštevajo.

Moj simpl recept za 1 pico, torej okrogel pekač normalnega premera:
200 g te mešanice, 1-2 žlici olivnega olja, tople vode po občutku, da dobiš lepo kvašeno testo, soli ni treba, ker je že notri in je potem salama že dovolj slana; pustiš 30 min da vzhaja…. Z roko razporediš po pekaču, kot profi nadevaš z poljubnimi sestavinami in voila! – pečeš od 15-20 min pri 200st in to je to…pa dober tek!

Za en velik pleh je recept sledeči:

1/2 kg moke, 2 žlici olja, 1 čajna žlička soli, 2,5 dl mlačne vode, 1 čajna žlička sladkorja, 1 kvas (lahko tudi suhi)
Vse skupaj zamesiš in pustiš vzhajati, obložiš po žeji in pečeš 12 min pri 220 stopinjah. Jaz sicer pečem 13-14 minut, ker imamo radi bolj zapečeno.

večkrat kot boš vadila boljše bo.

ali mi lahko poveste kako se naredi čisto navaden testo neznam ga nares ker sm stara 11 prosim povejte mi.

Ma kako si pridna zlata deklica! Stresi v skledo 1/2 kg moke, 1 zavitek kvasa v prahu,1 žličko soli, 1 žličko saldkorja, 2 žlici olja, ene 3 kozarčke (3dcl) mlačne vode – zmešaj in pusti eno urco pri miru, da vzhaja. Namaži pekač /lahko z mrzlim putrom, da se testo lažje raztegne./ Na testo namažeš par žlic paradajza, malo sira naribaš, šunke položiš in kar ti paše. Pečeš v zelo vroči pečici 220 stopinj /moraš prej vključit, da se ogreje/ 10 minut, lahko tudi do 15 minut. Za kruh vzameš iste sestavine, isto naj vzhaja eno urco. Pečeš na manjši temperaturi 30 minut. Pazi, da se ne opečeš, obvezno debelo cunjo in ne se dotikat “pleha “!

aa

tole je baje recept iz cicibana – ne vem, koliko let nazaj:

2 jogurtova lončka mehke moke
žlička soli
1 jajce

pol jogurtovega lončka mleka
pol do ene kocke kvasa
žlička sladkorja

kvasno mešanico vzhajaš, dodaš k moki, soli in jajcu, dobro pregneteš. pustiš vzhajati 1x do 2x, nato pa testo razvlečeš. testo se mi nikoli ne trga.

otročje lahko!

Testo iz tega recepta:

hmmm… v malo tople vode raztopiš vrečkico kvasa ter posodo zapreš da malo vzhaja, nato dodaš moko (zelo dobra pica je z polnozrnato moko) ter vodo in pustiš da testo vzhaja kar lep čas, ko se ti zdi da je dosti vzhajalo je najlažje če na pult ali kuhinsko mizo potreseš moko in testo zvaljaš z valerjem namastiš pekač.

še boljše če nardiš testo en dan prej…ga daš v skrinjo in skoraj zamrzneš ….vzameš ven da se odtaja….in to je to….pa manj kvasa…na kilo moke-je četrt kvasa več kot dovolj za pico…pa še kakšen deci piva v testo, vse to prispeva k hrustljavosti, rezultat je očiten splača se potruditi, pa pečico našponite do konca da se fajn ogreje in jo pecite na najvišji možni temperaturi in bo v desetih minutah pečena (če ima prečica 275C)…odvisno od debeline testa-če je tanka

LP

Tule je recept za super pico – poleg testa je pomembna tudi omaka…

Pravzaprav od vsega tega kar pišejo nič ni res! Uzamemo 1kg moke v katerega zamešamo paradižnikovo mezgo in 3 kvase. Na vrh pice damo kar želimo in takoj v pečico za 5min. Pa dober tek!

Nimo

Katera moka se uporabi za izdelavo testa za pico? Šri nas se dobi okoli sto vrst moke.

Jaz jo naredim tako (količina sestavin za večji pekač)
Segrejem pol dcl mleka z malo sladkorja, vanj nadrobim pol kocke kvasa, premešam in po vrhu posujem z moko. Pustim kakšno minuto, da narase. Med tem pripravim 25 dag moke (ne kompliciram, uporabim tisto, ki je doma, največkrat navadno pšenično ali namensko). Na sredi kupčka naredim jamico in vanjo vlijem pripravljen kvasec. Nato dolijem približno 0,3 dcl olja in dober dcl mlačne vode, v kateri prej raztopim tričetrt žličke soli. Dobro pregnetem in pustim pol ure, da vzhaja. Obložim po izbiri sojedcev 🙂
Pečem 20 minut na 200 stopinj.
Nam je všeč 🙂

Ful dobre pice

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close