Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kje vzpostaviti SharedDoc

kje vzpostaviti SharedDoc

Živjo,
doma imamo dva računalnika, ki sta preko routerja vsak samostojno na internetu (ADSL). Sem popolni laik, sem pa v preteklosti že preko nekega wizarda nekje v officeu (mogoče v exloringu???) uspela vzpostaviti SharedDocs na vsakem računalniku, tako da smo si lahko gledali skupne fajle. Pred časom je en računalnik šel preč, zamenjan je bil hard disk in na njem so na novo postavljeni windowsi wp (kot na drugem računalniku, ne vem pa če gre za isto verzijo – če je to sploh pomembno). Skratka. Na tem “novem” sem poskušala zopet nastavit te SharedDocs, uspelo mi je celo vzpostavit folder pod My Network Places, ampak drugega računalnika ne vidim, kot drugi tega ne. Prooooosim, povejte mi, kaj moram narediti, kaj sploh hočem narediti, kje to naredim in kako. Se opravičujem, da s svojo laičnostjo kradem vaš čas, še posebej, ker sem v preteklosti to enkrat že uštimala in je delovalo.

Hvala.

menim, da hočeš preprosto skupno rabo datotek, kar je za doma čisto dovolj, pa še zakomplicirano ni toliko kot tisto drugo. zato ti napišem kar to lažjo možnost. Upam da imaš xp na obeh mašinah. Ruter pa ti itak dela tako kot da so računalniki v mreži.
1. V raziskovalcu izberi orodja, možnosti mape, pogled in čisto na koncu imaš kvadratek v katerem mora biti kljukica za njim pa je napisano sledeče:Uporabi preprosto rabo datotek
stisni še uporabi in v redu in s tem je prvi del zaključen.
2. v raziskovalcu označi direktorij, ki ga hočeš dati v skupno rabo z desno tipko, izberi skupna raba datotek in tam potrdi da hočeš to dati v skupno rabo. po tem moraš iz drugega računalnika že videti datoteko, ki je oddana v skupno rabo drugemu računalniku. morda bo potreben še ponoven zagon, ampak načeloma ne.
3. še prijazen nasvet glede tega da ti je disk šel k vragu in očitno vsi podatki na njemu. Jaz si vsake toliko časa naredim ghost-a pa tudi če gre disk k hudiču, ne izgubim prav veliko podatkov. Dobro je pomisliti še na kakšno drugo varovanje, sploh pomembnih stvari. (Morda so družinske fotke že kar pomembna stvar)
lp K.S.
Upam, da ti je uspelo

Živjo,
hvala za tako hiter odgovor in sorry za tako pozen moj odziv. Sem naredila, kar je kams67 svetoval, a seveda vrag ne dela. Vse to, kar mi je svetoval, je bilo že narejeno, verjetno so to kakšne default nastavitve, pa sem vseeno še enkrat vse “obkljukala”, na obeh računalnikih (oba imata windows xp).
Se mi zdi pa logično, da ne dela. Preveč easy.
Kje se pa vnese potem ime računalnika, tako da se potem v exploringu vidi kateri shareddoc so na katerem računalniku?

hvala in lp

Ime spremeniš tukaj: desni klik na My Coputer in Properties –> Computer Name –> Change –> tukaj spremeniš Computer name… oziroma nastaviš isti Workgroup.

Lp, Max

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close