Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kje vidite recesijo?

Kje vidite recesijo?

Kje vi vidite recesijo? Jaz je ne vidim!

V moji denarnici.

Pojdi sem http://www.css-sl.si/ in ti jo bodo pokazali. Boš takoj videla, kaj se je zgodilo z npr. LTH in kakšne posledice je to pustilo.

Kaj mi pa bo dom za ostarele? Pa to je ja dražje kot hotel!

Mogoče pa ne znaš pogledat.

Na naši šoli je vse več odpovedi plavlnih tečajev in letovanj, ker si družine tega nemorejo privočiti.

Če je ti en občutiš, bi bilo mogoče prav, da komu pomagaš, ki jo občuti.

A si ti mogoče Borut?

saj ne bi postala varovanka doma. Prišla bi tja na eno lekcijo. Tam sigurno kdo preko javnih del dela, ki je predhodno zaradi recesije izgubil službo in takih tam okoli ni malo. Prav tako tam sigurno kdo pozna koga, ki je najprej ostal brez plač, nato pa še brez službe. LTH je bila kar velika firma in veliko ljudi od tam je delalo v tej firmi, ki je zdaj ni več.

Zagotovo je! Al pa je vsaj neki resno narobe. Jaz sem prepričana, da je denarja na voljo več kot dovolj, je le nepravično/neprimerno/nelogično razporejen. Za plače in regrese ni, za 3 referendume in kampanje ob njih pa je? Za nagrade in dodatke je, za plače delavcem ni?

Recesija je kot kameleon, delodajalci jo zeloooo radi uporabljajo kot izgovor, da še bolj pritisnejo na delavca, da jim še bolj zniža prihodke, hkrati pa si sam kupuje nov vikend in je poslovno v plusu. Posledično delavec ne zapravlja, posledično, posledično marsikaj…

Sama sem danes ostala dolžna 20 centov, ker nisem imela dovolj za malico, me je bilo tako sram, folk me je gledal postrani, prodajalka pa je bila na srečo normalna mi je sam pomahala naj grem. Plače 20. ni več. In že od 20. hodim naokoli s par evri v denarnici, si sposojam od mame, ki je v penziji, od fanta, da imam vsaj za sendvič. Žalostno. Delam cele dneve, prejšnji mesec sem jih naredila 212, denarja pa ni ni ni… Precej beden filing, verjemite mi, še mlada pa životarim. In nisem edina.

Tako da ja, ne vem če je res recesija tisto kar je, ampak nekaj je hudo hudo narobe.

Ko gre človek po BTC, dopoldne, in je vse zabasno, res nima občutka, da je kje recesija. In po pravici povedano, tudi drugje po Lj se ne vidi, da bi bilo pomanjkanje. Frizeraji polni, manikure polne, kozmetika polna… Ko pa grem domov, na selo, je pa druga pesem. Tam v trgovini sploh nimajo nekaterih stvari, ker se kao ne prodajajo. Ampak tam so ljudje pridni, vse pridelajo sami, in je tudi 500 eur plače veliko.

Jaz pri drugih recesije ne opazim. Še vedno kupujejo nove avtomobile, se odločajo za otroke,… Jaz pa v 13 let stari Škodi… Pa imam 1000e plače in službo za nedoločen. Če grem v trgovino, nikjer ne vidin, da bi kdo kaj šparal, npr sama si ne privoščim majoneze in pršuta, toda drugi to kupujejo. Vozim najslabši avto v bloku, pa imam najbrž višjo plačo, kot ostali.
Pa naj mi kdo razloži ta fenomen.

Sicer ne vem, kje po BTCju se ti potikaš, da je vse zabasano. Parking morda že zgleda poln, ker tam veliko ljudi parkira, ki dela ali v okolici, ali pa celo v centru Ljubljane in pač tam pustijo avto za cel dan.

Trgovine so pa prazne. City park je sicer malce bolj poln, ker hodijo tja ljudje na malice, ampak ostalo pa daleč od tega kar je bilo par let nazaj.

Da ne govorim o supernovi, ta pa zna bit kot mesto duhov in to dopoldne in popoldne.

Bravo, bo kar držalo – razen osnovnih življenskih potrebščin ljudje zelo previdno kupujejo. Ostale trgovine so res prazne – prodajlek se izjemno dolgočasijo, ni nobenega prometa. Veliko trgovin iz bolj mrtvih “krakov” velikih centrov se je že izselilo, ker ni bilo rentabilno. Cene visoke, marže v primerjavi s cenami v drugih državah( Nemčija, Avstrija, Italija; Anglija, USA pa še posebej – oblačila, obutev, kozmetika) nabite v višave!

Centri in trgovine se napolnijo v intervalih, takrat ko so penzije in plače. Ljudje denar razporejajo tako, da so bančni limiti izkoriščeni skoraj do pikice odobrenega limita. In tako iz meseca v mesec, ko z limiti praktično pridobijo še eno plačo – nekateri jemljejo celo kratkoročne kredite, da bodo lahko družino in otroke sploh peljali na morje, nekateri še to ne. ljudje, recesija je in to kar močna, pa še bo trajala! Dokrer bomo(boste) primorani kupovati po tako visokih cenah, kot so tukaj v Sloveniji, pa zagotovo!

Zelo mi je hudo za danapnje mlade, kot je opisala npr. Recesija JE!, Ki morajo delati praktično zato, da prispevajo v proračun večino za današnje upokojence, sami so brez lastne strehe nad glavo, brez možnosti ugodnega financiranja, še brez otrok, še brez prihodnosti, v negotovosti, kaj bo prinesel jutri…….kdo bo njim služil penzijo, se pa žal ne ve. Sami zagotovo ne! Veliko jih bo odšlo s trebuhom za kruhom v tujino! In to večinoma tisti tasposobni, pridni delovni.

Dejstvo je, da nekateri še vedno imajo in, da ne čutijo recesije, kar pa seveda ne pomeni, da recesije ni. Pri nas tudi ne kupujemo majoneze (morda 2 krat na leto), pršut si privoščimo občasno, vozimo se pa v 12 let starem Volvu. Pa nam ni hudega, siti smo, oblečeni tudi in na dopust tudi gremo (celo večkrat na leto).

Eni pa pršut in majonezo vsak dan, pa potem zmanjka za dopust, drugi pa nove cunje, tretji stanovanjsko opremo …. Eni pa žal nič od tega, komaj seštukajo do konca meseca ali pa še to ne. Ti pa sploh ne hodijo po trgovinah.

to se že skoz sprašujem. tudi jaz je ne porajtam, ne občutim hvala bogu. in v krogih, kjer se sama gibljem tudi ne opažam nekih posebnih sprememb.

še vedno je zelo veliko luksuza opažam, razvajanja, letovanja, kini, prireditve … mah ja vse je polno!

Povsod po malem. Bo pa vedno slabše.

Zelo drži!, prav imaš, s fantom sva najemnika, oba se voziva na delo, mesečni stroški, hrana, zavarovanja… včasih se mi zdi, da niti ne dobim tako malo denarja, sam vse je tako drago, grem v trgovino, kupim par osnovnih zadev, pa je takoj 20€. Obup.

Včasih sva si kaj privoščila, šla na kako tortico, vsake toliko ven na pico, na kako fešto. Zdaj že dolgo ne več, le delo, delo, delo, pa skoz brez dnarja. Sej včasih se mi malo scufa, pa si kupim kak parfum, al pa novo majčko, kavbojke (ne govorim o tistih za 100€, da se razumemo), pol je pa drug mesec še večji drek in se tega raje ne grem.

Ful sem razočarana nad takim življenjem, nisem si mislila da bo tako, žalostna sem vsak dan. Sem v poznih dvajsetih, počutim pa se kot da imam 100 let. Zmatrana sem od vsega in si ne predstavljam da bom morala tako živeti še par let in ne predstavljam si kako drugim uspeva, kako se sprijaznijo, kako se počutijo drugi mladi.

Nekateri pa ja, imajo vse, imajo denar, gredo na počitnice, gredo vsako nedeljo ven jest, imajo nov avto (moj je podedovan, star clio), si privoščijo svega i svašta, ne gledajo na cene v trgovinah. Kot sem v prvem postu napisala, denar JE, ni pa pravilno razporejen.

Recesija je za nas delavce, za tiste višje pa ni. Žalostno, tudi sama sem v sredini dvajsetih, delam pri zasebniku, slaba plača, še slabši pogoji dela, vsak mesec več dela, denarja manj, ogromno neplačanega dela.. Šparajo in šparajo na vsakem koraku, še za WC papir gledajo, da ne bi kdo od zaposlenih slučajno kake rolice odnesel domov, pa firmi ne gre slabo, prekleto dobro. Žalostna sem zelo, kako je to sploh mogoče. Saj jim ničesar ne zavidam, samo rada bi normalno preživela mesec, računi ne počivajo, a plača pa lahko?!? :/

Kje vidim recesijo? A mislis, da bi morala biti lacna in bosa, da bi obcutila krizo?

Recesijo vidim, da kljub temu, da se mi je placa povisala v zadnjih treh letih, da ne ohranjam starndarda kot pred tremi leti ali vec in da sem nekaj stvari crtala (ki jih mimogrede sploh ni bilo skoda crtat), da za ostalo pa porabim bistveno vec kot prej.
Ko gledam cene, se mi zdi, da so tolarjem crtali dve nuli in da vse, kar je bilo 200 sit je danes 2e, kar je bilo jurja, je 10e in kar je bilo 5.000 je danes 50e.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close