Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje vam je lepše, Istra ali Kvarner

Kje vam je lepše, Istra ali Kvarner

Kupujemo stanovanje, po kilometrih je isto ali Istra, gledamo Umag in okolico, ali pa Krk, ali pa celina- Jadranovo, Crikvenica, Novi Vinodolski. Časovno je razlika kakšnih 20 minut , dlje za Kvarner. Morje mi je lepše v Kvarnerju, zelo čista voda.  Kje je vam všeč, kje bi vi kupili?  Kje so ljudje bolj prijazni, kje se bolje počutite?

Na splošno je Kvarner lepši, razen če se ne odločiš za biser Istre, Rovinj.

Lošinj mi je zelo všeč, tam bi imela hiško, za vikend dopuste pa v Umagu- voda je pa tam zelo umazana.

Kvarner je zakon, tudi plaže, voda, časovno si pa res razlike 15 minut. Jaz ne bi v Umagu , meni Istra sploh ni všeč.

Men Istra, ampak J Istre, pa Dalmacija.

Najboljš se pa seveda počutm v Istri, že domačinka 😉

Absolutno Istra.

Ko sem bila majhna, smo vedno letovali v Kvarnerju. In kar se spomnim od takrat je mrrrrrrrrrrrrrrrrrzla voda. Vedno me je zeblo.

Potem sem enkrat pri 18 sama šla v Istro in nisem mogla verjeti, da je morje lahko tudi toplo. Potem me Kvarner ni več videl.

Pa si kdaj pomislila zakaj? Istra je plitva, zato se hitro segreje. Je tudi mulj spodaj, zato je kakšna voda.  Kvarner je globok, zato je za 2 stopinji hladnejša. Ni pa tako mrzla kot ti opisujes, saj ni Soča. Razlika je Max 1-2 stopinjo, poglej graf temperature vode, pa boš videla da ni neke razlike.

Odgovor na objavo uporabnika
Plavi, 26.11.2021 ob 15:28

Na splošno je Kvarner lepši, razen če se ne odločiš za biser Istre, Rovinj.

tu je vse povedano…

Meni je Istra lepsa. Pa blizje je, ce imas apartma ali vikend si zelo hitro tam- brez AC ali trajekta…

Novigrad je prijazno mestece, ravno prav veliko, simpaticno, polno Slovencev. V zadnih petih letih se je izredno razvilo.   Ko si tam, se pocutis prijetno in domace.   Nepremicnine tam so primerljive z Ljubljano, drugace , po lokalih so cene normalne.

otok Pag. toplo morje.

nikjer od omenjenih mest. Mi smo kupili parcelo pri Žabjaku – Brezje (NM)

Nikakor ne Istra, zaradi morja ne.  Ne maram slabih travnatih plaž, temnega morja (trava).  Morje je v Istri za en d*ek, šele pri Puli mogoče kakšna normalna plaža, samo so pa naselja ciganska.

Umag, Novigrad.  Porec in vse vmes.  Velik plus je blizina, lahko si vsak teden na morju.

Jaz sem za Kvarner, meni morje in plaže v Istri niso všeč.

Za vikende kupovat stanovanje na morju je pa stran vržen denar. Pa tudi časovno je vožnja dol za vikende zguba časa. Poleti ga ni vikenda da ne bi primorka stala zaradi nesreče.

Rovinj z okolico.

Kvarner, ampak otoki. Ampak za vikend je to brezveze, ker moraš na trajekt vsakič. Celinski del Kvarnerja je pa še slabši od Istre. Vse pozidano, nikakve plaže, pa ko začne veter pihat, te lahko še odnese.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close