Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kje v Istri lepa plaža

kje v Istri lepa plaža

Do sedaj smo bili v Umagu in Novigradu. Šli bi kam drugam za par dni, zato nekam do cca 200 km oddaljenosti iz Ljubljane. Razmišljamo o Puli/Pulju, vidim da so nastanitve malo dražje tam.

Želimo lepo plažo, da ni ostro kamenje, brez skal. Da ima plaža gosto senco kot tudi del za sončenje. Da je v bližini kakšen market, malo okoli za sprehajati se. Da so kabine za preobleči se.

Apartma bi iskali v bližini plaže (do 600m).

rabac ima najlepše plaže v istri

Rabac.
Voda je sicer bolj mrzla, cista pa.

Je kdo bil v Selcah? Kakšna plaža je tam?

Ni sence.

Problem v Istri je umazano morje. Plaz a pride šele nato na vrsto
.

Ne sprašuje po čistosti morja.

Men je full všeč v Puli kar se plaže tiče, Gortanova uvala, Lungomare. Imaš tud sprehajalno pot, je dolga plaža, lokale, na začetku mislm da so kabine za preoblečt, naprej mislm da jih ni, vsaj vidla jih nism nikol. Imaš pa tuki full sence kot tud full sonca, po želji. Plaža ima take ravne skale, glih fajn za počitek.
V bližini, takoj na začetku imaš shopping center Max city, vse sorte štacun, tud za hrano imaš Plodine.

Lepo je tud Galebove stjene, plaža podobna, sam tuki pa nimaš ostalih stvari na izbiro.

Najlepše naravne plaže v Istri so na vzhodni obali Istre, vse ostalo je ali umetno, ali pa ne lepo in zaradi plitke tople vode zaalgano in spolzko.

Idi na nin, malo pred zadrom. Pesek, mivka…sam je guzva za popizdit, en čez drugega hodijo. Bili v soboto na poti nazaj z Biograda. V Biogradu ni guzve.

Bo veselo z okužbami čez kaka 2 tedna.
Lahk se pripravimo da bomo spet po občinah.

v Opatiji.

Predlagala bi ti Krk – Njivice – lepe plaže – dost štantov, zvečer glasba v živo večkrat tedensko, možnost izleta z ladjico itd. Pa tudi daleč ni. Prehod čez krški most brezplačen.Edino kar je da 24 urne urgence kolikor vem ni, sem si zadnji dan zvila gleženj in na otoku nisem zasledila da bi bilo kaj odprto, nevem kako je zdaj. Sem videla da eni predlagajo Pulo, sem bila v Puli v Šrimi, tam se mi plaže niso preveč dopadle, bilo je veliko malih meduz ob obali itd. Ni bil fajn filing plavat… V mestu Pula je edino zanimiv amfiteater ki pa je za plačati, nam se ni dopadlo preveč. Je pa kot so predhodniki napisali lep tudi rabac, ampak plaže so bolj ozke, če je gužva moraš si hitro rezervirat plac.

Vsekakor priporočam, če še niste obiskali:
– Plaža v Zambratiji (Umag), peščena plaža za katero dosti ljudi sploh ne ve, v bližini restavracije in bari za osvežitev, manjša trgovina
– Rabac.. Sprehajalna potka, tut plaža je solidna, sicer sem bila tam v jeseni in se nisem kopala ampak je res lepo 🙂
– Opatija.. Dolga sprehajalna pot mislim da Lungomare, plaža je pač tko tko, presežek ni.. je pa večina hotelov res v takem starem slogu, neprenovljenih, so pa čist blizu morja.
– Crikvenica.. Sicer ni istra je pa zlo blizu in se mi je tudi dopadlo, tut cenovno je bolj ugodna

Ta vikend pa grem v Medulin, aparatma imam 50m od peščene plaže Bjelica, se že veselim.. Vsekakor se pa mogoče vstavim se na eni skriti majhni plaži blizu Mosceniske Drage😁 upam da sem pomagala..

Rabac zagotovo pa Krk. Pula nam ni bila prevec vsec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close