Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje v Evropi bi najraje živeli?

Kje v Evropi bi najraje živeli?

Odgovor na objavo uporabnika
Nisem za avanture, 14.12.2021 ob 07:48

Imam čudovite sodelavce in v redu službo, otroci prijatelje v Slo, gozd 5 min od doma, v bližini starše in sorodnike, moža, ki je zapečkar ..sploh ne razmišljam. Zakaj bi se jaz umaknila v tujino, če nam vlada SDS? Bodo volitve, nov veter, morda kaj še bolj radikalnega kot Levica? Novi časi, novi obrazi. Kratek čas sem živela v tujini, v eni najlepših pokrajin Evrope – nič posebnega. Potovala pa bi, ja, če bi imela denar.

Ti ne štekaš. Nekateri smo potovali 20 let po svetu, videli še marsikaj drugega, kot Slovenijo. Ja, je lepa deželica podalpska, ampak nekaterim nam mraz, sneg ne odgovarja, bolj ko se staraš, bolj rabiš toploto v telesu in kosteh, sklepih – to ohranja tudi dodatno telo vitalno – veliko naravnega vira vitamina D. In ne, nikakor se nekateri ne bi selili sedaj zaradi stanja, političnega kot ti targetiraš, nismo vsi samo ekonomski migranti, eni gremo na boljšo možnost kvalitete bivanja za svoje zdravje;  -jaz zaradi popolne spremebme klime – slovensko primorje pač ni “morje”; je fekalna mlaka, žal ;  pač nisem zapečkar, veliko prepotovanega tako da imam kaj za primerjat in ja, zakaj ne spremeniti življenskega okolja, ki ga sicer iz popotovanj in že tudi bivanja tam ne samo kot turist ampak tudi kot že zaposlen pred mnogo leti tam kamor se želiš preseliti na svoje tretje življensko obdobje,  poznaš ( torej ti mora bit jasno, da imaš v 3. življenskem tudi že nekaj prihrankov, da ne boš ravno slabo živel tam)-in ti je vsekakor to bolj prijazno kot domača slovenska hosta, 5 minut do trgovine, na drugi strani pa smog, sneg, vlaga v zraku, slaba ponudba morske prehrane ( mediteranske ), npr. morske  ribe in mehkužci vse tako drago in trikrat splaknjeno predno pride v prodajno vitrino – direkt iz morja, to je zakon – zame, ker ne jem drugega mesa, kot iz morja.

v UK.

Ni v EU in samozavestni so.

angleščino znam toliko, da bi bilo ok.

V Lizboni.

Preveč navezana na prijatelje in družino, da bi se želela seliti. Tudi ljudje so mi v Sloveniji čisto všeč.  Skandinavci so mi bili na prvi pogled super – prijazni, vljudni. Zmotilo me je, da so bili po pol leta še kar prijazni in vljudni. Malce vročekrvnosti jim vseeno manjka. Na jugu ravno kontra – temperament in ležernost, a ko je treba nekaj narest, je malce reda in zagnanosti vseeno dobrodošlo.

Ja, bi šla, za pol leta, mogoče leto. V Španijo, na Portugalsko, še raje potovati – v Južno Ameriko, Afriko, mah, kamorkoli :). Preselila pa se ne bi, če ne bi bilo nujno. Sem kar vesela, da sem tu, kjer sem. Imam rada menjavanje letnih časov, tudi naš standard, dostopnost zdravstva in šolstva, bližino gora in morja…

Živela bi v kakem manjšem mestecu obale v Franciji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close