Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje v Evropi bi najraje živeli?

Kje v Evropi bi najraje živeli?

bi rade volje zivel na Finskem.

Odgovor na objavo uporabnika
samo da je sonce veliko dni na leto, 13.12.2021 ob 20:36

dvomim….

za avtorja-ico mogoče740, ker ni scitiralo

Slovenija. Sploh če bi vse barabe ušle prek meje.

wd40a148, 13.12.2021 ob 20:38

Slovenija. Sploh če bi vse barabe ušle prek meje.

Hja, to bo pa težka. Slovenija je lepa, ampak ljudje pa…

živijo od turizma, 13.12.2021 ob 20:35

mogoče740, 13.12.2021 ob 20:22

zanimivo je ja, 13.12.2021 ob 20:17

Portugalska in Španija, kot zahodni imata nižji bdp kot Slovenija. No, Italija ima večjega, pa potem Avstrija in nasploh Švica 😀

Za zanimivo je ja, če ne bo citata

Azori imajo pa še čivk nižjega kot celinska Portugalska, so pa lepi, podnebnje je milo – poleti ni žgoče vročne, pozimi pa ne pasjega mraza – ljudje so pa srčno dobri, prijetni, vedri, skratka taki, da je med njimi živeti poezija.

In kar je pomembno, živijo in preživijo od turizma. Zdravstvo in turizem – glavni branži za delo. če si iz te branže, noben problem. Ni pa to jasno za vsakogar tukaj v Sloveniji.

Ne, ne drži. Turizem je pomemben, seveda, ne živijo pa od njega. BTW, tudi od zdravstva ne.

Tudi jaz. Tako majhni pa Azori spet niso :).

mogoče740, 13.12.2021 ob 20:55

Tudi jaz. Tako majhni pa Azori spet niso :).

Šmenta, že spet n i citiralo. Za sončne dneve itd.

Povsod je lepo… doma je najlepše. Trenutno se počutim doma, kjer sem.

.https://www.youtube.com/watch?v=WQnhDV4rljE

Hja, če ni nekih pametnih možnosti za zaposlitev, je lahko okolica lepa pa ljudje fajni, ampak življenje je pa bolj kilavo.

Pa še upoštevat je treba, da ponavadi pri zaposlitvi najprej vzamejo domačine, potem tujce.

Menda pa na Kanarskih otokih tujci kar fajn dobijo službe, ker menda domačinom ni toliko do dela :). Ne vem pa, če je to res ali so to samo govorice.

Se mi pa vsekakor zdi, da je treba pred selitvijo si nagledat kako bo z zaposlitvijo tam, kamor misliš it.

lepa Slovenija, 13.12.2021 ob 21:02

Hja, če ni nekih pametnih možnosti za zaposlitev, je lahko okolica lepa pa ljudje fajni, ampak življenje je pa bolj kilavo.

Pa še upoštevat je treba, da ponavadi pri zaposlitvi najprej vzamejo domačine, potem tujce.

Menda pa na Kanarskih otokih tujci kar fajn dobijo službe, ker menda domačinom ni toliko do dela :). Ne vem pa, če je to res ali so to samo govorice.

Se mi pa vsekakor zdi, da je treba pred selitvijo si nagledat kako bo z zaposlitvijo tam, kamor misliš it.

No ja, če nimaš od česa živeti pa nisi kak moderen migrant, ki se hoče obesiti na socialo, potem se seveda nimaš kaj seliti po svetu. Vse drugo je pa stvar prioritet – nekateri hočejo najvišji možni standard, čim več denarja in zaslužka, vse ostalo je pa drugotnega pomena, nekateri pa raje malo popustijo pri  standardu, če vse drugo ustreza. Smo pač različni, saj je dobro, da je tako.

Hla’vni’ na’draži’, 13.12.2021 ob 20:07

Najraje na Češkem.

Naravni ljudje, lep jezik in umirjeno življenje.

Če bi bila Češka bližje morju, brez razmišljanja tam. Krasni ljudje, lepa mesta, prijeten jezik, tradicija.

Languedoc me nekak kliče k sebi, usodno privlači. Sicer pa se tudi na spodnjesaškem zelo dobro počutim.

Tudi moj glas gre za Italijo. Prelepa narava, mesta, veliko zgodovine, sonca itd…Ljudje pa so itak en velik plus.

Minus pa je pitna voda in jim se ne da popravljati stvari…

jaz bi najrajši živel v Moskvi.

Hja, seliš se tja, kjer imaš tudi kaj za v pisker dat. Torej, da lahko dobiš ok službo.

. https://youtu.be/Y6aFD4yqlLc

ni sicer EU, 13.12.2021 ob 21:57

. https://youtu.be/Y6aFD4yqlLc

Ojej, midve s sosedo sva pa ravno danes javkali, da je mraz, pa je bilo petnajst stopinj …

najboljš sem se imel v Italiji, tako prijaznih ljudi pač ne srečaš drugod, ne vedo sploh kje je Slovenija in jih niti ne briga, smo pa se družili kot familija in meli lepo

največji minus, ki sem ga doživel v svojem življenju je bil – 42 * C

Prvo mesto Trst.

Drugo Salzburg.

Tretje München.

Ostalo so mikro mesta ali kraji.

se strinjam. Sem jo prevozil po dolgem in po širokem. No na Siciliji sicer še nisem bil. Je lepa dežela in prijazni ljudje. Tudi po Franciji sem se vozil. Prelepa dežela. Ljudje so se mi tudi zdeli o.k. Ne bi pa mogel nikjer drugje živeti do konca svojih dni. Ne rečem, določen čas že mogoče. Za stalno pa ziher ne.

prvo mesto – Wiena

drugo mesto – Budimpešta

tretje mesto – Tokio

četrto mesto – Lyon

peto mesto – Budva

šesto mesto – Helsinki

sedmo mesto – Odesa

osmo mesto – Carigrad

deveto mesto – Hamburg

deseto mesto – Bern

Severne države evrope odpadejo ker je hladno. Tako tople države z morjem: španija, portugalska, italija, grčija, črna gora…

jaz bi tako, 13.12.2021 ob 22:20

najboljš sem se imel v Italiji, tako prijaznih ljudi pač ne srečaš drugod, ne vedo sploh kje je Slovenija in jih niti ne briga, smo pa se družili kot familija in meli lepo

Res je. Ljudje so zelo topli in prijazni. Je pa res žalostno, da ne vejo (ne vsi) kje je Slovenija, če smo sosedje:(

Pozabila sem dodati Japonsko. Bila tam, prečudovitoooo. Tudi moj glas gre za Japonsko. Čudoviti ljudje, pripravljeni vedno pomagati. Živali so lepo preskrbljeni. Zunaj vse čisto brez onesnaženja. Plače so itak zelo dobre. Minus pa je samo hrana:-))

Imam čudovite sodelavce in v redu službo, otroci prijatelje v Slo, gozd 5 min od doma, v bližini starše in sorodnike, moža, ki je zapečkar ..sploh ne razmišljam. Zakaj bi se jaz umaknila v tujino, če nam vlada SDS? Bodo volitve, nov veter, morda kaj še bolj radikalnega kot Levica? Novi časi, novi obrazi. Kratek čas sem živela v tujini, v eni najlepših pokrajin Evrope – nič posebnega. Potovala pa bi, ja, če bi imela denar.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close