Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje v Evropi bi najraje živeli?

Kje v Evropi bi najraje živeli?

Odgovor na objavo uporabnika
demotivation, 13.12.2021 ob 18:22

preselitev tja čez nekaj let, 13.12.2021 ob 17:47

Ne povem – eno izmed evropskih otočij sicer.

Azori, Portugalska.

Portugalsko ozemlje, da. Portugalščina mi ni ovira, jo znam.

lepa Slovenija, 13.12.2021 ob 16:59

Jahno, 13.12.2021 ob 16:58

Martinique ali Guadeloupe Spadata pod Francijo, tko da je EU.

Kaj bi pa delala tam? SLužba pa to?

Isto kot zdaj. Itak delam od doma.

Kje na toplem, najraje kakšno majhno mestece v južni Franciji blizu morja ali v Toskani.

Če že ne v Sloveniji, potem najraje v Italiji. Predvsem Toscana. Če ne Toscana, potem raje južneje v Italiji kot severno. Jug mi je bolj všeč.?

Od mest bi tudi Dunaj prišel v poštev, zelo mi je všeč. In od mest je čudovita tudi Budimpešta! Ne vem pa, kakšno je življenje v madžarski prestolnici, če tam živiš dlje časa.

lepa Slovenija, 13.12.2021 ob 18:26

skandinavija743, 13.12.2021 ob 18:12

lepa Slovenija, 13.12.2021 ob 18:10

hehe2020, 13.12.2021 ob 17:53

Če gledam samo naravo – na Norveškem. Ampak za Norvežane smo mi gasterbajterji, južnjaki. V Sloveniji je kar fino, če imaš dober standard in če ne poslušaš novic.

Norveška je meni tudi noro všeč. Fajn ljudje, super standard, socialna država. Seveda fajn plača :).

Ampak zima pa hu, misilm, da ne bi šlo :).

Tako, da raje recimo Avstrija, sicer nižji standard kot Norveška. So pa ljudje vseeno fajn, narava je super, mir, ni preveč gužve (seveda ne bi živela na DUnaju), varna država. Pa klima bistveno bolj prijazna kot Norveška. In vsekakor manj skorumpirana država kot Slovenija. Pa bolj pošteni delodajalci kot v Sloveniji.

ej lepa slovenka, skandinavija je ena najbolj dolgočasnih dežel, sam tok

Nisem lepa Slovenka.

Mi je pa Skandinavija izjemno lepa. Mogoče je tebi dolgočasna, meni je pa super. Pa ljudje tam gor so mi tudi super. Norveška, Islandija, Švedska… noro lepo.

Seveda mi pa zima tam gor ni super.

Ko bi dozivela njihova poletja, potem, bi bila hitro nazaj, se posebej, ker ti tud zima ni vsec.

Najraje v kakšnem Rimu ali pa Palermu, všeč mi je toplota in mir italijanov, mogoče celo kakšen Torino, čeprav to je že preveč severno

Jao, pa si pomislila, da imamo ljudje različne okuse? Tebi Skandinavija ni všeč, meni pač je.

In ja, sem že večkrat doživela njihovo poletje.

Ne vem kako je enim težko v glavo vbiti, da imamo ljudje različne okuse. Enim bi bilo všeč bivanje na Dunaju kot ena zgoraj omenja. Meni je Avstrija super, ampak na Dunaju pa res ne bi živela pa v Grazu tudi ne. Sta mi obe mesti lepi za obisk. Ne bi pa tam živela. MI je pa razumljivo, da enim je pa tam zelo všeč za bivanje. Stvar okusa.

Jaz v Ukrajini. Zenske lepe da te na rit vrze.

Portugalska, Grcija, Spanija niso za vsakega. Poleti so extremne temlerature.

Slovenci se sploh ne zavedamo kako nam je lepo. Res ni idealno, ni pa tudi tako hudo. Ma kaksna Avstrija, Nemcija. Sploh pa ne GB.

Partyzan, 13.12.2021 ob 20:00

Slovenci se sploh ne zavedamo kako nam je lepo. Res ni idealno, ni pa tudi tako hudo. Ma kaksna Avstrija, Nemcija. Sploh pa ne GB.

Hja, recimo Avstrija ima podobno lepo naravo kot Slovenija, podobno varna država. A vendar imajo bistveno višji standard, bolj poštene delodajalce, manj korupcije. Zato moj glas za Avstrijo :).

pravi Slovenec, 13.12.2021 ob 19:57

Portugalska, Grcija, Spanija niso za vsakega. Poleti so extremne temlerature.

Ja, se več kot strinjam.

Pa marsikje imajo težave s pitno vodo pa da ne omenjam težav z zaposlitvijo, slabimi plačami.

Zal ne morem, da se ne dotaknem politike, ker ce bi Slovenija imela dobro politiko teh 30 let, mi niti zaradi mraza ne bi padlo na pamet, da bi se kam selila. Imamo vse, kar imajo veliki in verjetno se vec, majhnost bi ob dobri politika lahko bila nasa velika prednost, malo nas je, kar je tudi prednost, lahko bi ziveli mega dobro in bili najsrecnejsa drzava na svetu!a zal ni in ne bo tako.

No, ker mi je klima pomembna, me razne Svice in Skandinavije niti malo ne privlacijo, ampak bi sla bolj na jug in sicer mi je simpaticna Portugalska, tam si predstavljam zivljenje.

mene vroian ne moti, tudi visoka relativna vlaga , semljubigtelj sončnih dni- bolj ko se staraš, bolj si je treba gret kosti- ne  prenašam pa dobro mraza; ne maram  zime in jeseni, megle, smoga, vetra v Sloveniji. tako da zame ni nobenih ovir. in tudi že živela v določenih regijah, ki jih omenjaš delovno – nekaj let.

Azori & sorodno otočje v Atlantiku- odlične temperature preko vsega leta, vulkanski vir pitne vode… Ne rabiš zimskih oblačil,  moj delovni resor pa je iz take branže, da ne bo problem dela/zaposlitve dobiti. Jezikovno tudi nobene ovire, je znanje še ostalo.

samo da je sonce veliko dni na leto, 13.12.2021 ob 20:04

mene vroian ne moti, tudi visoka relativna vlaga , semljubigtelj sončnih dni- bolj ko se staraš, bolj si je treba gret kosti- ne  prenašam pa dobro mraza; ne maram  zime in jeseni, megle, smoga, vetra v Sloveniji. tako da zame ni nobenih ovir. in tudi že živela v določenih regijah, ki jih omenjaš delovno – nekaj let.

Azori & sorodno otočje v Atlantiku- odlične temperature preko vsega leta, vulkanski vir pitne vode… Ne rabiš zimskih oblačil,  moj delovni resor pa je iz take branže, da ne bo problem dela/zaposlitve dobiti. Jezikovno tudi nobene ovire, je znanje še ostalo.

za avtorja pravi Slovenec ker ne citira spet.

Najraje na Češkem.

Naravni ljudje, lep jezik in umirjeno življenje.

Pa ob svojih željah upoštevate tudi kaj standarad? Službe pa to?

Portugalska, recimo, ima zelo slabe plače. Še slabše kot Slovenija.

A bova sosedi?

mogoče740, 13.12.2021 ob 20:14

A bova sosedi?

za samo da je sonce veliko dni na leto, ni citiuralo

Portugalska in Španija, kot zahodni imata nižji bdp kot Slovenija. No, Italija ima večjega, pa potem Avstrija in nasploh Švica 😀

zanimivo je ja, 13.12.2021 ob 20:17

Portugalska in Španija, kot zahodni imata nižji bdp kot Slovenija. No, Italija ima večjega, pa potem Avstrija in nasploh Švica 😀

Za zanimivo je ja, če ne bo citata

Azori imajo pa še čivk nižjega kot celinska Portugalska, so pa lepi, podnebnje je milo – poleti ni žgoče vročne, pozimi pa ne pasjega mraza – ljudje so pa srčno dobri, prijetni, vedri, skratka taki, da je med njimi živeti poezija.

Čile!

mogoče740, 13.12.2021 ob 20:22

Za zanimivo je ja, če ne bo citata

Azori imajo pa še čivk nižjega kot celinska Portugalska, so pa lepi, podnebnje je milo – poleti ni žgoče vročne, pozimi pa ne pasjega mraza – ljudje so pa srčno dobri, prijetni, vedri, skratka taki, da je med njimi živeti poezija.

In kar je pomembno, živijo in preživijo od turizma. Zdravstvo in turizem – glavni branži za delo. če si iz te branže, noben problem. Ni pa to jasno za vsakogar tukaj v Sloveniji.

dvomim….

Ja, meni je pomembno, da je bolje kot v Sloveniji.

Torej, da je vsaj tako lepa narava, ok klima, seveda, da ni težav s pitno vodo, da je varna država (vsaj nekaj takega kot Slovenija). Pa seveda, da se da dobiti službo pa, da je standard vsaj tak kot Slovenija. Raje pa boljši.

Avstrija, Švica imata vse to, kar ima Slovenija in še dosti več :).

Pri Skandinaviji je problem zima, ta je pa v Sloveniji občutno bolj prijetna.

Portugalska mi je lepa, samo standard pa kriza.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close