Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kje v Bežigradu izdelava ključa

Kje v Bežigradu izdelava ključa

Lahko tudi kje drugje (ne predaleč), da je le čim bolj poceni.
Hvala.

Za BežigradOM… Na začetku, pri Plavi Laguni recimo.

1. V Zupancicevi jami ob Vilharjevi. Ta naredi tudi neobicajne kljuce.

2. Na kriziscu Linhartove in Dunajske.

2. je najbrž malo cenejši?

Aja, pa v podhodu pod Plavo Laguno je tudi eden – vsaj mislim, da je še.

Pardon, za Bežigradom 🙂

Hvala.

Morda kdo ve, kako se tam reče (križišče Linhartove in Dunajske)?

http://www.rumenestrani.si/si/ekspres-izdelava-kljucev-uzeiri-elal-ekres-izdelava-kljucev-in-21361

Mislim, da je to to. Je pa tak steklen kiosk, malo pred prehodom čez cesto, če bi šla od smeri center proti Bežigradu po Dunajski.

Ce gledas proti hribom, je na desni strani ceste, tik pred tekocimi stopnicami in kriziscem. Je majhen kiosk.

Hvala!

Ce bos postala Ljubljancanka, se moras nauciti, da se rece za Bezigradom in ne v Bezigradu.

:))))))
Čeprav je pa dejansko hecno, ker če si ZA Bežigradom, kje je potem Bežigrad?

:))))))
Čeprav je pa dejansko hecno, ker če si ZA Bežigradom, kje je potem Bežigrad?[/quote]

Za Bezigradom. 🙂

Menda so imeli tam strazo zaradi Turkov in je nekako zaradi tega prislo do te hecne kombinacije.

Zanimivo.

Staža je bila tam, ko je Bežigrad in se vseeno reče za Bežigradom? Tam, ko so bli Turki?

Ni mi jasno.

Če še sami ljubljančani ne veste, je pa res kriza.
Bežigrad je ulica levo od križišča ‘ dunajska-linhartova’ če greš iz centra proti Črnučam.
To se pravi, da je vse izza te ulice “za Bežigradom” vse tja do Ježice. Če pa vprašaš nepremičninarje pa tja do Trzina 🙂

Hm… Samo kaj pa je potem pred tisto ulico/cesto? Pred Bežigrad :))))

Že da je ulica, ampak Moste npr. niso ulica pa so obilo entolko upravna enota kot Bežigrad. In če rečeš v Bežigradu, kot meni uide, mislim na UE, ne ulico. Potem bi lahko rekla za Čopovo, ko bi mislila na predel za Čopovo ulico. Itak bi blo vsem jasno.

Aja, pa zakaj gremo na Ptuj in ne v Ptuj? Pa še dosti je takih.

Tako so nam kot otrokom pred davnimi leti razlagali, zakaj smo mi za, vsi drugi ste pa v ali na. Menda ime Bezigrad izhaja prav iz tistih casov, ko so bezali pred Turki in da je bila tam straza, ceprav je bila menda na Smarni gori glavna straza. To je vse, kar se se spomnim.

Odgovor na objavo uporabnika
Yo_, 26.09.2014 ob 20:22

Aja, pa zakaj gremo na Ptuj in ne v Ptuj? Pa še dosti je takih.

Balkanska posla

No, pol se pa ni nikogar za bati. Groza.

Ko se gredo odrasli še šolanje. ??

Odgovor na objavo uporabnika
zupanciceva jama, 26.09.2014 ob 20:22

Tako so nam kot otrokom pred davnimi leti razlagali, zakaj smo mi za, vsi drugi ste pa v ali na. Menda ime Bezigrad izhaja prav iz tistih casov, ko so bezali pred Turki in da je bila tam straza, ceprav je bila menda na Smarni gori glavna straza. To je vse, kar se se spomnim.

Kaj Boljega, gremo na Ljubljano, čakaj do maja ???????? pač malo heca iz v. ?????

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close