Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kje v Ajdovščini do Tupperware posode?

Kje v Ajdovščini do Tupperware posode?

Ne bi ravno hodila na tržnico v Lj….

Za info najlepša hvala!

LP!
G.

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Ga. Zajc, 031 354 999

Titi, najlepša hvala!
LP!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Gordy,
ali ti uporabljaš plastično posodo v kuhinji ? Plastika vendar vsako hrano kemično spremeni. Očitno so ljudje o tem še premalo seznanjeni, saj celo vodo kupujejo v platiki.

Lp E.

Eva, menim, da nas je veliko takšnih, ki uporabljamo plastiko v kuhinji. Kaj pa ti uporabljaš?

Tupperware je zelo kvalitetna posoda (ravno zato je tudi tako draga), namnejna shranjevanju hrane. Plastika je obdelana po postopkih, ki hrani ne škodujejo.

Ojoj, kaj vse škodi. Plastika kemično spremeni hrano, aluminij povzroča (na daljši rok) Parkinsonovo bolezen, železo povzroča…. , inox …..

ja, najbolj zdravo je iti na njivo (biološko) utrgati in pojesti. Pa ni vedno tako izvedljivo.

Lp, Ela S

ElaS, hej!

Spomnila si me na hcerkino mladostno ljubezen; arhitekt in slikar v eni osebi, inteligenten ; asket do sebe in drugih…Imas predstavo?

No, on ne bo delal kot arhitekt ( urnik, kvarjenje oci…), ne bo prodajal slik
( ker so njegova dusa), jedel bo to, kar mu bo narava sredi Istre nudila, saj zato ima roke, da si ubere ali izpuli. V nahrbtniku je res vedno nosil kaksno korenje, repo in sadje …s tuje njive seveda. Je bil pa resnicno skromen tudi pri nasi mizi.

Lep pozdrav Babi

Draga “sonce rumeno”,

vprašuješ kaj uporabljam v kuhinji, izogibam se plastiki, saj imamo porcelan, jena steklo… Tudi aluminijske folije in posode seveda ne uporabljam. Učim se in poskušam pravilno ravnati.

Lp E.

Kam pa spraviš kakšno stvar, ki mora biti neprodušno zaprta? Tudi jaz se rada kaj novega nučim, zato vprašam.

Morda lahko navedeš še kakšno strokovno podlago – študijo, kjer konkretno piše, kako plastika spremeni hrano.
Pa še nadalje – pijete doma vodo iz vodovoda? Če ne, me zanima kako rešite ta problem.

Ufa )) si nisem mislila, da se bo taka debata razvila )))

No ja, priznam. Uporabljam plastiko, folije.. Kaj pa čem? Konec koncev še vedno pijemo vodo iz svinčenih vodovodnih cevi.. Smo pač v bloku…

In za omenjeno posodo se zanimam ravno zato, ker je kvalitetnejša od običajne plastike.. in bi vsaj delno rada izboljšala razmere pri nas doma..
Je pa res, da trenutno nimam časa, zato tudi gospe, ki mi jo je navedla Titi, še nisem uspela poklicati..

Eva, tvoji nasveti bodo zanimivi, zato te prosim, da jih kar največ podeliš z nami.

Konec koncev imam vedno odprta ušesa in oči. Uporabljam pa tisto, kar je v danih razmerah najboljše..

Kot je že sonce napisala.. kako je z neprodušno zaprtimi posodami (pri nas steklene žal ne pridejo v poštev, jih zaradi določenih razlogov preveč in prehitro razbijemo)
In kako nadomestiš folijo?
Aluminijaste posode pa tudi jaz ne uporabljam.. Še celo o tej Sparov WMF akciji z aluminijastim jedrom sem začela razmišljati.. Se še nisem odločila..

Hvala in lep pozdrav!
LP
Gordy

Če napišem samo o vodi, kar sem si zabeležila iz članka dr. Alekseja Carrela (Nobelovec 1992), on pravi da se staramo zato, ker je degeneraciji izpostavljena tekočina v telesu – voda. Pravi, da je nevarno za zdravje, če pijemo vodo, ki je polnjena v plastenke. Plastenka vodo že v desetih minutah opazno negativno spremeni, biofizikalne meritve pokažejo, da je struktura vode razpadla.
Če torej vodi škoduje plastika, škodi gotovo tudi hrani, ne kupujem olja in nič drugega v plastenkah.

Kako hranim hrano neprodušno v hladilniku, samo pokrijem jo, saj ne sme dolgo ostati tam, ker se “postara” (:-) . Zmrzovalnika nimam, ker je bolj ekonomično kupiti zmrznjeno hrano v trgovini ( če že ). Kot rečeno se učim. Tudi na tem forumu sem zato, ker se učim.

Lp E.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close