Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kje trenutno najugodnejši računalnik

Kje trenutno najugodnejši računalnik

Kupujemo računalnik za domačo uporabo. Če je slučajno kdo pred kratkim kupil ali pa vsaj spremlja cene – kje dobim dovolj dober in hkrati cenovno ugoden računalniški komplet?

Rabim kilo moke… Za kaj ? Pečti kruh, piškote ali… ?

Glej, pri računalnikih te mora prodajalec vprašati ZA KAJ ga boš rabila; recimo če bo za igranje iger, mora biti neprimerno boljši in s tem dražji kot za recimo chatanje ….

Zaenkrat ga imamo za shranjevanje slik in za občasno surfanje po internetu. Otroci so še majhni, ampak verjetno ga bomo že kmalu rabili tudi za igrice… Rabim srednjo varianto, ne slabega in niti ne najboljšega!

ali pa

in še mnogo podobnih.

Potrebuješ še DVD pekač, ker je za shranjevanje fotografij nujno delati kopije na DVD (računalnik nov ali star…)
Monitor pa predlagam, da kupiš novega, ker je njegova trajnost (po mojih izkušnjah) lahko tudi več kot 10 let…
Pa ne hecam se, tudi jaz sem za otroke kupil takega. Če dela, bo verjetno delal še naslednjih nekaj let – običajno elektronika (najpogosteje) crkne na začetku, potem pa zlepa ne. Tih pa noben nov računalnik ni tako kot ta dva – odkar imam prenosnika, znam ceniti tudi to.

Nimam pa namena se it verskih vojn. Če meniš, da lahko investiraš namesto 300 kakšnih 500 ali več evrov, bo ravno tako v redu. Počakaj naslednji katalog od Spara ali Hoferja ali podobnih s šolsko ponudbo – prav vsak ponujen računalnik bo zadostoval tvojim potrebam.

Kakšne so tiste grafične, ki so integrirane v matični? Ali so tudi za gledanje filmov in igranje igric? Ta matična naj bi stala 70 evrov. Hvala.

Torej, moji otroci so imeli prej računalnik PII350 s 128 MB RAM. Filmi in DVDji so se ravno dali gledat, malček ni bila povsem tekoča slika. Torej, čisto na meji.

Se pravi, vse kar je več ko npr. Pentium III 500 MHz (vse, kar je na trgu, je bistveno bolj sposobno), je za gledanje filmov OK.
Igrice pa… o tem je bilo na tem forumu že toliko napisanega, da se mi ne ljubi.
Vse igrice, ki so bolj didaktične kot strelske/simulacijske narave, delujejo na zgoraj opisanih sistemih.

Zelo ugodna ponuba je tule:

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close