Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kje ste že bili oz kam ste potovali

kje ste že bili oz kam ste potovali

Zanimivo je brat spodnje odgovore, kje vse ste že bili oz kam boste še odpotovali. Upam samo, da ste tudi našo ljubo Slovenijo tako obdelali kot vse te tuje kraje.

Postavite se v vlogo turista in potujte po Sloveniji s kakšno knjigo v roki, boste videli kako zanimiva zna biti.

Uživajte še naprej

Saj ni nihče rekel, da pri nas ni raziskoval. Pa še koliko krasnih krajev imamo.
Ampak če je vprašanje, kje si bil najdlje? Kaj boš odgovoril? Škofja Loka?

Prvotno vprašanje ni nikjer spraševalo po “najdlje” ampak “kam ste do sedaj že potovali”.

Jasno da smo vsi ze bili po celi sloveniji … res da mogoce kakega skritega koticka
se nismo obiskali toda razen tega mislim da vsi slovenci presneto dobro poznamo svojo
dezelo, vsekakor boljse kot drugi drzavljani poznajo svoje drzave to je enkrat ena !

Tale ugotovitev je zelo relativna. Glede na to, da celo državo lahko v nekaj urah prekolesarimo po dolgem in počez, je res ni težko kar dobro poznati.
Toda še pred dobrim desetletjem, ko je naša domovina segala do Vardarja in Ohridskega jezera, je bilo znanje povprečnega Slovenca o lastni državi enako pomanjkljivo, kot znanje prebivalcev katere druge po velikosti primerljive države.
Saj po tej logiki lahko za prebivalce Monaka ali Lihtenštajna z gotovostjo trdim, da v povprečju veliko bolj detajlno poznajo svojo državo, kot Slovenci svojo .

s tvojo trditvijo se pa kar težko strinjam 🙂

jaz sem že kar dosti slovenije dala skozi … praktično vse pokrajne razen Koroške na žalost …. veliko tudi prekolesarila … (pa kaj vse imam še zacahnjeno in prebrano kam bo treba :)) … pa če me kdo vpraša kako poznam SLO … si ne upam rečt da zelo dobro 🙂

cel kup ljudi .. SLovencev poznam ki se na izlet odpeljejo na Bled ali Piran … potem pa domišlije že kar ni več … ne vem … tudi jaz sem prepričana da slovenci premalo poznamo svojo SLovenijo 🙂 … sej če pogledaš .. turistične zadeve so res ultra obiskane .. če pa se kakšno nedeljo odpraviš na kak manj turistični kraj .. si pa sam tam 🙂 .. no sej .. tudi to ima svoje prednosti 🙂

.. je pa res to .. da male dežele svojo deželo poznajo bolje .. je pa tudi res da državljani male dežele precej bolje poznajo svet kot državljani velikih držav 🙂 .. to je nekako posledica premalo dogajanja v malih deželah .. pa potem državljani morajo še malo čez mejo pokukati kaj dogaja tam 🙂

B.

Ja delno se lahko strinjam s to ugotovitvijo da je pac logicno da prebivalci manjsih drzav imajo lazje delo pri poznavanju lastne drzave, toda vseeno menim da recimo vsaj za ljudi ki jih jaz vecinoma poznam poznamo recimo bolje Slovenijo,Italijo,Avstrijo pa se kaj bi se naslo kot povprecen Italijan ali Avstrijec. Problem je v povprecnem geografskem znanju tujih drzavljanov predvsem vecjih drzav , kjer imajo vsekakor slabso izobrazbo kot jo ima povprecen slovenec ! Ljudje po svetu sploh ne poznajo kje je kaka drzava locirana, kaj pa da bi se kaj vedeli o njen … 😉

No samo tko za primer o tem poznavanju dežel: pred že kar nekaj časa sem nekje prebrala, da so na Dunaju delali anketo kjer so 14- letnike na neki OŠ spraševali katere so mejne države Avstrije – in rezultat: okoli 30% jih ni napisalo Slovenije….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close