Kje spoznati res resno punco
Kdo pa ima, po tvoje, vpliv na dogajanje v naših življenjih?[/quote]
Vpliv imajo seveda tudi ljudje, ki se v naših življenjih pojavijo, poleg vseh ostalih naravnih pojavov. :)[/quote]
Saj, zato pa sprašujem. Da ne bo prišlo do nesporazumov. Ker sem, pa mogoče napačno, dobila občutek, da bom dobila lekcijo iz “retrogradnega merkurja” in ostalih planetov, ki se nahajajo v napačnih “hišah”.
Ne nikakor ni problem v drugih da smo samski samo ne najdemo kar iščemo. 😉 In z veseljem se udeležim kaj takega če organiziraš. ;)[/quote]
Hehe, če organiziram? Jaz SEM resen. Poročen in že 15 let v zvezi z RESNO žensko. 🙂
Srečno![/quote]
In kljub vsemu svojemu cinizmu do iskalcev in sovji domnevni resnosti ti, srečno poročen tip, čutiš potrebo brati ta forum?
Hm.
Spider, kakšna je tvoja predstava o zakoncu oziroma človeku, ki je v svoji zvezi zadovoljen? Če bere forum, je nesrečen? Po kom to sodiš?
Nego čigavih??? Vse kar počnem in vse kar sem je posledica mojih akcij. Uspešnih in neuspešnih.
Vse kar imam??? Ne vem, ali si imela v mislih kaj materialnega???[/quote]Ne rodimo se enaki, nimamo vsi istih staršev in istega imena, nimamo istih intelektualnih in psihofizičnih sposobnosti, ne moremo od vsakogar pričakovati istega (uspeha) in nemalokrat se, čeprav je vse dobro kazalo, kaka stvar sfiži.
Ne krojimo si kože po svoje ampak glede na zmožnosti, ki so nam dane, v tem konteksu se je oholo bahati, kaki mojstri smo na pram nekomu, ki mu to iz (našega subjektivnega gledišča) ni tako dobro uspelo.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ti družabni ljudje “ki so zunaj vsako soboto”, pa ne najdejo nič, so ravno takšni, kakršne opisuje Fotrov sine v svojem prvem odstavku. To so v bistvu zapečkarji, ki se delajo, da niso zapečkarji. Po več sušnih sezonah pa vzamejo prvo, ki pokaže zanimanje.
Ni stvar v tem, kam hodiš, ampak kako se obnašaš in kakšne vibracije oddajaš. Če tičiš v kotu s pirom v roki in buliš ko tele in ne rečeš ne bev, ne mev, ne boš nikoli nikogar spoznal, pa si lahko vsak vikend zunaj.
Kaj misliš?, nisi ravno dojel poante. Ti kot kaže smatraš za nezapečkarje tiste, ki hodijo ven žurat in popivat. Taki pa res bolj težko kaj resnega najdejo.
Nezapečkar pomeni, da ne ždi skoz na netu, ampak športa, potuje, hodi na kulturne prireditve, tečaje… tisti, ki hodi ven žulit pir, kot je rekel SPider, ne bo ravno iskana roba.
Zapečkarji so pretežno samski. Razen, če imajo srečo, da spoznajo v službi kako ali pa sosedo. Če kar doma ždijo, bolj težko kaj spoznajo.
Sandi011, globoka vprašanja tipa kje spoznati resne ljudi za resno zvezo, so zavita v celofan. Ti se v bistvu sprašuješ, kje spoznati žensko, ki ti bo res zadišala in ti njej. Takrat se s tem, ali je resno ali ne, ne boš imel niti časa ubadati….. Odgovor poznaš. Kjerkoli in kadarkoli. Tu prislovno določilo kraja in časa nima pomena. Problem je v tem, da se ostrina voha z leti zmanjšuje – ne oddajaš ga več toliko in ga nisi sposoben toliko sprejemati. Naravne zakonitosti pač.
Rešitev? Spoznavati čimveč novih ljudi na raznorazne načine, brez pričakovanj in nestrpnosti, s tisto gotovostjo v sebi, da veš, kaj hočeš in česa ne.
Nego čigavih??? Vse kar počnem in vse kar sem je posledica mojih akcij. Uspešnih in neuspešnih.
Vse kar imam??? Ne vem, ali si imela v mislih kaj materialnega???[/quote]Ne rodimo se enaki, nimamo vsi istih staršev in istega imena, nimamo istih intelektualnih in psihofizičnih sposobnosti, ne moremo od vsakogar pričakovati istega (uspeha) in nemalokrat se, čeprav je vse dobro kazalo, kaka stvar sfiži.
Ne krojimo si kože po svoje ampak glede na zmožnosti, ki so nam dane, v tem konteksu se je oholo bahati, kaki mojstri smo na pram nekomu, ki mu to iz (našega subjektivnega gledišča) ni tako dobro uspelo.[/quote]
Seveda. Jaz sem se jaz rodila zelo vplivnim staršem, z imenitnim priimkom, z intelektualnimi in psihofizičnimi sposobnostmi pa sem pred drugimi prednjačila že v porodnišnici. Mislim…svašta, res.Malo si poglej v katerem kontekstu je bila omenjena tista koža. Sicer bi ti pa napisala malo daljše pismo ampak ne morem. Namreč, sedim na vrečah denarja in me bankovci v rit žulijo.
Ne rodimo se enaki, nimamo vsi istih staršev in istega imena, nimamo istih intelektualnih in psihofizičnih sposobnosti, ne moremo od vsakogar pričakovati istega (uspeha) in nemalokrat se, čeprav je vse dobro kazalo, kaka stvar sfiži.
Ne krojimo si kože po svoje ampak glede na zmožnosti, ki so nam dane, v tem konteksu se je oholo bahati, kaki mojstri smo na pram nekomu, ki mu to iz (našega subjektivnega gledišča) ni tako dobro uspelo.[/quote]
Seveda. Jaz sem se jaz rodila zelo vplivnim staršem, z imenitnim priimkom, z intelektualnimi in psihofizičnimi sposobnostmi pa sem pred drugimi prednjačila že v porodnišnici. Mislim…svašta, res.Malo si poglej v katerem kontekstu je bila omenjena tista koža. Sicer bi ti pa napisala malo daljše pismo ampak ne morem. Namreč, sedim na vrečah denarja in me bankovci v rit žulijo.[/quote]No lepo sarkastično. Saj pravim, vse, kar si, je produkt tvojega dela, samo tvojega dela in tega, kako se drugi zraven tebe niso znašli, ker se niso pripravljeni tako truditi. neumni pač, ane? Ker na tem svetu so vendar neskončne možnosti za sleherno dušo.
Tista koža je bila pač zafrkantsko omenjena. Odraža pa tvoja stališča.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ja, se mi zdi, da večina išče partnerja tako, kot da kupuje pulover, ki ga nujno potrebuje. Če nujno rabiš pulover, greš v trgovino in pač enega kupiš. tam izbiraš, ali bi črnega, belega, rdečega, črtastega..
In ljudje, ki na forumih odpirajo teme, kje naj spoznajo “resno” punco/fanta, v bistvu iščejo mašilo za svojo zdolgočasenost in nekoga, na katerega se bodo “obesili”. Ni čudno, da je toliko zvez taka žalost, če pa zveze temeljijo na tem, da sta se spoznala, ker ne znata biti sama in nista pristala v zvezi, ker se enostavno dopolnjujeta in ker jima zveza predstavlja obogatitev življenja.
Res izpade, kot je napisal Boom, da ima večina iskalcev v glavi nek cilj, potrebujejo samo še sredstvo in nekoga, ki bo pripravljen ta cilj izpolnjevati.
Saj vsak, ki ima partnerja, ima z njim nek cilj in tudi drugi partner ima z nami nek cilj. Tako, da smo v vsakem primeru “sredstvo” za doseganje tega cilja, kakor je sredstvo tudi drugi partner, če že gledamo na to iz tega vidika. Kaj pa je potem smisel partnerstva, če ne doseganje ciljev, ki bi pa seveda naj bili skupni?
Ljudje, ki sprašujejo, kje najti in kako najti, s le ljudje, ki se počutijo nekako izgubljene, prestrašene, verjamejo, da ne zmorejo sami izpolniti tega cilja, bojijo se, da jih nihče ne bo maral, da se nihče ne bo zanje odločil, da jih nihče ne bo opazil, imel rad, vzljubil. Predvsem pa, čim prej bi se radi znebili tega občutka oziroma občutkov, ki prinašajo v življenje nemir. Iščejo hitre rešitve, bližnjice, nasvete itn.
Na drugega človeka se ne moreš obesit, če ti drugi tega ne dovoli. Taki, ki pa se obesijo na nekoga, pa tako ali tako potrebujejo tudi to izkušnjo, da spoznajo katera pot je prava in katera ni.
Potrebno je vedet, da partnerstvo je kot živa stvar, neprestano potrebna nege. To ni nekaj, kar bi dobil, kot bi si kupil pohištvo in bi ga potem samo uporabljal, ko bi ga potreboval. Je kot vrt, ki ga je potrebno okopavat, zalivat, pulit plevel, pobirat sadeže, gnojit itn. praktično vsak dan.
“Cilji” se od ciljev razlikujejo. Pri vladarjih je nekoč bil cilj ohranjati oblast v družini, pri premožnejših bogastvo, med revnejšimi materialno in socialno varnost in ne nazadnje imeti delovno silo na gruntu. Slednje, se mi zdi, je bilo še posebej izrazito med Slovenci. O ljubezni recimo so se bolj malo spraševali. Iskati zvezo pretežno z namenom ustvarjanja družine se mi ne zdi ravno dolgoročno perspektivna pot in čustva, ki se razvijejo ob srečanju primernega partnerja se mi zdijo zelo podobna tistim, ki jih nekateri razvijejo le do materialno bolje stoječih ali družbeno vplivnejših osebkov.
čustva, ki se razvijejo ob srečanju primernega partnerja
Ali kdo od teh iščočih sploh ve, kdo je zanje primeren partner? So seznami in so kriteriji, a najpogosteje se potem zaljubijo v nekoga tretjega in se čudijo, kako je to mogoče……
Nauk zgodbe: Ne predvidevaj in ne kalkuliraj, samo živi v sožitju s samim seboj.
Forum je zaprt za komentiranje.