kje so zdaj tisti, ki so…
Bull ali Bear market se meri vsaj 5 let. Torej če gledamo 5 let nazaj smo še vedno v bull marketu tudi če cene padejo še za 20 %.
Ne govori pa da je dejstvo da smo v bear marketu ker po definiciji še nismo lahko pa da bomo če cene padejo za 40%.
Ker če bodo cene padle le še za 20% potem to ne bo bear market ampak stagnacija cen od leta 2005 do leta 2011.
Tako da ne pokat štosov ali se pa bolj precizno izražajte.[/quote]
Pismo so eni zagledani vase. Totalno si me razočaral.
Sploh ne obstaja poenotena definicija za bear ali bull market, kakor ti vztrajno trdiš in se delaš pametnega. Definicije se razlikujejo, imajo pa kar nekaj skupnih dejavnikov. V primeru bear trenda oz. trga so ti skupni dejavniki:
[list]
[*] upad cen,
[*] čas trajanja,
[*] visoka brezposelnost,
[*] strah,
[*] pesimizem,
[*] sentiment itd.[/list]
To kar si ti napisal je bul-šit. Govoriti o trendu, ko preteče pet let, je apsurd. Se boš moral še malo šolati. Lahko imaš dolgoročne, srednjeročne in kratkoročne trende kot tudi primarne ter sekundarne trende itd.
To kar ti navajaš, bi lahko rekli, da gre za dolgoročen padajoči trend (bear market), ki lahko traja od 5 do 25 let. To je počasen in vztrajen trend. V takem trendu je dosti kratkih rastočih (bull) trendov in daljših padajočih (bear) trendov.
Še enkrat, najprej se pouči oz. se pojdi šolat, da boš znal raziskati in tisto kar raziščeš tudi razumeti. In lepo te prosim, da prenehaš pisati tukaj, ker se lepo vidi, da ne veš o čem pišeš.
Hvala in vsi ostali ti bodo tudi hvaležni.
LP, Dovolj je Dovolj
Bull ali Bear market se meri vsaj 5 let. Torej če gledamo 5 let nazaj smo še vedno v bull marketu tudi če cene padejo še za 20 %.
Ne govori pa da je dejstvo da smo v bear marketu ker po definiciji še nismo lahko pa da bomo če cene padejo za 40%.
Ker če bodo cene padle le še za 20% potem to ne bo bear market ampak stagnacija cen od leta 2005 do leta 2011.
Tako da ne pokat štosov ali se pa bolj precizno izražajte.[/quote]
Pismo so eni zagledani vase. Totalno si me razočaral.
Sploh ne obstaja poenotena definicija za bear ali bull market, kakor ti vztrajno trdiš in se delaš pametnega. Definicije se razlikujejo, imajo pa kar nekaj skupnih dejavnikov. V primeru bear trenda oz. trga so ti skupni dejavniki:
[list]
[*] upad cen,
[*] čas trajanja,
[*] visoka brezposelnost,
[*] strah,
[*] pesimizem,
[*] sentiment itd.[/list]
To kar si ti napisal je bul-šit. Govoriti o trendu, ko preteče pet let, je apsurd. Se boš moral še malo šolati. Lahko imaš dolgoročne, srednjeročne in kratkoročne trende kot tudi primarne ter sekundarne trende itd.
To kar ti navajaš, bi lahko rekli, da gre za dolgoročen padajoči trend (bear market), ki lahko traja od 5 do 25 let. To je počasen in vztrajen trend. V takem trendu je dosti kratkih rastočih (bull) trendov in daljših padajočih (bear) trendov.
Še enkrat, najprej se pouči oz. se pojdi šolat, da boš znal raziskati in tisto kar raziščeš tudi razumeti. In lepo te prosim, da prenehaš pisati tukaj, ker se lepo vidi, da ne veš o čem pišeš.
Hvala in vsi ostali ti bodo tudi hvaležni.
LP, Dovolj je Dovolj[/quote]
Se popolnoma strinjam s tabo čeprav si žaljiv do mene.
Zgleda ne znaš brati kaj sem napisal Jaz sem samo oporekal temu:
——————————
Borgu
Na nov bull market v nepremicninah bomo cakali se vsaj 20 let…
Tako da dragi ceglarji, predlagam vam da se cim prej preorientirate…
—————————————————————-
Ti si pa potrdil moje trditve s to trditvijo.
Sploh ne obstaja poenotena definicija za bear ali bull market, kakor ti vztrajno trdiš in se delaš pametnega. Definicije se razlikujejo,
——————————————————–
Zanima me samo tole:
Kolega je kupil leta 2006 stanovanje za 100.000 eur. Včeraj ga je prodal za 115.000 eur.
A je bil do včeraj bull ali bear market?
temu, ki mu ni jasno, pa čeprav se dela, da mu je, bi rad nekaj napisal, pa ne bom. he-he
res je, da sem napisal apsurd namesto absurd, za kar se vsem bralcem opravičujem.
kar se pa tiče vprašanja mp25, here it goes:
Če pogledamo zgolj številke, ki jih navajaš in vzamemo za izhodiščno točko leto 2006 in znesek 100.000 € ter končno točko včeraj in znesek 115.000 €, brez upoštevanja dejavnikov, bi govorili o naraščajočem trendu. Mirne duše pa lahko zatrdim, da prijateljeva naložba ni bila donosna. Prosim te, da me ne sprašuješ več, ker sem ti lepo napisal, da se pojdi šolat. Nisem profesor, niti plačan, da bi te učil.
Rad bi pa povedal drugo, in sicer to, da ni podatkov, kako so se gibale cene nepremičnin, na katere bi se lahko sklicevali, pa vendar lahko vsi skupaj pritrdimo, da so cene nepremičnin neprestano rasle, najbolj pa v zadnjih letih pred padcem.
V tržni ekonomiji je nemogoče pričakovati nenehno rast cen, brez kakršnihkoli kratkotročnih padcev le-teh. To se je v naši državi dogajalo. Rast in rast ter samo rast, brez korekcij. Že samo zaradi tega (brez ostalih političnih, gospodarskih in mentalnih dejavnikov) menim, da nas čakajo hudi časi in velika korekcija cen nepremičnin navzdol. Pa se vam to dopade ali pa ne.
Lep pozdrav,
DjD
Oprosti ker sem nadležen s svojimi vprašanji ampak na preprosto vprašanje mi preprosto odgovori!
Bull ali Bear trend?
Kar se tiče donosnosti pa spet ne štekam.
100.000eur nakup 115.000 eur prodaja.
Če je nekaj v plusu je to donos neglede na to kakšen je?[/quote]
Ti to ne razumeš zanj je donosno samo če vložiš 100.000 EUR leta 2006 in dobiš leta 2010 ven 300.000 EUR. Po drugi strani pa vrti parolo dovolj je dovolj…
Oprosti ker sem nadležen s svojimi vprašanji ampak na preprosto vprašanje mi preprosto odgovori!
Bull ali Bear trend?
Si pa nadležen. To ti na kratko odgovorim in te prosim, da mi daš v nadalje mir.
Odgovor: Ni trenda. Inflacija sept2006-sept2010 znaša 11,7%. Če bi še določene druge faktorje upošteval, pa se znajdeš v minusu. upam, da sedaj štekaš.
Pa prosim, da se ohladiš in prenehaš s provokacijami.
P.S.: Verjamem, da je težko sprejet neko napoved za 20 let v naprej. Tudi sam težko verjamem, ker je 20 let še kako daleč. lahko se vzpostavi bull market čez 10 let ali 30. to so res pavšalne ocene oz. napovedi, brez osnov.
Jaz se bojim, da bull marketa sploh ne bo. Pa ne morem to trditi z zagotovostjo. Tudi sem mnenja, da takšen sistem kapitalizma ne more preživeti, in da je v zatonu. Pa tega ne morem trditi.
Smo na točki preloma, ko se ne ve več, kaj nas čaka v prihodnje. Prihodnost je negotova in je jaz ne bi več gledal kot bull ali bear market, ker prinaša same psihične motnje. Zato močno upam, da se bo ta pohlep posameznika umiril. Cene se morajo normalizirat, kar pomeni, da se morajo znižati.
Samo poglejte okoli sebe, kaj želijo ti posamezniki narediti z ljudmi. Odpuščanje zaposlenih in nižanje plač z namenom maksimirati dobiček. tehnologija je toliko napredovala in bi nam morala biti v pomoč pri opravljlanju našega dela in ne razlog za odpuščanja. Pokojninska reforma, ki nas bo gnala delati do smrti, da bodo lahko politiki še naprej mirno kradli, podjetja pa izkoriščala situacijo. zato so danes ljudje črnogledi in kričijo v en glas. Pa vedno več jih je.
To je realnost, kaj bo pa prihodnost prinesla, pa res ne moremo trditi z zagotovostjo.
lepo vas pozdravljam, DjD
Bull ali Bear trend?
Si pa nadležen. To ti na kratko odgovorim in te prosim, da mi daš v nadalje mir.
Odgovor: Ni trenda. Inflacija sept2006-sept2010 znaša 11,7%. Če bi še določene druge faktorje upošteval, pa se znajdeš v minusu. upam, da sedaj štekaš.
Pa prosim, da se ohladiš in prenehaš s provokacijami.
P.S.: Verjamem, da je težko sprejet neko napoved za 20 let v naprej. Tudi sam težko verjamem, ker je 20 let še kako daleč. lahko se vzpostavi bull market čez 10 let ali 30. to so res pavšalne ocene oz. napovedi, brez osnov.
Jaz se bojim, da bull marketa sploh ne bo. Pa ne morem to trditi z zagotovostjo. Tudi sem mnenja, da takšen sistem kapitalizma ne more preživeti, in da je v zatonu. Pa tega ne morem trditi.
Smo na točki preloma, ko se ne ve več, kaj nas čaka v prihodnje. Prihodnost je negotova in je jaz ne bi več gledal kot bull ali bear market, ker prinaša same psihične motnje. Zato močno upam, da se bo ta pohlep posameznika umiril. Cene se morajo normalizirat, kar pomeni, da se morajo znižati.
Samo poglejte okoli sebe, kaj želijo ti posamezniki narediti z ljudmi. Odpuščanje zaposlenih in nižanje plač z namenom maksimirati dobiček. tehnologija je toliko napredovala in bi nam morala biti v pomoč pri opravljlanju našega dela in ne razlog za odpuščanja. Pokojninska reforma, ki nas bo gnala delati do smrti, da bodo lahko politiki še naprej mirno kradli, podjetja pa izkoriščala situacijo. zato so danes ljudje črnogledi in kričijo v en glas. Pa vedno več jih je.
To je realnost, kaj bo pa prihodnost prinesla, pa res ne moremo trditi z zagotovostjo.
lepo vas pozdravljam, DjD[/quote]
Se strinjam s tem kar si napisal.
P.S.
Nisem te nikoli provociral. Preberi svoje poste in moje poste. Kdo je koga napadal. Jaz sem samo na začetku reagiral ko je nekdo napisal da smo v bear marketu. In ti si s svojim zgornjim postom potrdil mojo trditev. NI TRENDA.
Hvala ne bom te več nadlegoval čeprav se mi zdi da je izmenjava mnenj bistvo tega foruma.
LP
Če vzameš za izhodišče leto 2006 in te številke, res ni trenda, ase pa vseeno nahajamo v “bear marketu”. Še enkrat preberi, kar sem napisal. pa boš mogoče razumel, kaj pomeni “bear market” in zakaj trdim, da se nahajamo v bear trgu.
In ne izkrivljaj mojih besed, ko praviš, da potrjujem tvoje trditve ter tako prikazuješ, da se strinjam s tabo, in da se ne nahajamo v bear trgu. Se nahajamo in še bodo cene padle. Zakaj? Odgovor se nahaja v mojih preteklih postih.
LP, DjD
P.S.: Izmenjava mnenj je bistvo vsakega foruma in ne le tega. Zato raje podajaj mnenja in ne učit bralcev. navsezadnje sva ugotovila, da si ti tisti, ki se mora še veliko naučiti. Aja, hvala, ker me ne boš več nadlegoval.
@zdaj je pa vse jasno
Mene res zanima, kdaj bo tebi vse jasno? Toliko časa visiš na forumu, da bi ti bilo lahko res že vse jasno, pa ti še vedno ni. Le zakaj? Bom ugibal in nekaj dejavnikov naštel.Tebe pa prosim, da nam poveš, za kateri dejavnik gre:
a) nizek IQ
b) retardiran
c) vase zagledan brez razloga
č) počasno procesiranje možganov
d) dvorni oz. forumski norček
e) nič od naštetega, gre za nekaj drugega (napiši)
Lahko pa se še ostali pridružijo in dopišejo.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.