Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine kje so zdaj tisti, ki so…

kje so zdaj tisti, ki so…

Poglej! Stari znanci so se spet vrnili. Da kaj pametnega napišejo in ozavestijo neuke Slovence.

Se strinjam.

Se strinjam.[/quote]

Če bi res imeli kaj pameti v glavah, bi vedeli, da sem že zdavnaj kupil stanovanje tako, da mi ni treba iti po kredit v NLB. TheMan-u pa svetujem (čeprav vem, da mi ni treba), da še počaka z nakupom stanovanja, ker bo lahko stanovanje kupil po polovični ceni.

Sem pa zelo vesel, da se je TheMan vrnil in vas neuke slovencljne malce ob živce spravlja. hehehe haahaahhaaaaa

LP

TheMan ne rabi kredita za nepremicnino, jo ze ima in še to bi takoj prodal če dobi kupca, ki mu placa toliko kot jo je ocenila drzava…

Eni imate raje cegle, eni pa gotovino…

In mislim da tudi v sparu, ali lidlu ne mores kupiti kile kruha z enim ceglom, ali pa s kantico izravnalne mase…

Te barabe v trgovinah zahtevajo za placilo denar, ti, ti barabe…

Edini kredit, ki bi ga vzel je za sirjenje posla, pa se tega ne pri nasih naci-komunisticnih-skupnoskledarskih-servisiramo samo neeticne prevzeme-bankah…

Take fore in podjebavanja so cisto mimo, vedno in povsod stejejo samo dejstva…

Nepremicninarji imate en velik problem – ne znate gledati stvari iz razdalje in nimate sirokega pogleda…

Da o zakonitistih ekonomije in financ niti ne zacnem…

Cene so na poti navzdol, pa ce se Franci na belanci KRIZANIC se tako trudi z mislijo, da bi drzava odkupila 4000 stanovanj…

Se dobro da smo v EU, ga bojo ze oni s palico okoli kepe, ker se drzava ne sme umesavati v gospodarstvo ( pretirano)

Sej veste kako gre , TO BIG TO FAIL….

THEMAN

Daj THEMAN, še kaj napiši. Tako radi te beremo.

Meni se pa tvoj mož kar precej smili….

No, moje mnenje je tako, da bodo cene padle samo v primeru, da bi šlo v stečaj še več gradbenih firm (kar pomeni tudi ogromno izgubo dleovnih mest in morda še večjo gospodarsko krizo nasploh. V tem primeru bi padlo še marsikaj in ne samo cene stanovanj..če bo plača manjša, kaj ti potem rabi nižja cena stanovanja).

Tako da mi ne čakamo več, kupili smo večje stanovanje, ker je tu že res vse nabasano in prodajamo staro. Konec. Pika. Kaj bo in kaj ne se pa lahko gremo še naslendjih 50 let..in vmes ugotovimo, da stanovanja sploh ne potrebujemo več, ker bomo šli kmalu pod rušo in bomo tam zadovoljni s svojimi parimi metri.

Gostilniška filozofija je eno, dejstva pa drugo.
Dejstva so:
– plače in kupna moč so nespremenjene oz.se večajo (glej podatke SURS za plače za javno upravo+normalno delujočo industrijo)
-cene nepremičnin so statistično minimalno upadle (do -15%, pri zemlji skoraj nič)
-gradbena aktivnost gre proti ničli
-v SLO je na zalogi je ca 2500 do 4000 stanovanj, vendar ob
-letni potrebi v SLO 6500 do 8000 novih stanovanj
-to pomeni letni manjko do zagona trga za leta 2008, 9, 10, 11, 12, mogoče še 13, preko 20.000 stanovanj

POSLEDICA: v nekaj letih bodo cene zanimivih nepremičnin eksplodirale.
!!!Ne mešati celovških dvorov &co v zanimive nepremičnine!!!

Ja, in res, theman&co: še je čas za ugodne nakupe-a ne dolgo!!!

P.:S In ne mešati Vegrada v analizo – sploh tisti, ki ne veste za kaj gre!!
Vegrad gre v stečaj samo zato, ker politika ni dovolila privatizacije.Denar, ki ga je Vegrad v preteklih letih dobil, ni izginil-je varno spravljen, kot je bil pri ostalih gradbenikih (med drugim: še pomnite 1 mio keša pri Zidarju- o tem noben več ne govori!?)

Eksplozija cen zanimivih nepremicnin, wtf????

To naj bi pomenilo kaj, cene na 10.000€ m2???

Kupoval bo kdo?

Ljudje iz gospodarstva, ki se komaj drzi glavo nad vodo???

Ljudje iz javne uprave, ki je tik pred kolapsom in odpuscanji???

Ljudje, ki s povprecno placo dobijo malenkost od kredita???

Starajoce se prebivalstvo, ki je ravno pred odhodom v dom starejsih???

Generacije rojene po letu 1990, ki so po vecini edinci in jim babice, ki odhajajo v dom starckov veselo zapuscajo stanovanja???

Kdo je ta, ki bo kupoval in kaj je to eksplozija cen nepremicnin ?????

Starostna piramida in projekcija za slo je v p.i.z.d.i….

Smo se slabsi od Grcije, tam imajo vsaj turizem, pri nas pa delamo sedezne prevleke za audi-je…

Res super obeti za rast cen….

Obeta se kolaps javnih financ, zdravstvene in pokojninske blagajne, obeta se mnozicno neplacevanje kreditov za nepremicnine,itd…

Sanjati o rasti cen, je isto kot sanjati o lotu dobitku brez da kupis srecko…

TheMan

Najprej eksplodiraš ti, potem pa še cene…

Se strinjam s napisanim le tole bi dodal.
Plače se bodo v naslednjih letih realno morale znižati za 20%. Za toliko bo padel tudi standard.
A ker drži zgoraj napisano sem mnenja da se bo zadeva uravnala.
Cene ne bodo eksplodirale ampak bodo ostale take kot so.

Takšne kot so, torej v Ljubljani in na Obali previsoke? Don`t make me laugh. Vedno bolj postaja jasno, da sem imel prav, ko sem napovedoval gospodarski krah, tja gremo in tam ni visokih cen nepremičnin, tam je nasprotno žal revščina.

pa še leto 2012 prihaja…

Dejstvo je tudi, da Slovenija žal ne premore toliko debilov, ki bi verjeli v zgodbo, ki si jo opisal ti:) in posledično močno dvomim v tak razvoj dogodkov.

ad1 Povprečna plača v sloveniji se viša, ker odpuščajo predvsem delavce z minimalnimi oz. majhnimi plačami.
ad2 15% od npr. 200.000EUR je 30.000EUR, kar za mene sploh ni malo.
ad3 gradbena dejavnost gre k ničli, kar pomeni manjšo gospodarsko rast, manjšo kupno moč in posledično manj povpraševanja v nepremičnine.
ad4 na zalogi je 4000 stanovanj?? na nepremičnine.net je 35.400 oglasov, če je pol od tega stanovanje je vsako objavljeno vsaj 4,4x:)
ad5/6 letna potreba je mogoče res okoli 6.000 enot, toda ali si pomislil, da velik del kupcev nepremičnine proda staro da si kupi novo??? da si velik del prebivalstva odseljuje iz LJ, ker je periferija, tudi do 40% cenejša, da ne govorim o Štajerski, kjer cene res ne morejo pasti dosti nižje (višje pač ne bodo šle), da je študentska populacija iz leto v leto manjša in da otroke bogatih staršev, že čaka 5 nepremičnin, ko bodo ti odrasli.

Ko bi vsaj napisal, da je v LJ regiji takšna zaloga stanovanj, ne pa v SLO, bi ti še mogoče verjel oz. bi ti dal nekaj kredibilnoasti, tako ti dam pa ZERO CREDIBILITY. Sploh pa je znano, da je številka o zalogah v naši državi VELIKA SKRIVNOST.

Jaz ti prodam danes svoje 30 let staro in 74 m2 stanovanje na zelo dobri lokaciji za 3300 EUR/m2. Ker bo cena zanimivih nepremičnin eksplodirala, bo zate to odlična naložba. Ta ponudba velja samo zate.

Čez eno leto boš govoril, da pogledamo podatke SURS le še za IT panogo.

Se strinjam, zato bodo obstali le tisti, ki bodo najbolj zdravi. V naslednjih letih, destletjih bodo gradili bolj po pameti in po nižjih cenah, tako kot se to počne pri naših severnih sosedih. Bo treba veliko delati, da se bo veliko zaslužilo in ne po logiki, ki je veljala do sedaj, malo delati in veliko zaslužiti.

LP

Evo en podatek iz prve roke.
Stanovanje Kranj letnik 1968 60m2 bruto, dvosobno-neto 54m2 se je prodalo prejšnji teden za 87.000 eur.
Treba je prenoviti talne obloge,kopalnico kuhinja je za enkrat še ok- stara je 9 let. Okna so stara 10 let.
Po kvadratnem metru znese 1600m2.

Leta 2007 se je stanovanje prodalo za 98.000 eur.(ni se prodalo le Ara je bila zadržana v višini 10.000eur ker kupec ni do roka zbral celotne kupnine)

Torej razlika v ceni 12.000 eur. (cena je padla za 12,5%)
Vmes ga je lastnik na črno oddajal za 340 eur/mesec. Vzdrževal stanovanja lastnik ni .
Torej v treh letih je z najemnino dobil 12.240 eur.

Torej je bil skupno 10.000 eur na plusu ker je dobil ARO. Če pa jo nebi bi bil pa na pozitivni nuli.

Če pozabimo na ARO so realno cene padle na tem stanovanju za 12,5% v treh letih.

ad1 Povprečna plača v sloveniji se viša, ker odpuščajo predvsem delavce z minimalnimi oz. majhnimi plačami.

Zgoraj napisano ni res. Povprecna placa v Sloveniji se je zvisala, ker je ogromno folka na minimalni placi, minimalna placa pa se je letos marca povisala na cca 735 evrov (455 neto!!). Res hud vzrok za pricakovanja o zvisanju (?? wtf PA KDO JE TU NOR) cen stanovanj, ce bi ti ljudje na minimalcu celo placo prisparal, pa bi si lahko pri ceni 1600 eur kupili 3,4 kvadrata na leto.

berem in berem pa se ne morem načuditi, v zadnjih 3 mnesecih sta dva moja dobra prijatelja kupila stanovanja.
eden v lj- bežigrad ( res da brez lifta) 70m2 za 72.00 eur !!!! in drugi v le-polje 68 m2 za 70.000 eur

pa kje hudiča bi vi dobili dve leti nazaj za ta denar stanovanje, mogoče v spodnem dupleku ali pa trbovlah……

dejstvo je da se da stanovanje dobiti ugodno, ker se stanovanja ne prodajajo pa pustimo to kake cene imajo stanovanja v oglasih ker za tako ceno se nobeden ne proda, važno je za koliko ga kupiš in ta cena je sedaj res nizka

itak pa je najlažje sedet v službi pa brskat po netu pa gledat kok je vse drago, pa koji vam je k…. pejte na ogled pa se mal dilite pa boste tudi sami dobl nepremičnino za ugodno ceno ne pa neki jokat

IN JA CENE STANOVANJ SO PADLE PA PIKA

Dobro ime si si nadel, kajti ta podatek je čisto zavajanje….

Dobro ime si si nadel, kajti ta podatek je čisto zavajanje….[/quote]

Prav imaš. bruto 735, neto 562 evrov

Dobro ime si si nadel, kajti ta podatek je čisto zavajanje….[/quote]

Prav imaš. bruto 735, neto 562 evrov[/quote]

Jaz imam zmeraj prav!

Prav imaš. bruto 735, neto 562 evrov[/quote]

Jaz imam zmeraj prav![/quote]

Takšnih, ki imajo zmeraj prav, se na milje izogibam. Sploh pa takih, ki to trdijo zase.

Jaz imam zmeraj prav![/quote]

Takšnih, ki imajo zmeraj prav, se na milje izogibam. Sploh pa takih, ki to trdijo zase.[/quote]

Nikjer nisem napisal, da bi bil rad tvoj prijatelj.

Takšnih, ki imajo zmeraj prav, se na milje izogibam. Sploh pa takih, ki to trdijo zase.[/quote]

Nikjer nisem napisal, da bi bil rad tvoj prijatelj.[/quote]

WTF???

Moj povedek je bil le nasvet ostalim obiskovalcem, da se tvojim mnenjem izogibajo ipd.

LP

Nikjer nisem napisal, da bi bil rad tvoj prijatelj.[/quote]

WTF???

Moj povedek je bil le nasvet ostalim obiskovalcem, da se tvojim mnenjem izogibajo ipd.

LP[/quote]

Ne sodi drugih po sebi…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close