kje so zdaj tisti, ki so…
Ne, ne pričakujejo ker za razliko od tebe vedo, da te delavke in delavci (no,večina njih) tudi prej ni kupovala stanovanj in zato niso relevantni za nepremičnski trg.
Ostali naj si pa preberejo aktualno poročilo GURSa- in SURSA-število transakcij močno raste, cene pa so stabilne oz.imajo tendenco rasti, obseg gradbeni del pa drastično pada.
Zanimo bo pa šele čez leto ali dve, ko bo ob skoraj 100%odsotnosti novogradenj pošla tržno zanimiva zaloga in bo zmanjkalo 10-15000 stanovanj[/quote]
Najbolj smesno mi je, ko nekdo stalno prepricuje samega sebe. Stevilo transakcij mocno raste? Ne, a res? Pa znas funkcionalno poslusat porocila?? Ce je bilo pred dvema letoma v enem mesecu prodanih 100 stanovanj in je stevilo transakcij padlo na 10, je to ogromen upad. In ce je naslednji mesec stevilo transakcij poraslo na 15, je to kar 50% rast – OGROMNA rast, ampak dejstvo pa je, da je to se vedno 85% padec glede na izvirni mesec. Tistih 50% rast pri stevilu transakcij je pa posledica tega, da so cene padle in so nekateri zagledali priloznost. Nehajte ze enkrat manipulirat sami s sabo, ker je to pateticno.
Ne, ne pričakujejo ker za razliko od tebe vedo, da te delavke in delavci (no,večina njih) tudi prej ni kupovala stanovanj in zato niso relevantni za nepremičnski trg.
Ostali naj si pa preberejo aktualno poročilo GURSa- in SURSA-število transakcij močno raste, cene pa so stabilne oz.imajo tendenco rasti, obseg gradbeni del pa drastično pada.
Zanimo bo pa šele čez leto ali dve, ko bo ob skoraj 100%odsotnosti novogradenj pošla tržno zanimiva zaloga in bo zmanjkalo 10-15000 stanovanj[/quote]
Najbolj smesno mi je, ko nekdo stalno prepricuje samega sebe. Stevilo transakcij mocno raste? Ne, a res? Pa znas funkcionalno poslusat porocila?? Ce je bilo pred dvema letoma v enem mesecu prodanih 100 stanovanj in je stevilo transakcij padlo na 10, je to ogromen upad. In ce je naslednji mesec stevilo transakcij poraslo na 15, je to kar 50% rast – OGROMNA rast, ampak dejstvo pa je, da je to se vedno 85% padec glede na izvirni mesec. Tistih 50% rast pri stevilu transakcij je pa posledica tega, da so cene padle in so nekateri zagledali priloznost. Nehajte ze enkrat manipulirat sami s sabo, ker je to pateticno.[/quote]
Teoretično imaš prav,praktično si pa oglej podatke iz preteklih obdobij.
Drugič se pa ne napihuj in ne smeši in ne živi v samoprevari-Stanovanja se bodo v par letih podražila tja do 50%. Pa če ti je prav ali ne-živimo v kapitalizumu, kjer se vse plača.Če si pa nekateri ne morejo kupit stanovanja ker so luzerji in nesposobni pa še ne pomen, da jih bodo dobil zastonj
Glede na to, da ta tema (še vedno po vseh povedanih nebulozah) dviguje toliko prahu, cene nepremičnin še dolgo ne bodo padle 🙂
Navijaštvo sem, navijaštvo tja, … argumenti tehtni (smeh). Počakajmo 20 let in bomo videli. Do takrat pa malo potrpljenja.
@luzer: še večji luzerji so pa tisti, ki sami sebe prepričujejo, da so ostali luzerji. V kapitalizmu se vse plača, tako ali drugače.
Mah spremljajte npr. 10 stanovanj skozi obdobje parih mesecev.
Boste videli, da zginejo in se vedno znova pojavljajo v oglasih. Mam nagledanih par stanovanj in vem da se NIČ ne proda.
Tudi ko hodim na oglede so nepremičninarji zelo očitno totalno obupani in uporabljajo vse bedaste nepremičninarske finte.
Tako da, lepo čakajte naj se malo cvrejo pa šparajte denar za večji polog.
kakšno je vaše mnenje glede novega prostorskega načrta MOL, ki je bil sprejet in potrjen, zdaj pa Jazbinšek in & zbirjo podpise za referendum, da bi prostorski načrt izpodbijali. Jaz sem čakal na pozitiven rezultat 30 let, sem se že veselil, da bom končno lahko na svoji parceli sezidal majhno hišico, zdaj sem popolnoma v negotovosti. Kakšno je vaše mnenje?
Sam sem mnenja, da v Ljubljani (znotraj ringa) ni prostora za kmetijske površine. Menim, da je kmetijskih površin v Beli krajini, Pomurju in še kje več kot dovolj. To je urbano okolje in ni prostora za tak smrad, razen urbanega :). Jaz še v bližnji okolici LJ ne bi dovolil kmetovanja. Meni se zdi, da je precej vredna zemlja, da bi se kmetovalo na njej. Kmetijskih površin je v neurbanih območjih ogromno in veliko neizkoriščene na žalost.
Pravtako so pa cene nepremičnin v LJ bile previsoke in je prav, da padajo, še bolj bi morale. lp
Država drvi v bankrot, Moody`s je včeraj znižal boniteto trem slovenskim večjim bankam, kar pomeni, da bodo krediti za slovenska podjetja v tujini še dražji in bodočnost slovenskega gospodarstva kot celote ni rožnata. V razmerah, ko država drvi v bankrot in se nam obeta romunski scenarij ni realno pričakovati rasti cen nepremičnin. Po mojem bo še nekaj časa nihanje in negotovost, potem pa se bo vse sesulo. Še vedno stojim za svojo trditvijo. 😉
Lep pozdrav vsem.
Tudi jaz še vedno napovedujem padec cen nepremičnin.
Če bi ziveli v trznem kapitalizmu bi ceglarji ze zdavnaj pometali ceste, pri nas v social-komunizmu pa se ceglarjem pomaga do bridkega konca za vse.
Ze več kot leto je minilo, ko sem napovedal stečaj vegrada.
In Vegrad gre v stečaj: http://24ur.com/novice/gospodarstvo/pahor-drzava-bo-vegradu-pomagala-ko-bo-v-stecaju.html
Pred vec kot letom sem tudi napisal. da bo država na vse načine poskušala pomagati gradbincem in glej ga hudiča: http://www.finance.si/290856/Dr%BEava-menda-namerava-kupiti-4.000-stanovanj
Nima smisla prepričevati slepih in naivnih ljudi.
Vedno in povsod štejejo samo dejstva.
In dejstvo je,da sta povprečna Janez in Mojca domov dobila izračun,kjer država ceni njuno 50let staro dvosobno stanovanje v ljubljani na 150.000€.
In tako se veselo smejita in modrujeta kako sta bogata in uspešna…
Zjutraj pa gre Janez na zavod za zaposlovanje iskat sluzbo, Mojca pa gre v sluzbo za 600€.
In tako zivita lepo srečno življenje in že načrtujeta kako bosta kupila še večje,boljše in seveda vsaj 300.000€ vredno stanovanje.
Samo Janez mora najti službo in gresta z Mojco po kredit v NLB,hahahahahah
Grčija prihajamo, čeprav slepi ne vidijo bodo občutili…
THEMAN
Forum je zaprt za komentiranje.