Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kje so objavljeni razpisi za delovna mesto

Kje so objavljeni razpisi za delovna mesto

Pozdravljeni

zanima me kje vse so objavljena razpisana prosta delovna mesta?

Redno spremljam spletne strani Zavoda za zaposlovanje, objave agencij ki posredujejo, delova borza, kadis, ….

Vendar teh razpisov je zelo malo. Zanima me kje objavljalo razpise ZPIZ, ZZZS… za svoje potrebe?

Vem da ima zavod tudi veliko razpisov brez posredovanja. Kje objavljajo te razpise oz. kako priti do teh podatkov, ker jih na spletni strani ni: ali to pomeni da moraš it vsak dan na zavod preverit na oglasno desko, ali obstaja kak boljši način?

Ali je smiselno se prijavljat na takšna delovna mesta, ki so brez posredovanja in imajo že vnaprej zbranega?

lep pozdrav in hvala za odgovor

Včasih imajo tudi firme,ki jih poiščeš na internetu,prikazane potrebe po zaposlitvi.Jaz sem možu v ponedeljek poslala 6 prošenj za delo,nekaj prek zavoda,nekaj pa kar tako,pa gre v ponedeljek že delat

Za delovna mesta brez posredovanja Zavoda imajo že nekoga, zato je brezveze, da se prijavljaš. Potreba po delavcu je objavljena samo zaradi tega, da firme zadostijo zakonskim predpisom.

Ne, to sploh ni res, da imajo brez posredovanja že določeno osebo. Res, da v večjih primerih JA, ampak ne v vseh. Meni so na zavodu za zaposlovanje enako tako rekli, da če je razpis brez posredovanja že imajo osebo in s tem so mi zaj….delo, ker se nisem zanimala za te razpise, bil je objavljen razpis brez posredovanja in, če bi se takrat prijavila, 100% bi dobila delo, ker bi edina ustrezala s svojo izobrazbo.

Za razpise brez posredovanja se pokliče kar na zavod za zaposlovanje in ti dajo informacije, kateri razpisi so brez posredovanja.

Napisala sem, kar dobro poznam. V moji bivši firmi so zaposlovali po vezah in je zaposlovanje vedno potekalalo na tak način. Če ima podjetje nekoga že izbranega, se da na Zavod razpis brez posredovanja samo zaradi formalnosti in nič drugega. Lahko izpolnjuješ vse pogoje, pa službe ne boš dobila. Ker je tam že nekdo drug, ki se piše prav in je všečen delodajalcu.

To za Zavod ne bo držalo. Mi smo imeli razpis in smo imeli v večih medijih oglas, tudi na zavodu smo dali javno objavo in ravno kandidatka, ki je videla oglas na zavodu je najbolj ustrezala in smo jo zaposlili.

Podjetja, ki ne označijo objave napišejo, da je kandidat znan, nimajo objavljenih oglasov preko Zavoda oz. so objave samo interne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close