Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kje smo ze bili?

Kje smo ze bili?

Prepotovane dežele:

Francija
Španija
Portugalska
Belgija
Nizozemska
Danska
Švedska
Norveška
Finska
Italija

Avstralija
Sri Lanka
Kuba
Kanada
Zahod USA
Južnoafriška republika

Ostalo (počitnice oz.manj kot 1 teden):

Avstrija
Nemčija
Hrvaška
Švica
Luksemburg
London
Maldivi
Singapur

vsi ste zelo dobri:

jaz sem bolj skromen:

madžarska
avstrija
nemčija
švica
francija
italija
hrvaška
grčija
makedonija

Žalostno, da nekaterim zavist tako hitro ven udari, če pa to ni to, si potoval po krajih, ki jih marsikdo niti po imenih ne pozna, morda jih niti Levstik in Jurčič nista.

ja vojc teh dveh pa res še nisem srečal na mojih potovanjih .
lepo da priznaš da te zavist daje , lahko pa te potolažim da imaš še veliko časa in boš tudi te kraje enkrat našel , če ne drugje pa na zemljevidu slovenije ( tudi stara vojaška specijalka prav pride )

Vojc, mislim, da so komu ti kraji vseeno prav lepi… Res pa je, da sta Levstik in Jurčič hodila drugje, čeprav tudi po sloveniji. Jih je pa opisoval Valvasor.

Ker potovanja niso samo abotno kljukanje po seznamu držav in zbiranje trofejnih žigov v potnem listu, ampak vse kaj drugega, se le podaj na pot tudi v te kraje, za katere še nisi slišal in se znebi zavisti. Boš videl, koliko novega lahko vedno odkriješ tudi na samo popoldanskem izletu po službi.

Potovanja ti definitivno razširijo pogled na svet, pa tudi uvid v samega sebe.
Čudim se, da nekateri napišejo npr. moj skromen seznam…, samo tam pa tam sem bil…, … .Hej, vesel sem, da ima še kdo kako voljo potovat. Ne pozabite, da je 85% folka doma, zaležanih in si ne privoščijo niti najbolj easy nedeljskih sprehodov v naravo, ki so zastonj.
Najbolj cenim tiste, ki imajo zelo kratke sezname in verjetno še krajše proračune, a njih zmnožek daje neskončno notranje zadovoljstvo.
LP
Fidel

Vse lepo in prav fantje. Zbodel me je le način razmišljanja (tudi naštevanje “prepotovanih” držav me ne zanima). Konec koncev, kdo pa sploh pozna svoj kraj, še zlasti če je iz kakšnega večjega. Za nasvete se vam pa najlepše zahvaljujem, res je, da ne poznam vseh naštetih krajev, toda tudi sam bi vam lahko naštel kar lepo število vam neznanih(v Sloveniji), saj smo si Slovenijo tudi kar pogosto ogledovali (recimo, šli smo ob rekah od izvira do izliva (ali ob njenem toku skozi Slo.), drugič spet smo iskali podzemne jame, tretjič nam je bila vodilo nekakšna vinska cesta itd.) in to predvsem za to, da smo imeli nekakšen cilj, hkrati pa doživeli vedno kaj novega in presenetljivega.
Sicer pa, ravno nasprotno od zavisti, želim, da bi čimveč ljudi POTOVALO, denar ni izgovor, saj potovanje ni le Iran ali Avstralija, potovanje je lahko prav tako odlično ob reki Krki, pa ne po službi, podaljšan vikend pa morda že kar odleže.

Bravo Vojc! Vsaka čast razmišljanju!!!

lp

bv

Sam sem bil :
-Romunija
-Italija
-Avstrija
-Francija
-Luxemburg
-Nizozemska
-Belgija
-Nemcija
-Poljska
-Ceska
-Slovaska
-Danska
-Turcija
-Svedska
-Norveska
-Mehika
-Tunizija
-Egipt
-Madzarska
-Hrvaska

Sem študirala, kaj naj sploh odgovorim, pa sem ugotovila, da ne znam. Ali lahko nekdo reče, da je videl Madžarsko, če je bil v Budimpešti? Videl Grčijo, če je bil samo na celini in na Peloponezu? Videl Italijo, če je bil povsod, razen na Sardiniji?

Se strinjam, Maja! Zase bi že lahko rekla, da sem temeljito izkusila samo Slovenijo. V vseh ostalih sem zgolj malo obliznila površino. Kar mojo lakoto seveda še poveča! 😉

Po svoje imaš seveda prav, ampak mislim, da če se odločiš za neko potovanje v določeno mesto, pokrajino ali državo se malo informiraš – preštudiraš zadevo in ti je vsaj približno jasno kaj boš tam našel in počel….

Glede poznavanja – bi pa prav rada vedela kateri osel v našem bloku stalno meče čike po mojih gorečkah. Verjemite ali ne – nisem bila višje od 5 štuka – torej ga ne poznam. Mojega bloka namreč.

Maja je pa res, da si marsikdo ” doda na top listi ” državo v kateri je njegovo letalo samo pristalo in niti vdahnil ni tamkajšnega zraku.

Bila:Italija s Sicilijo 2x
Hrvaška
Florida
Češka
Slovaška
Madžarska
Poljska
Avstralija
Egipt

Moji cilji: Rusija, Peru, Indija, Namibija, Skandinavija,…

Najlepša dežela je pa naša Istra!!

fidel
zelo lepo si napisal,ja,vse več in več slovencev pr dosti dnarja visi cele dneve na kavču al pred računalnikom in jim tisti prosti vikendi čisto nič ne pomenijo.
jst bi ukazala vsem ljudem v tej leni sloveniji delat 3 vikende(vključena tud nedelja) na mesec,za malo dnarja pol bi vsak znal cenit take drobne stvari kot je prosta nedelja,pa skok do krnskih jezer al pa mogoče na kolpo,itd.
ni poanta v številu prepotovanih držav,niti o najbolj oddaljeni državi,pomembno je da znaš tisto državo,tiste ljudi,običaje,kulturo živeti,spoštovati,da ti pride v tvoje telo- stisk črnega otročka v naročje kljub temu da mu z enga učka gnoj teče.če se en teden ne umiješ,da to ni katastrofa življenja.da se ne zmrduješ ko domačin pije kri pravkar ubite koze.
pomembno je kaj se v svetu koder se nahajaš naučiš,kaj se te dotakne,ti v tvoji notranjosti premakne-to so stvari ki štejejo.
lp vsem,pa čimveč polnih zadetkov

Draga moja Primorka mislim da bi z tem tvojim predlogom udarniškega dela še ob sobotah in nedeljah ( ki jih nekateri mimogrede tudi delamo ) zelooo zgrešila.
Ne predstavljam si primorca ali primorke, ki bi prišel v soboto iz službe ob 16 in v nedeljo načrtoval raziskovanje porečje Mure.
Glede na tvoje obljubljeno še slabše plačilo kot je že, bi človek že težko zbral denar za nedeljsko meso v juhi in nedeljski popoldan pred televizijo.
Glede na cene bograč golaža ( 1000 SIT ) je poleg bencina ali bognedaj avtobusne karte za 4 člansko familijo že pravi dopust.
Služba pa seveda zahteva človeka in pol ostalo pa družina …..prav vsak dan pa res nisem razpoložena za pohajanje.
In če imaš družino moraš malo misliti in svoje načrte prilagoditi večini.

Ja vsak bi mogu še zraven države napisat kolk časa je bil tam. Tako bi se približno lahko vedlo kje je posameznik že “dejansko” bil.

Andrej

Popolnoma se strinjam ker drugace lahko nekdo, ki je recimo sel z avtom do norveske, napise da je bil po polovici evrope, ceprav se je dejansko samo zapeljal mimo.

Predlagam nakup štoparice.

Kaj smo čisto znoreli. Jaz zase točno vem kje sem bila in kaj sem si v nekem kraju hotela ogledati. isto velja za druge.
Če nekomu paše plezat po gorah – prav, če se nekomu paše martinčkat na morju – prav, če nekomu paše sex turizem – tudi prav. Vsak ima svoje konjičke želje in potrebe.

Niti slučajno se mi pa to ne zdi neko tekmovanje ( kar se je tu nekako izrodilo ).

Tako kot vedno pedantni in tecni……
Ah ja…….res kot ponavadi!

Napises drzavo kjer si bil. Brez kompliciranja in po svoji vesti. Vprasanje je bilo zelo jasno ampak vedno se najde en kup ljudi, ki so po moje ljubosumni na tiste, ki veliko potujejo in potem bluzijo in spekulirajo kaj pomeni kje biti. Kaj se pogovarjate o tistem o cemer sploh ni debata. Ko bo vprasanje v kateri drazavi si prebil 1 leto in delal antropolosko-geografsko raziskavo pa odgovorite tisto kar je treba. Vsak dojame potovanje drugace in bo sel potovat tako kot mu pase. Jaz npr. trenutno zelo dobro vem kje zamenjati denar ali spati v Limi, Delhiju… ampak nimam pojma kje bi to storil v Ilirski Bistrici. Pa ne bom rekel, da ne poznam Slovenije…Tisti, ki pa pisejo drzave v katerih so pristali, samo zato, da se hvalijo, pa njihov problem. Zame so vazici in se prav nic ne sekiram kaj pisejo. To ni tekmovanje in ni razpisane nobene nagrade za zmagovalca. Poleg tega pa bi lahko kdo predlagal(mogoce je ze, ampak nisem prebral vseh odgovorov), da se za vsako drzavo opise pot ki ste jo prepotovali. Pa bo takoj jasno, kje vse smo ze bili. LP

Pa se moje Poti:

Peru( Lima, Nazka, Arequipa, Puno, Cuzco, Machu Pichu in nazaj)

Malezija(KL, Malezijski Borneo malo po dzugli, pa plaža)

ZDA( Toronto, NY, Wash—Zahodni del po nacionalnih parkih Yellowstone, Zion, Brice, Grand C, LV, Dolina Smrti, Sekvoja NP, Yossemite, LA, Phoenix, Rosvell, Austin)

Interrail LJ-Paris, Bruselj, Amsterdam, Copenhage, Oslo, Bergen, S. Fjord, Trondhein, Rovaniemi, Helsinki, Stockholm, Luxemburg, Zurich)

Tunizija(standard v puščavo)

Turčija s kolesom(kolesaril preko Hrvaške, Beograda, Djerdap, Bolgarija-Vidin, Sofija…Istanbul, Ankara, Kapadokija, južna obala, Pamukale, Izmir, v Grčijo z ladjo in odpul do Benetk)

Tajska(Bankok, Chang mai, Pai, ->Kamdodža samo ogled Angor wata, potem nazaj Tajska na Koh Pan Njan)

Kitajska( Peking, Datong, Pingjao, Xian, Wuhan- z ladjo po Jangzeju do Chongchinga, Guilin, Shanghai)

Mehika(MC, Oaxaca, Zipolite, San Cristobal, Palenque, Tulum, Valladolid, Merida, Campeche Villahermosa, MC)

Indija( Delhi, en krog po Rajahstanu, Agra, Varanasi, Bombaj(samo zamenjal avtobus), Goa, Hampi, Bangalore(samo zamenjal avtobus), Madras, Mamalapuram, Pondichery, Ooty, Goa, Pune, Aurangabad, Kajuraho)

Transsib+Mongolija(Moskva, transsibiraka do Irkutska, Bjakalsko jezero, otok Olkon, Vlak za UB, 10 dni Mongolije z dzipom, UB, vlak za Peking, domov)

Ko sem bil majhen pa smo s starši hodli v Nerezine in Poreč.Nakupoval v Trstu in Trbižu.Enkrat sem imel tekmo v Budinpešti in 3x v Munchenu.

Lp

Bravo Alba to mi je všeč. Transib..je v mojih sanjah …., sedaj pa preglasovana nekako ovohavam Fiji. Vem mi ni treba tega …ampk vendarle. Daj mi nasvet da 14 dni preživim tam. ( bom morala sama pojesti taščo ali je kak rent a dogi ? )

SHANTI , ALI NISI BILA NA DJERBI? ČE SI BILA NAPIŠI PROSIM KAKO JE.

Tako je po moje pravilno napisano, da se v posamezni državi lepo napiše kje si vse bil. To da lahko prav vtis o obisku države. Če se že gre za stvar popotovanj…
To da si v Umagu ne pomeni, da si bil na Hrvaškem (tehnično ja, dejansko pa ne)
Sej jst sem tud že 8 krat letel nad Canado, tako da poznam labradorski polotol kot svoj lastni žep 🙂 Pa četudi s višine 10000 m…..

Lp Andrej

eni ste pa res ze vlko vidli. vam vela. sicer mam se vlko cajta, glede na to da sem stara 18 let, vsaj upam no, da se mi bo zelja uresnicila pa bom v svojmu zivljenju vlko potovala!zdaj je pa se sola.joj:)
do zdaj sem prepotovala naslednje drzave:
tajska
tanzanija
portugalska
grčija – no, sam jonski otoki

za bol mal casa-se pravi tolk, da nisem glih cele drzave vidla-pa sem bla se mal v jordaniji, pa turciji,franciji, na češkem no, pa se v italiji sam to bl tk.
AJA, BLA SEM PA TUT NA RADUHI PA CELU NA URSLJI GORI PA ČREPIČU.HAHA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close