Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kje shranjujete kruh

kje shranjujete kruh

Vse kupovalke kruha – kje ga imate doma.
V papirnatih vrečkah, v polivinilastih? Ali samo v posodah s pokrovom?

Da ostane (čim dlje) svež in jasno, brez plesni. Da ni trd.

Saj ga ne kupujemo vsak dan.

Mi ga imamo v plastični posodi od Tuperware

Tudi mi smo na tupperwearju in se krasno obnese.

v navadni plastični posodi za kruh
diši kakšen dan, dva, užiten pa še ves teden 😉 še nikoli nam ni splesnil.. ga pa narežemo na manjše kose in po potrebi vzemamo iz skrinje

A lahko kakšen opis tega ali slikca – Tupperweare??
Hvala.

V vrečki iz tekstila. Kupujem pa ga sproti, vsak dan.

Tudi mi, samo mi ni všeč, ker je potem tako vlažen. Kako je pri vas?
Jaz ravno zato sploh ne uporabljam več pokrova od posode, ampak vrečko, v njej kruh, potem pa dam v T. in v omaro, brezveze ali ne?

to je za kruh “Tupervare”. Sem ga imela pa vrgla v smeti. Je kruh po par dneh splesniv v njem.
Je pa pri nas ta posoda cenovno mnogo precenjena in sploh ne tako kvalitetna. (Izkušnje sorodstva iz Švedske)

Joj, dobro vprašanje !
Ne boste verjeli ampak mi ga imamo v mikrovalovki 🙂
Kupuje se dost sproti ali ga spečem ko nam zapaše .Če pa bi kdaj ostal še za drug dan je pol na njem ,v njem,….poooolno faraoooonk !( GROZNO )
nIč ni pomagalo ,ne tuperver,ne vrečke ,ne to ne ono NIČ povsod .
Edina rešitev je bila ta in traja že kakšni 2,3 leti .

Čistimo redno ,nič ni po pultih od hrane ,šprica se tud ,res,da jih je sedaj malo manj ko so po celemu bloku prišli in pošpricali po stanovanjih.
Kaj čmo so trdovratne te živalce !

Zlate ste s svojimi izkušnjami in sploh, da jih delite z drugimi.

Ajcom – a veš u čem je štos? Vse za jest in kuhat imamo doma. A po kruh hodiš vsak dan?
A imaš štacuno pred nosom?
Kaj pa tist, ki ima do nje par kilometrov?

Hvala ti pa za mnenje o Tupervare. Res hvala.

[img]http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/208582624/Bread_Box_with_wooden_bottom_plastic_cover.jpg[/img]

takele in podobne posode so pri nas doma že od kar pomnim… uporabno in priročno

Ne kompliciram, v papirnati vrečki na polici v omari.

Na isti polici imam tudi drobtine (delam sama iz suhega kruha) ter različna semena, moke, zdrobe.
Eno polico nižje pa kavo, kakav, sladkor, čokolade, čokolino….

pečem ga v kruhomatu, polnozrnatega, hranim ga v TW za kruh, zdrži tudi 3 dni (oz. tretji dan je bolj kot ne suh in trd), na dnu imam 2 papirnati brisački, ki jih menjam, v posodi ni sopare oz. toplega vlažnega zraka

kupljen kruh je splesnel v 2 dneh, ko si odprl pokrov je bilo v notranjosti soparno, vlažno, nekakšna toplota, zato smo imeli odprto TW posodo, kruh pa v plastični vrečki

Ste me potolažile, sem mislila, da se samo nam zdi ta Tuperware posoda grozna in kruh v njej ogaben, pa vidim, da nisem edina, ki je stran vrgla denar.

Tupperware posodo za kruh imamo že 15 let, zelo smo zadovoljni z njo in ne zamenjam je za nobeno drugo posodo za kruh!Naša je še vedno taka kot nova.

Ne vem, mogoče so te Tupperwarove posode danes drugačne, slabše???

Mi kruh shranjujemo kar v tistem škrniclju, v katerega ti ga zavije trgovka, doma ga skupaj s tem škrnicljem vred damo še v šumečo vrečko in zavežemo. Če ga kupimo več, ga razdelimo na manjše kose in zamrznemo – odtajamo ga malo pred uporabo in imamo kruh vedno svež.

Sem 1x brala, da jo je treba večkrat odpret, da zrak malo zaokroži. In, če tko delam, meni kruh zdrži tudi par dni, če pa ne odpiram pa zna biti po treh dneh že plesniv. Sama sem zadovoljna s TW.

Ko smo mi imeli mravlje, smo zaceli kruh shranjevati v hladilniku v vrecki. Podaljsali smo mu rok uporabe, pa se mravlje niso mogle do njega. Zdaj mravljic nimamo vec, kruh je pa ostal v hladilniku.

Vrecka pol pa v omari. En teden zdrzi ponavadi.

pečemo doma iz kilo moke – dve majhni štruci, hranimo ga v tekstilni vreči nekje 2 dni, če ga ne pojemo ga damo še dodatno v polivinil.

Tudi mi v TW, v hladni shrambi. Pozimi še kar gre, kruh je užiten nekaj dni (recimo nekje do 5), poleti je pa katastrofa. Takoj bombaž raste na njem:-)

V škrniclu iz štacune in v napol zaprti vrečki,je pa tudi odvisno od kvalitete kruha,koliko časa je tak,kot mora biti.

Isto kot Liana, le vrečka je zaprta. Kilo kruha imava cel teden :)))

V vrečki v omari.

Imela sem ga en teden. Tudi meni je kruh splesnel, ali pa bil tak gumijast. Ponavadi ga imam v papirnati vrečki, čez pa tisto tanko šumečo. Včasih ga dam tudi v laneno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close