kje se konca delo agencije
Kupila sem stanovanje preko agenicje (drugače ga niso prodajali pač) in plačala seveda provizijo. Predstavnik agencije ni prišel na primopredajo stanovanja (zapisnik o tem smo naredili sami). Zanima me, če je dolžnost agencije, da poskrbi za prenose vseh računov (elektrike, stanovanja, telefona…itd)?
Za prejšnje stanovanje, ki sem ga kupovala tudi preko ene agencije, nisem imela s tem namreč nobenih opravkov.
Kako je vaše mnenje oziroma izkušnje?
lp
Po mojih trenutnih izkušnjah Ljudje/referenti na komunali/elektru/ipd sploh ne pustijo, da spreminja nepremičninski agent kontakt od plačnika računov…
Mi smo zato – če je stranka želela, poslali tja dopise in so oni poslali stranki nazaj dopis (če so bili prijazni tudi pogodbo/aneks), kar je stranka podpisala in poslala nazaj…
Žal ne gre tako enostavno (kot se je včasih), ker bi to elektro/komunala deloma delala na zaupanje… Tako da v bistvu je skorda hitrejš, če greste sami, ali če zagrabte nepremičninarja, pa rečete, da greste skup uredit…
// Se je pa včasih dalo to narest kr prek nepremičninske agencije, sam dandanes so vsi tako previdni 😛
Forum je zaprt za komentiranje.