Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kje prijavit delo na črno, taksist v Mariboru?

Kje prijavit delo na črno, taksist v Mariboru?

Prosim za pomoč, na odškodninski mi je bila zaradi velikih zapletov po prometni nesreči, določena odškodnina. Oseba, ki je nesrečo povzročila zaradi malomarnosti, se je prijavila kot brezposelna in sedaj slišim, da že nekaj mesecev dela na črno kot voznik taxija. Ime delodajalca mi je znano, sigurno pa ne bo priznal, če se ga ostavi na cesti in povpraša.
Ko sem klical na davčno upravo in vprašal, kako to da oseba vsak mesec dobiva na bančni račun določene višje vsote, prijavljena pa je kot brezposelna in ji nihče ne more ničesar. Tudi v davčni napovedi verjetno ni navedla rednih mesečnih prihodkov, drugače verjetno ne bi mogla prejemat socialne pomoči. Uslužbenec mi je dejal, da kako vem da je od dela na črno, kajti lahko da ta oseba pomaga kakšnemu prijatelju in je to vrnitev denarja. Na davčni ničesar ne morejo dokazat, to bi moral storit sam. Kako? Po naklučju je namreč brat izvedel, da se ta oseba ukvarja še z določenimi stvarmi in dobiva na banko vsak mesec približno 1000 e.
Zdaj je prišla do mene še novica, da vozi taxi na črno. Obstajajo inšpektorji ki preverijo na licu mesta?Po prijavi na davčni zaradi rednih prijemkov denarja na bančni račun se ni zgodilo nič.
Zato se mi sedaj ne zdi smiselno, prijavljat delo taxista na črno, ker če ga pokličejo na zagovor, bo zanikal in za njih bo tema tako zaključena. Zanima me kako je možno da je ženo lovila inšpekcija ker je pozabila v napovedi navesti obresti iz varčevalne knjige, v primeru dolžnika pa gre za redne prihodke na bančni račun in mu nihče ne stori ničesar, celo živi v skupnem gospodinjstvu s starši in prejema socialno pomoč kljub temu da imajo starši več kot očitno visoke prihodke in ogromno lastnine.
Vsakega nasveta ki mi bo pomagal dalje bom vesel. Lep dan vam želim.

Prijavi na Tržni inšpektorat, na Partizanski cesti 47, Maribor. Lahko pokličeš ali greš dati prijavo osebno. Dežurni so vsak dan od 9. do 15.30 ure.

ne bi rekla, mene so tja prijavili, ker racun na eni internet banki, dobivam vsak mesec nekaj tisoc evrov na svoj racun v slovenijo, mlada inspektorca je prisla do mene in me povprasala o tem, sem rekla da placujem davek ze v ameriki in je rekla, ja potem pa je vse v redu
tam nic ne placujem, edino mi trgajo provizijo kot vse te internet banke, inspektorci pa sem odtrgano provizijo prodala za davek, ni imela pojma ocitno neka vajenka
nikoli nisem navedla denarja v davcno napoved ali bilokaj in nobene kazni mi niso dali

Na davčni pojma nimajo!

V prijavi na tržni inšpektorat je potrebno navesti, kje omenjeni, ki je taksist, ponavadi postavi avto, kdaj ponavadi dela, na katero telefonsko številko lahko naročiš taksi….

Brez konkretnih podatkov tržni inšpektorat ne bo mogel dokazati dela na črno.

V zvezi z anco pomarančo: če je tvoja spletna trgovina (stran) registrirana v ZDA, potem dejansko v Sloveniji ne delaš na črno. Za tebe je pristojna le davčna, da ugotovi, ali so vsi davki plačani.

Ne razumem kaj je tvoja težava. To, da nekdo dela na črno, ali to, da ne dobiš denarja od odškodnine?
Če 1. , bi rekla , brigaj se zase, če 2., potem predlagaj izvršbo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close