Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kje podpis?

Kje podpis?

Prosim, povejte mi, kako je s podpisi v uradnem dokumentu. Nekateri se podpišejo pod natipkanim imenom, priimkom in funkcijo, drugi nad njim. Kdaj eno in kdaj drugo?
Razlaga, da se nekdo tako ceni, da je na prvem mestu njegov podpis in šele nato natipkana vrstica, morda zanj celo drži, prepriča pa me ravno ne. Bi pa želela uradne dokumente podpisovati pravilno (spričevala, obvestila o uspehu, vzgojne ukrepe ….). Hvala!

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Uf, ta je pa težka. Ne vem, ali sploh obstaja predpisana oblika. Navadno vidim takšne vrste podpis, da sta v eni vrstici natipkana ime in priimek, v spodnji vrstici sledi funkcija oziroma naziv, človek se pa podpiše spodaj, ampak včasih s kakšno kraco seže tudi malo bolj navzgor, v natipkano besedilo.
Videla pa sem že tudi primere v pogodbah, ko je napisano samo na primer:
Prodajalec: _________ Kupec: __________
V teh primerih ni dvoma, kam se podpišeš, čeprav tega ne storiš niti zgoraj niti spodaj, ampak na desni:) Imena in priimka ter nazivov pa pri podpisu ni, ker so osebe identificirane za začetku pogodbe in imajo dodatek tipa (v nadaljevanju: prodajalec).

Če prav potrebuješ kakšne vzorce za šolo, pa doma pobrskaj za kakšno pohvalo. Gotovo si dobila kakšno.

New Report

Close