Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje nakupujete oblačila in obutev prek spleta v tujini?

Kje nakupujete oblačila in obutev prek spleta v tujini?

Morda bo tema zanimiva za marsikoga.

Zadnjič smo prvič oddali naročilo na endless.com — tri pare čevljev. Gre za ameriško spletno stran. Prvi par smo dobili v manj kot dveh dneh (!!!), druga dva bosta prišla v manj kot tednu dni. Res neverjetno!

Če koga zanima: endless.com; poštnina je zastonj za naročila prek 100 USD, za manj kot 100 USD se plača borih 10 dolarjev. Plus DDV. Zadeve laufajo prek Amazona. Me pa zanima, če kdo ve, kako je z dodatnimi stroški. Amazon kar avtomatično zaračuna zraven nek depozit, ki je cirka 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naročila (ti ga tudi kar potegne s kartice), čeprav je DDV samo 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Mi smo naročili za nekaj več kot 100 dolarjev, pa zraven morali plačat še slabih 50 dolarjev za ostale stroške (DDV), v bistvu pa bi moral biti znesek v praksi višji za samo 20 dolarjev. Bomo videli, če potem to vrnejo…

Kot veste, so pošiljke zunaj EU do 22 € oproščene vseh dajatev (22 evrov z vključeno poštnino), za vse, kar je več, pa se plača DDV 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} do vrednosti 150 €, če je vrednost višja, pa še carina.

Zdaj pa še vi. Kje zunaj Slovenije kupujete, kako je s poštnino in ostalimi stvarmi, kako ste zadovoljni, kaj priporočate?

Hvala, ker si pomagamo. 🙂

Grem v trgovino tuki. Imajo darilne / nakupovalne kartice za next, i tunes itd. Ce rabim kaj vec grem pa v London.

Jaz naročam veliko v tujini vendar izključno v Evropi. Tako se izognem vsem dodatnim stroškom (ddv, carina) in še časovno je paket v nekaj dnevih pri meni.
Iz Amerike mora biti krepko poceni, da bi me prepričali. Pa še mudit se ti ne sme.

Kaj pa še kakšna fajn stran za čevlje? Po možnosti v Evropi.

Čevlje kupujem na javari.co.uk

Ni poštnine in pridejo v parih dneh po notranji pošti – ni carine in nobenih dodatnih stroškov k zaračunani ceni. Prinese poštar oziroma grem na pošto iskat, ker me ob prihodu poštarja ni doma.

prosila bi te, če mi napišeš na katerih straneh naročaš. Hvala in lp

Super hvala. Jaz čevlje občasno kupujem na asos.com.
Ali lahko samo še poveš kako je s številkami. Ali 8 pomeni 41 in je normalna št. So namreč tako zelo različne. Od Bronxa so mi prav čevlji 41, nekatere pa moram imeti tudi 42.

Za pošiljke izven EU plačaš DDV in morebitno carino v Sloveniji, torej ti tega ne more zaračunat Amazon.
Da bi pa kdo kaj vrnil, pa močno dvomim.
Sama sicer izven EU, ravno zaradi raznih odatnih stroškov, ne naročam, ampak kjerkoli sem do sedaj kaj naročala, so bili zneski čisto lepo specificirani, nikol kar nekih depozitov oz. trganja s kartice, da ne bi vedela, kaj in zakaj.

Za 4142: vsak model ima drugačne številke, pomaga pa, da klikneš na how it fits (pri vsakem čevlju na desni strani, kjer izbereš številko), kjer so tudi evropske cifre in dolžina v centimetrih. Bomo videli, kako to drži (otroški par čevljev smo že dobili, za naju z možem naj bi prišel jutri :-)).

Bi tudi jaz prosila za evropske strani, kjer kupujete, da se še kaj naučimo.

Za DDV: Nekje smo zasledili, da naj bi vrnili, kar preplačaš, v 60h dneh. Tudi jaz dvomim, ampak bomo videli.upanje umre zadnje. 🙂

V ZDA so določeni modeli in firme, ki so pri nas precej dragi, na endless.com pa nudijo zelo dobre popuste. Npr. znamke, kot so Keen, Teva, Crocs, Salomon, Timberland, druge… Marsikateri udoben USNJEN čevelj za otroke dobiš že za 20, 30 evrov, enako je s supergami. Med mularijo zelo priljubljena firma DC je pri nas okrog 80, 100 evrov, tam jih dobiš že za 60 dolarjev.

Jaz naročam čevlje preko yoox in net-a-porter

Za pošiljke izven EU plačaš DDV in morebitno carino v Sloveniji, torej ti tega ne more zaračunat Amazon.
Sama sicer izven EU, ravno zaradi raznih odatnih stroškov, ne naročam, ampak kjerkoli sem do sedaj kaj naročala, so bili zneski čisto lepo specificirani, nikol kar nekih depozitov oz. trganja s kartice, da ne bi vedela, kaj in zakaj.[/quote]

Seveda da ti to zaračuna amazon, ne piši, če ne veš. Oni ocenijo, koliko bodo prišli stroški carine in DDV za uvoz v SLovenijo, in ti to zaračunajo kot akontacijo že ob nakupu. Ko se stroški na naši carinski pošti dejansko obračunajo, naredi amazon poračun in ti bodisi vrne preveč plačano ali pa te terja še za razliko. To tako laufa že skoraj eno leto.

Sama sicer izven EU, ravno zaradi raznih odatnih stroškov, ne naročam, ampak kjerkoli sem do sedaj kaj naročala, so bili zneski čisto lepo specificirani, nikol kar nekih depozitov oz. trganja s kartice, da ne bi vedela, kaj in zakaj.[/quote]

Seveda da ti to zaračuna amazon, ne piši, če ne veš. Oni ocenijo, koliko bodo prišli stroški carine in DDV za uvoz v SLovenijo, in ti to zaračunajo kot akontacijo že ob nakupu. Ko se stroški na naši carinski pošti dejansko obračunajo, naredi amazon poračun in ti bodisi vrne preveč plačano ali pa te terja še za razliko. To tako laufa že skoraj eno leto.[/quote]

Kupiš iz amazon.co.uk ali amazon.de in se izogneš plačilu ddv-ja in carine

Seveda da ti to zaračuna amazon, ne piši, če ne veš. Oni ocenijo, koliko bodo prišli stroški carine in DDV za uvoz v SLovenijo, in ti to zaračunajo kot akontacijo že ob nakupu. Ko se stroški na naši carinski pošti dejansko obračunajo, naredi amazon poračun in ti bodisi vrne preveč plačano ali pa te terja še za razliko. To tako laufa že skoraj eno leto.[/quote]

A pol država Slovenija, ko ocarini pošiljko, pošlje račun za DDV in carino Amazonu?
No, dopuščam možnost, da so kakšni taki dogovori, ampak sicer (pa delam v zunanji trgovini že 25 let) za kakšne take kombinacije še nisem slišala. Da bi se v Sloveniji zaračunana carina in DDV plačevala iz tujine (s strani Amazona).

Ja, tak dogovor v primeru amazona obstaja in se tudi izvaja. Res pa da manj kot eno leto. V bistvu carinska pošta izstavi račun prevozniku (DHL, UPS ali kdorkoli že trenutno je), ko ta opravlja carinske formalnosti na carinski pošti.

http://www.spartoo.eu/

Če gre za trgovine zunaj Slovenije sem posebej previdna! Pri slovenskih jih pa tako ali tako ni težko prevriti, tako da to me ne skrbi tako zelo

lp

Kje pa kupujete za otroke? 7-14 letnice
Dolgo sem kupovala na next pa mi ne sede več…

Proste kode na voljo za shopping online….vracilo brez postnine, hitra dostava;

http://www.bestsecret.com/entrance/index.htm?rc=BGLKYV5G2&utm_source=amb_l&utm_medium=local_social&utm_campaign=SI:200519:amb_l:RomanoSelinsek&utm_content=registration&l=en

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close