Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje najti čevlje, primerne za ortopedske vložke

Kje najti čevlje, primerne za ortopedske vložke

Pozdravljeni!

Pred letom dni sem dobila ortopedske vložke in brez njih je hoja zame precej boleča. Sem mlada punca, stara 23 let, študentka. Trenutno so edini čevlji, v katere spravim tudi vložke, pohodni čevlji. Potrebujem:
– normalne čevlje za po mestu
– čevlje za k lepim hlačam
– čevlje za k dolgemu krilu
– zimske čevlje
– zimske čevlje za k lepim hlačam/krilu
Čevlji seveda ne smejo imeti visokih pet.
Težava je, da ko v čevelj vstavim vložek, nimam več dovolj prostora za prste. V najboljšem primeru me močno ožuli po mezincih.
Drugi problem je, da sem študentka, ki pridno študira (beri: nimam časa za kako resnejšo službo), doma pa tudi nismo zlata jama. Sprobala sem čevlje Peter Wagner in modeli so super za mojo nogo in vmes jih je celo enih par, ki niso grdi kot smrt. 😂 Vložek, ki se pri njih zamenja, je že a priori tako debel, da ima, ko vstavim notri svojega, noga dejansko normalno količino prostora. Samo si jih ne morem privoščiti.
Ali kdo pozna kakšne čevlje, kje naj iščem? Precej sem zagrenjena in obupana zaradi teh čevljev. Rada bi zgledala normalno za svoja leta in hodila tako da me ne boli vse ves čas.
Hvala za vaše prijazne odgovore.

Govorim na pidlagi izkusenj z delom v sportni trgovini.

Stranke so prinesle svoje ort. Vlozke s sabo in ponavadi se je na racun njih, vzelo tudi do 2 st. Vecje cevlje/copate. Je pa res, da v vseh sportnih copatih/cevljih, gre vlozek ven. Poglej se aro ali kopitarno sevnica. Stranke so mi povedale, da velikokrat najdejo zase tudi v alpini.

Ara, Legero, Ecco, čevlji v Sanolaborju, LL Vita (lekarna Lj), Soča in Peter Wagner imajo možnost lastnih vložkov. Ni pa poceni.
Lahko ti izdelajo na napotnico fiziatra preko ZZZS ortopedski čevljarji (doplačilo 42 evrov), ali pa pač sama plačaš.
Včasih pomaga večja številka.

Sama sem zadnjič nekako iztrgala ven originalni vložek iz čevljev in potem dala notri ortopedskega.

Si probala Ciciban? Jih nosim tudi sama ne samo moja hci. Imajo velikosti do 39 te zimske ala bularje pa piščance tudi do st. 40. Veliko čevljem gre ven vložek so pa vsi njihovi čevlji usneni, kar je meni zelo pomembn. Poskusi, izgubit nimas kaj.
Lp

Te čisto razumem, a če boš redno nosila vložke, bodo bolečine prej ponehale. Kupi superge, udobne, dovolj široke, najrajje črne, ki bodo videti kot čevlji in jih boš lahko nosila tudi k boljšim hlačam. Poskusi eno do dve številki več, kot sicer nosiš. Vložke, ki so že notri, daj ven, in noter svoje ortopedske vložke. Če se rada lepo oblačiš: tudi športni način oblačenja je lahko zelo lep, sploh za mlade, pri taki obleki superge na nogah ne bodo videti nič čudno. Sicer pa pri teh letih se ni za sekirati, težave bodo v nekaj mesecih minile! Pa še to, da se naročiti tudi ortopedske vložke, ki niso tako široki in bodo šli tudi v salonarje z nižjo peto.

Za vse, ki imate težave s stopali priporočam ortopedix vložke, ki se jih da naročiti v lekarnah po Sloveniji, kadar imajo promocije.

Jaz jih nosim že 1 leto, naročila pa sem jih v lekarni na Goriškem, ko sem bila na obisku pri prijateljih in sem srečala zastopnico v lekarni.

Skratka gratis analiza stopal (stopiš na neko ploščo in računalniško diagnosticirajo obliko, obremenitev… stopal) , zelo zanimivo (ugotovila sem, zakaj me vedno boli križ ?) in potem sem naročila 2 para vložkov in še en par sem dobila gratis. Cena enega para je 69 eur.

Najbolj sem vesela, ker gredo v vse čevlje, ker so tanki, tudi v čevlje s petami (imam tako službo, da so priporočljive pete?) Tudi moj partner jih je naročil in je zelo zadovoljen.

Priporočam vsem, ki imate težave in tisti, ki ste veliko na nogah..

Najbolj važno je pa to, da me ne boli več križ in me ne pečejo stopala, da od prstov na nogah po celodnevni službi v petah ne govorim. ?

Sem videla na Instagramu so Ortopedix Slovenija, tudi spletna stran je ista.

Če sem komu pomagala bom vesela.

Pozdravček z morja ❤️

Sanolabor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close