Kje naj praznuje hčerka(6 let)
fidelium, 20.02.2024 ob 11:03
Kajpa, 20.02.2024 ob 11:00
Naša je lani 6 let praznovala na lju. Gradu – imajo več programov/paketov. Cena je bila 150€, jaz sem spekla torto in pripravila prigrizke. Družili so se kraljico, iskali so zaklad, raziskovali ječe… na koncu pa pogostitev in druženje v njihovem zmajevem brlogu. Krasno je bilo, mala še zdaj govori o tem in da bo letos tudi. Leto prej je pa praznovala v botaničnem vrtu, tudi zelo lepo, tudi 150€. A je bolj za tople dni, ker so zunaj. Ne vem, kje imajo 400€, jaz vedno najdem kaj za cca 150€ – sin je imel v hiši iluzij, in mestnem muzeju. Večina muzejev in galerij ima lušne programe, otroci se tudi kaj naučijo. Pa še stresu se izogneš.
Verjetno nisi imela dosti otrok? Jaz sem opazila, da cena konkretno poskoči, če je nad 10 otrok. Pri 20 te pa sploh oberejo do kosti.
Cena je bila za 15 otrok z lastno pogostitvijo. Letos je 180€, med tednom. Meni se ne zdi pretirano, ker se res potrudijo in lepo speljejo. 15 otrok je pa menda dovolj.
Kajpa, 20.02.2024 ob 11:50
Cena je bila za 15 otrok z lastno pogostitvijo. Letos je 180€, med tednom. Meni se ne zdi pretirano, ker se res potrudijo in lepo speljejo. 15 otrok je pa menda dovolj.
Med tednom vsaj pri nas ni nobenih zabav. Kup staršev dela do 5ih popoldan. Med tednom je povsod ceneje. Woop, Atlantis, mini city,zooma,…vse super.
Tik tok, 20.02.2024 ob 11:57
Med tednom vsaj pri nas ni nobenih zabav. Kup staršev dela do 5ih popoldan. Med tednom je povsod ceneje. Woop, Atlantis, mini city,zooma,…vse super.
Imela je v pet. ob 17h30 in vsi so prišli. Menda niso vaši otroci v petek ob 17h še vsi v vrtcu?
Poglej še ponudbe nakupovalnih središč, ki imajo organizirana praznovanja rd z animatorju v igralnicah (Lolipop v Aleji, ZUma kids, igralnica Cityark…) Pride ugodno in otroci so zadovoljni.
Tudi moja najmlajša hči je ravno praznovala 6. rojstni dan, zato ti kot mati polagam na srce, da začni svojega otroka tudi vzgajati k temu, da ni dosegljivo vse, kar si zamisli, saj to nikakor ni dobra popotnica v življenje. Z otrokom naredi seznam prijateljčkov, ki so ji res pomembni in za katere tudi ve, da se bodo vabilu odzvali. Tako boš prišla na 10-12 otrok, ki se bodo praznovanja tudi zagotovo udeležili. Če boš vabila kar vsepovprek, se nekateri niti ne bodo odzvali in bo potem razočaranje pri tebi in pri hčerki.
V naši družini z otrokom vedno skrbno pripravimo seznam povabljencev, omejimo budget (čeprav bi si lahko privoščili) in smo tako v zadovoljstvo vseh izpeljali že več praznovanj. Ko otrok dobi vabilo na rd, pa se tudi pogovorimo, ali bo otrok vabilo sprejel, ali se termin sklada z našimi načrti in rutino…
Vsi ti trenutki so krasne vzgojne priložnosti za to, da se otroka usmeri, da bo znal v življenju razumeti, kdo je prijatelj in kdo samo znanec, gradimo pa tudi temelje finančne pismenosti in razpolaganja z denarjem.
Zato, toliko bolj kot razmislek o sami lokaciji predlagam razmislek o tem, kaj želite otroku skozi vzgojo posredovati in kje ga vidite čez 10, 20, 30… let.
No, sem malo prebrala odgovore, pregledala ponudbo na internetu. Za ponudbo bom pisala v woop in v minicity. Njej bo vrjetno bolj všeč v woop. Jaz za vaše otroke ne vem, naša res ne zna izbrati določenih otrok. Niti ne loči med prijatelji in znanci. Ona pravi da so vsi prijatelji. Kot navedeno me ne moti. Pomoje bo tam pri 8-9 let že lahko prepoznala razliko, zaenkrat naj ji bo. Meni je trenutno res lepo da se vsi vidijo kot prijatelji. Otroci so neverjetni. Tistih 3-4 punčke iz bloka ji ne morem zavrnit, ker so popoldneve velikokrat skupaj. Bratrančke pa tudi ne. Bomo šli z njihovimi starši na kavo ta čas in vzeli to kot praznovanje pa imam že skoraj vse pod streho.
Lonica, 20.02.2024 ob 12:18
No, sem malo prebrala odgovore, pregledala ponudbo na internetu. Za ponudbo bom pisala v woop in v minicity. Njej bo vrjetno bolj všeč v woop. Jaz za vaše otroke ne vem, naša res ne zna izbrati določenih otrok. Niti ne loči med prijatelji in znanci. Ona pravi da so vsi prijatelji. Kot navedeno me ne moti. Pomoje bo tam pri 8-9 let že lahko prepoznala razliko, zaenkrat naj ji bo. Meni je trenutno res lepo da se vsi vidijo kot prijatelji. Otroci so neverjetni. Tistih 3-4 punčke iz bloka ji ne morem zavrnit, ker so popoldneve velikokrat skupaj. Bratrančke pa tudi ne. Bomo šli z njihovimi starši na kavo ta čas in vzeli to kot praznovanje pa imam že skoraj vse pod streho.
Woop odsvetujem. Ful drago in ogromno poškodb. Preveri še vila lila v šiški.
lonica
jaz ti svetujem, naslednje, ti bom dal predlog ampak prvo te bom seveda okaral. dosti prijateljev ima, ker se ti trudiš da jih ima. če jih ima veliko, pol je vodljiva, sprana, pač jo že že družba pojedla in k temu si pripomogola, najbolj ti. če ti ocenjuejš da je to ok. se pohvališ da je usper. ok!! ti si njen starš. če to otrok želi, pa ti si spravila do sem ,pol boš pač sedaj morala tošl odpret pa ne bit gorenka. mamica, mislim da ne delaš uredu, in da ne vidim mikjer nič ateka poleg! kej je atek? če ni ateka, si mogoče bolj ateka za družbo, kar verjetno tebi če se ločena ne diši. povem ti to kar tidrugi ne želijo ali ne znajo. to kaj hitro mine, al pa ne mine hitro. tebi hitro mineva čas. njen ne. samo ti pač nisi nikoli, ne sedaj ne boš nikoli, šla do vodeba al pa marko juhanta in se šla zdravit. nikoli ne boš. ker ti misliš, da ni treba. jaz pa mislim da je treba. da rabiš to. pustiva raje, ker boš spet popizdila. kot vsaka vedno. ok kam jo peljat. jaz ti svetujem da najdeš nek primeren JUDO KLUB, ki ima to v ponudbi. praznovanje rd. in bote imeli lep ona blazinah al pa zunaj na kakem igrišču, al pa oboje. malo telovadbe, malo nogomet, kakroli že. neke ovire, poligon, pač pametne stvari. tko bi jaz naredil. če si ločena, začni mislit o tem kaj ti hčerka ne pove. ker ti verejtno ne upa povedat. ker si posesivna narcis ženska. vprašaj jo će bi rada, da z atekom preživite rojstni dan raje?! ampak to pol veš, da če sta ločena pa ne vme če sta, če sta bo pol verjetno mislila, da bote spet skupi. punčka rabi atija. ne prijateljev. prijatleji so lahko ok. če je atek doma. če pa atija ni doma pa prijateji nič ne pomagajo. ampak to tebi govorit, je kot bi steni razlagal. TI SI PROBLEM MAMICA DRAGA.
Sabi868, 20.02.2024 ob 16:53
Kako se je enkrat lepo praznovalo, brez famoznih rezervacij, animatorjev in pretiravanja. Danes pa…kot da bi se bližal konec sveta.
Se strinjam. Danes je eno samo tekmovanje, kajti, kaj bodo pa sosedi rekli, pa moj otrok bo izlocen, ce nima telefona, znamk, rojstnodnevnih zabav, potovanj, itd., itd. Samo ne opazijo, da nimajo casa za druzino in za otroka. Se za rojstni dan potisnejo otroka tujcem v roke, da imajo mir pred direndajem, ki ga sami hocejo.
pretiravanje, 20.02.2024 ob 18:18
Se strinjam. Danes je eno samo tekmovanje, kajti, kaj bodo pa sosedi rekli, pa moj otrok bo izlocen, ce nima telefona, znamk, rojstnodnevnih zabav, potovanj, itd., itd. Samo ne opazijo, da nimajo casa za druzino in za otroka. Se za rojstni dan potisnejo otroka tujcem v roke, da imajo mir pred direndajem, ki ga sami hocejo.
Včasih se je tako praznovalo, ker pač ni bilo druge možnosti. Če bi otroci takrat imeli na izbiro današnjo ponudbo, kaj misliš, da bi izbrali? Slane ribice, kokto in mamino torto v zakajeni dnevni sobi ali zabavo v woopu/igralnici/bazenu?
In res nekoč pa sploh niso imeli za mar kaj bodo sosedi rekli… še zdaj se spomnim mame, ko sem se kdaj umazala ali kaj strgala ali bila skuštrana – o moj bog, kakšna pa si?? Kaj bodo sosedi rekli, če te vidijo??
Pozdravljeni,
V vasi cetrtni skupnosti se pozanimajte ce je mozno najeti kak njihov prostor in najamete zunanjega animatorja. Mi smo najeli prostor za 30e/h, je bil pa na voljo se en za 15e/h.
Animatorko smo imeli iz tri pticice-glasbena delavnica. Izdelali so instrument in skupaj so peli ter povedala jim je “pravljico” o slavljencu (slikice slavljenca preko zgodbe od 0-6let) .
Bistvo praznovanja rd je druženje. Pri nas je bila omejitev 8-10 otrok. Verjemi, hitro naredijo selekcijo. Pri nas na deželi vsi praznujejo doma, otroci se sami zabavajo. Smo pa starši zraven, za nadzor, za ideje, če otrokom zmanjka idej za igro. Ni potrebno veliko vmešavanja.
Verjamem, da je v Lj prostorska stiska. Zgoraj so ti našteli veliko pametnih zadev. Svetovala pa bi ti, da ne pretiravaj. Otroci se hitro navadijo, pri 15-ih ne bo dovolj 1000e.
Pa še to, za vse pametne. V Lj ljudje nimajo prostora za praznovanje. Kaj se naj 20 ljudi stiska v eni majhni kuhinji? Zato pa so uvedli, vsaj za otroke, animatorje. Pa dajte se že enkrat sprijazniti, da se svet vrti naprej. Kako smo pa včasih… Blablabla. Tega ni več. Zdaj je zdaj. Poudarjam pa, bistvo praznovanja je prilika za sproščeno druženje. Ne glede na to, ali si otrok, ali odrasel. Ne pa neko tekmovanje. Sama se prav nič ne sekiram, če lahko gostom ponudim manj kot ostali. Niti otrok ne učim fovšije. Tisti, ki tu gor pišete o tekmovanju, ste sami zakompleksani. Pač daš, kolikor lahko. Pika.
Forum je zaprt za komentiranje.