Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kje naj dobim diabetično dieto za nosečnice

kje naj dobim diabetično dieto za nosečnice

jo ima katera? Sem jo že iskala po netu pa ne nejdem nič. Help prosim!!
Sem se v prvi nosečnosti zredila za 30 kg in bila tudi cela otečena. Dr. Pušenjak mi je svetoval naj probam to? Mi pomagate punce, ker me je kar strah spet tega!
Hvala vam

Če si bila otečena, potem že sedaj pazi na sol.
Jaz se diete ne bi šla, ampak bi jedla ogromno sadja in zelenjave, pa kak orenk zrezek skoraj vsak dan. Pusti pri miru pa SOL, vse v zvezi s sladkorjem in moko in omeji mlečne izdelke. Pol litra na dan max. (jogurt ali mleko ali…)
Ne pozabi na vsako dnevni sprehod in utrjevanje hrbtnih mišic.
Če potrebuješ vaje:

(trebušnjakov sicer ne delaj, ostalo kjer napenjaš mišice bo pa vse OK).

Sicer pa Pušenjak predlaga navadno tisto dieto, ki jo imajo na kliničnem centru v ambulanti dietologinje. Sama je še nisem videla, sigurno pa to ni ta klasična shujševalna, ampak malce bolj krepka, saj greš verjetno lahko tja in jo boš dobila.

Pokliči na Zvezo društev diabetikov Slovenije, tel 01 236 27 36. Meni so lani, ko sem bila noseča in imela malo povišan sladkor, poslali knjižico “Kaj lahko kupim? Vodnik po primerni hrani za diabetike”. Cena je bila 543,00 sit.

Kot ti je napisala Jagodaa. Čimmanj soli, da se ne bo voda nabirala v telesu, glede hrane pa čimmanj sladkorja in škroba. Omeji kruh, testenine, krompir; jej zelenjavo, veliko sadja. Vendar pa jaz še vedno trdim, da smo nekatere bolj nagnjene k večjemu pridobuvanju teže ob nosečnosti. Tudi jaz sem se pri prvem zredila okoli 30 kg… pri naslednjih, ko sem se res odpovedala kruhu, za kosilo skoraj vsem prilogam, le sladkorja nisem mogla pustiti pri miru :o) , sem se kljub temu zredila za okoli 18 kg. Danes imam nekje normalno težo, tako, kot konec OŠ, ko sem bila res debeluška :o)
Pozdravček in zdravo nosečnost ti želim!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz sem imela med nosečnostjo povišan sladkor in sem morala imeti dieto.
Pravzaprav to ni dieta ampak zdravo prehranjevanje.

Pri tej prehrani so pomembne naslednje stvari:
– ne smeš jesti sladkarij
– ne smeš jesti bele moke in stvari ki so narejene iz nje
– čim manj maščobe

To je vsa umetnost.

Zaradi povišanega sladkorja sem tudi jaz imela v nosečnosti dieto:
-na dan dve čajni žlički maščobe (olje)
-nobenih namazov, salam
-veliko zelenjave – brez omak ali prelivov
-sadje po pameti – glej količino sladkorja!
-v omejenih količinah kruh -iz polnozrnate moke!

Skratka kar prava diabetična dieta. Jesti je potrebno večkrat v manjših količinah. Meni je uspelo prikrmariti do konca nosečnosti brez injekcij insulina!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close