Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kje kupujete ¨prašek¨ za pripraviti vročo čokolado?

Kje kupujete ¨prašek¨ za pripraviti vročo čokolado?

Samo to me zanima, rada bi kakšno zares dobro…

Hvala za pomoč!

od Dr.Oetkerja ni dobra. no vsaj meni ne uspe. se držim navodil, pa pride redka kot mleko. pa še vedno se zažge posoda pri pripravi, pa čeprav vedno mešam.

Ima morda kdo preizkušen recept za domačo pripravo, s pudingom?

Mi imamo zdaj BenQuick temno čokolado in so uporabniki zelo zadovoljni. Kupili smo jo pa v Mercatorju. Jaz je sicer ne maram, ampak za pogledat je taka ta prava, gosta, da žlica stoji v njej :). Priporočamo.

Samo in le v Spinu!

BenQuick je najboljša, gosta čokolada.

Meni je tudi najboljša ta iz evrospina…. na 2,5dl mleka daš dve vrečki in mešaš z metlico, da se ne prime na dno… kuham v teflonski. Gosta in zelooo dobra.

2 žlički čok. pudinga, 2 žlički kakava, 2 žlički sladkorja dam v lonček in vmešam mleko. Dam za 1 min. v mikrovalovno, premešam in nato še za 1 minuto. Odvisno od pudinga, če se še ne zgosti dodajam po 20 sekund. Nato le še vmešam 2 koščka jedilne čokolade. Ko se raztopi imam rada notri še malo tekoče sladke smetane, ki mešanico tudi malo ohladi, pa na vrhu še malo stepene smetane. MMMMMMMMMM!

ČE je kandidatov več, količine primerno zvečam in skuham na štedilniku. Pritožb še ni bilo;-)

raglja

http://www.ciobar.it/

ena in edina taprava vroča čokolada!

če jo delaš natanko po receptu, vedno rata.

čokoladnica Rustika

============================================= "Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen." Mati Terezija

A mogoce veste zakaj se men ciobar vroca cokolada vedno popolnoma zažge na dnu – kljub temu da celoten čas mešam??

Chiobar vročo čokolado delam v mikrovalovni, približno tako, kot je opisala Raglja, ki vzame svoje sestavine. Je pa treba poleg stati in “kukati”, kaj se dogaja, saj drugače hitro prekipi. Zasmodi se pa gotovo ne.

Uf, se ne spomnim imena – kupim jo pa v tus cash and carry – je v bez embalazi z rjavim pokrovom, stane okoli 5e. Najboljsa cokolada ever, kot iz lokala – gosta, bozanskega okusa.

Meni je puding boljši kot čokolada, skuham z manj mleka in vročega pojem…. Ko preberem sestavine vročih čokolad me mine, da ni jih jedla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close