Kje kupovati;spar,mercator,tuš
tržnica BTC; v glavnem po meso, oreščki in semena..na mlekomat; mleko in naredim smetano, skuto in jogurte, v Eurošpin skočim le po testenine dvakrat na leto
čez cesto v Lidl zelenjava in sadje v akciji, mocarelo v lončku, listnato testo, olje, občasno še meso, v DM po šampon in milo enkrat mesečno
na poti domov imam še Hofer, ki pa mi ni preveč všeč in grem le takrat ko zmanjka wc papir, tam kupim še parmezan ker ga obožujem, in če sem že tam in je kaj od sadja ali zelenjave ugodno vzamem kak kos
ostalo večina Leclerc; sir, jajca, maslo, včasih kaj od mesa ker imajo ugodno na žalost le velike količine, iz zamzovalnika zelenjavo in lignje, suhe začimbe, za peko slaščic drobnarije, riž, kuskus, kak priboljšek pri kruhu in rogljičkih, prašek kadar je moj v akciji, cet
mlin; moka, kruh in slaščice se pečejo doma
Meni nakupovanje pomeni obvezo, ki jo pač moram vsake toliko časa opraviti. In zato mi veliko pomeni tudi čas in ga poskušam za nakupovanje porabiti čim manj, zato kupujem v trgovinah, ki so mi blizu. Pred časom je bil to samo Mercator, zdaj imamo celo Tuš. 🙂 Takoj, ko smo dobili Tuš, sem začela nakupovati tam. Na začetku se nisem mogla navaditi in sem že razmišljala o “vrnitvi” v Mercator, pa sem vztrajala. In se je splačalo, saj za tisto, kar kupujem jaz, porabim manj kot sem prej. Posvetim pa malo več časa planiranju in zato v trgovino hodim redko – prej enkrat na teden, zdaj enkrat na 14 dni. Kruh kupujem sproti, po mleko in jogurte gremo na mlekomat. Zelenjavo na tržnici, meso največkrat v mesnici. In najbolj pomembno – s takim načinom porabim manj časa in denarja.
Forum je zaprt za komentiranje.