Kje kupovati;spar,mercator,tuš
Za tiste,ki ste se kdaj bolj podrobno spustili v te stvari. Zanima me kje kupovati. Kje je dejansko ceneje. Sama že nekaj časa nakupujem v Mercatorju vsak torek,ko je 10% popusta na vse izdelke in še nabiramo pike. Se vam zdi ta varianta ugodna? Gledam tudi kaj kupim,predvsem s tem mislim bolj iz kje izhaja živilo.
Zdaj pa imam v bližini tudi Interspar in razmišljam o zamenjavi lokacije. Je v drugih trgovinah res toliko ceneje? Se še vedno bolj splača v Spar ali Tuš, kljub omenjenem deset odstotnem popustu in pikami v Mercatorju?
Kakšno je vaše mnenje,razmišljanje….
Nimaš kaj razmišljati… in filozofirati.
Sestavi seznam izdelkov ki jih redno kupuješ, dopiši cene vseh treh ponudnikov ter izračunaj (upoštevaj morebitne popuste (merkator, -10% in skupne pike, špar bonusi, itd…)
Oz. če hočeš še bolj natančno… izberi tudi lokacijo, ki je blizu,saj za oddaljeno trgovino porabiš tudi več za bencin.
Primerjaj še kvaliteto.
Ko vse kriterije združiš, boš imela izračun, ki ti bo podlaga za odločitev.
Mi lahko tule pišemo mnenja recimo takole, meni so všeč jogurti “šparove znamke” pa morda tebi ne bodo, čeprav so morda cenejši… tako da naše analize trga ne bodo koristile tvojim željam.
Nekateri izdelki so cenejši pri enem trgovcu, drugi pri drugem.
Tudi na tem forumu je že tekla debata o tem… npr. tule:http://med.over.net/forum5/read.php?27,4502122 a ti vsekakor moraš izoblikovati kriterije po svojem okusu in zmožnostih.
Tudi na internetu se morda najdejo primerjave določenih izdelkov po vseh trgovinah… a kaj ti koristi, če ti morda kupuješ prav druge izdelke.
Na pike, popuste nad dolocenim zneskom nakupa in na nalepke inrazne kartice se ne oziram. Sicer jih imam, ker je vcasih kaj ekstra ugodono, ce imas kartico, ampak na ugodnosti z nabiranjem pik in bonusov iz tega naslova se pa ne zanasam.
Kupujem povsod, v Hoferju recimo obvezno WC papir, sladoled v banjicah, sadje in zelenjavo ter prasek, v Lidlu sadje in zelenjavo, meso in cistila, v Mullerju in DM kozmetiko, v Sparu in Mercatorju kar pac drugo potrebujem in imajo v akciji. Sreco imam, da so Spar, Lidl, Muler in Dm v BTCju na kupu, Hofer in Mercator imam pa blizu doma oz spotoma.
Ne vem, ce je tole, da grem v 3 starcune prakticno in sparovno, ampak zdaj sem navajena, sem hitra in mi ni problem, ce bi se pa morala navadit, bi se verjetno prej vprasala o prakticnosti.
Pred vsemi ostalimi sparovnimi ukrepi se pa najprej drzim tega, da kupujem samo tisto, kar ptrebujem, pa ce je se taksna akcija in da prehrano prilagodim akcijam (npr. ce so pomarance v akciji, bomo jedli pomarance, ce so hruske, pa hruske).
Če bi imela na izbiro, bi se najprej odločila za Spar (tudi oni imajo neko novo kartico ugodnosti in kar nekaj izdelkov je cenejših kot v Mercatorju), potem Mercator (res je dražji, a sem ga navajena in če veliko nakupuješ s pikami in torkovim popustom vseeno nekaj profitiraš), na koncu pa Tuš (samo zato ker so mi trgovine antipatične, ne vem pa kako je glede cen).
No, kupujem pa v Mercatorju, ker sem še vedno mnenja, da je najceneje kupovati v tisti trgovini, ki ti je najbližje. In meni je Mercator 🙂
Tudi mi kupujemo v Mercatorju. Pa sem poslušala prijatelje in znance, ki so vsepovprek govorili, da je v Šparu ceneje, pa sem šla parkart tudi tja, razočarana, seveda sem zapravila manj, ampak tudi manj kupila, saj večino stvari niso imeli (bolj zdravo, bio,..), sem morala potem še v M po ostalo, tako da ne grem več v Špar, razen če je nujno in spotoma. kar pa večinoma ni. Tudi sama prodajalna mi je M veliko bolj vščena in nekak mi bolj sede, kot Špar, tam se nič ne znajdem.
Tudi jaz sem celo življenje kupovala v Mercatorju,samo zato ker sem ga imela pod blokom.Po selitvi pa sem začela redno kupovat v šparu,zadnje čase pa kupujem meso v Tušu,ker je slovensko in ceneje kot drugje,pa tudi sladkarije kupujem v tušu,včasih grem tudi v Lidl in Hofer,najceneje pa je trgovina Eurospin,sploh čistila so poceni in zelo super,pa tudi sladkarije,siri….V Mercatorju pa kupujem samo še pleničke in lumpijevo kozmetiko.Te pike so mi čist brezveze,ker kok moraš ti nakupit,da imaš potem po treh mesecih nekaj v dobrem-brezveze….je najdražja trgovina.
tudi sama sem enkrat hotela sprobati kje je ceneje. enake stvari – jajca, jogurt, paštete, kruh,…sem kupila v vsaki trgovini po 1 – vsak teden v drugi trgovini. v mercatorju je bilo najdražje, sledi tuš, špar in na koncu hofer. od takrat sem skozi v hofru, v špar grem samo po pralni prašek in mehčalec, v tušu slučajno če imajo kaj zanimivega, mercator pa samo če je res res res nujno.
veste kaj vam bom vsem skupaj povedal. sploh nisem bral vseh komentarjev, tako da nevem če je kdo že podobno napisal kot jaz. Glede kupovanja, meni ni nikoli jasno, zakaj se ena oseba zapiči v eno trgovino in vedno tam nakopuje. Sam hodim po vseh trgovinah, od Lidlna, do Spara, Hoferja, Mercatorja, …. Vsi ponujajo neke popuste, in točke zvestobe in nevem kaj use še. Sploh pa je zavojček bombonov enak z enakimi sestavinami v Mercatorju in Lidlnu, razen tega da piše na zavojčku od lidlna gor LIDL, in se nekateri ljudi tega imena sramujejo- saj velja za bol pocensko trgovino …. nakoncu bomo itak usi umrli …. :)
Lidl i Hofer sploh nista več tako poceni kot na začetku, kupujem pa še vseeno tam. Potem mi je dober Interspar in Leclerc, V Mercator grem samo po pizzo, ki je sveža vroče pečena 2,49 €. Tuša pa ne maram, je nesimpatičen, prvič sem dobila gnilo meso in potečene ostale proizvode, tako, da tja pa ne stopim več. Eurospin pa mi ni všeč, ker je vsa hrana taka plastična, brez okusa. Pa na živce mi gredo njihovi glasni zvočniki v trgovini, ki ves čas vrtijo reklame. Čistila so pa dobra.
Ker imam dopoldne čas, naredim krog okoli navedenih trgovin, ki so na kupu in povsod izberem tisto, kar je preverjeno dobro in ugodno.
V Eurospinu kupujem: tekoče milo, papirnate brisače, sladoled v banjici, sladkarije (praline, roladice..), testenine…
V Tušu pretežno kupujem sadje in zelenjavo ter sveže postrežno meso. Nikoli se mi ni zgodilo, da bi bilo meso gnilo. Nikoli ampak res NIKOLI pa v tušu ne kupujem jajc, ker v našem Planetu Tuš imajo sama gnila jajca. Sem jih večkrat pretresla, pa vedno najdem v škatli z desetimi jajci, vsaj pet gnilih. Jajca zato kupujem v Lidlu, se mi zdijo najbolj poceni in res sveža.
Take neumnosti, da bi kdo ugotavljal kvaliteto/starost jajc s tresenjem, pa še svoj živi dan ne.[/quote]
Samo tole bom komentirala, da si gotovo zrasla v mestu in nisi videla kokoši drugje, kot po TV. To, da jajce streseš in tako vidiš, ali je sveže ali ne, je nekaj najbolj običajnega in normalnega. Seveda je pa vseeno za ta plastic fantastic jajca v trgovini. Za domača je pa to nekaj najbolj normalnega.
enkrat na mesec .
zacne se v eurospinu,kupim testenine,olje,kompot…
potem grem v lidl,kupujem zelenjavo,sir,omake,
v leclerc po meso
v dm po cistila
in v najblizji mercator po kruh.
vsak dan pa grem v mercator po solato in kruh.
ker se mi zdi najdrazji,zato nerada zapravljam tam samo zaradi pik,ker so precej drage,se pravi 1 pika 4 evre.haloooo
porabljen cas,kaj to pomeni,
sej ne hodim zivcna naokoli,grem ker se mi da,in vse to v enem dnevu nakupim.
bencin,tolk je blizu ,da bi sla lahko pes,ampak je tolk stvari ,da jih seveda ne bom nosila naokoli.
hudo veliko prisparati,pa nihce ne more.
vem pa,da imam veliko vec v shrambi koker pa takrat ko sem kupovala v mercatorju.
res,ne pretiravam
špar: kečap
hofer: mleko, testenine, sladoledi, čokolade, wc papir, olje
lidl: Vitalis, parmezan v kosu, jajca,
leclerc: ribe
zeleni zabojček: zelenjava
Merkator: sadje, sir, kuhan pršut, meso, stročnice na kilo, donat, kis …
DM: kozmetika, prašek za perilo in posodo
največ nabavljamo v Merkatorju, ti pa naredi tako kot ti predlaga zapravljivci.
samo v mercatorju, sem bila v ostalih pa mi ni všeč… sploh tam, ko dobesedno iz gajb jemlješ robo, ne hvala
mi je pa nakupovanje nujno zlo, zato si ne predstavljam, da bi si delala načrte kje je kaj ceneje in letala iz enega supermarketa v drugega… vsak petek ali soboto se zapeljem do mercatorja, ga obhodim v pol urce, da si napolnim voziček in to je to
Forum je zaprt za komentiranje.