Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje kupiti opico kot jo je imela pika nogavička?

Kje kupiti opico kot jo je imela pika nogavička?

Lažeš. Če bi res imeli tako opico v stanovanju, bi imeli vse posrano, poscano, spraskano, uničeno….

Najbrž si ti tista, ki na črno preprodaja in ponuja opice po forumih, saj vemo, katera……

Ne sodi po sebi 🙂

Verjamem, da so ti marsikaj rekli, ja. Škoda zaradi take “malenkosti” prit ob zaslužek :p

Kako to misliš? 🙂 Nimam opice niti v planu ne, zgolj sprašujem. A ne pusti al zakaj se nebi smelo čistit?[/quote]

Zato, ker je to del njihovega naravnega vedenja, po njihovo je to pač nujno. Saj veš, kot bi ji npr. prepovedala plezat ali skakt. Ali afne guncat. Ena ali druga stvar pa prej ko slej pripelje do težav.

Resno upam, da kdo ne jemlje resno nasvetov nekoga, ki ima doma 5-mesečnega mladiča, ki so ga od mame vzeli starega 1 mesec!

Verjamem, da so ti marsikaj rekli, ja. Škoda zaradi take “malenkosti” prit ob zaslužek :p

Kako to misliš? 🙂 Nimam opice niti v planu ne, zgolj sprašujem. A ne pusti al zakaj se nebi smelo čistit?[/quote]

Zato, ker je to del njihovega naravnega vedenja, po njihovo je to pač nujno. Saj veš, kot bi ji npr. prepovedala plezat ali skakt. Ali afne guncat. Ena ali druga stvar pa prej ko slej pripelje do težav.

Resno upam, da kdo ne jemlje resno nasvetov nekoga, ki ima doma 5-mesečnega mladiča, ki so ga od mame vzeli starega 1 mesec![/quote]

to je isto kot pri kačah / te opice, ptiči in itd…… po večini niso rojene v tujini ampak pri rejcih samo ima kruto zgodovino za sabo )……………dolga selekcija, da so se prilagodile življenje v akvariju za kače……….veliko rejcev kač so želeli kakšno divjo kačo imeti pri sebi pa je poginila te kače v akvariju pa ne znajo več preživeti v naravi žalostno to zame ni nobeno ljubiteljstvo…………tako, da to je načrtno mučenje živali za preprodajo ali pa samo ljubiteljstvo isti jajc………to je isto ko bi človeka dal na luno ….dobesedno…..preživi ali umri…….če tudi na enem kvadratnem metru……..

Mi ni dalo miru, pa sem se šla pozanimat in to ne k nekemu kvazi rejcu.
Doma imate 5 mesecev staro marzoretko, imate jo 4 mesece, torej je odšla od mame pri starosti 1 meseca.
No, dejstvo je, da se jih od mame ločuje najprej nekje pri 5-6 mesecih starosti.
Ni čudno, da je vaša tako “pridna”. Upam le, da bo sploh preživela.

Tudi meni ni dalo miru 🙂 sem vprašala na en drug forum in sem dobila odg:

Pozdravljeni na forumu.

Čas oddaje je stvar vsakega posameznika. Načeloma, se marmozetke, ki jim ni usojeno živeti v kletkah, odda s starostjo tri – osem tednov. Mladiča se hrani ročno, dokler ne prične jest sam. Zadnja meja za oddajo je osem tednov, po osmih tednih udomačevanje postaja težje. Šest mesecev stara opica, je primerna več ali manj samo za v kletko.

Seveda, tako se prodaja “igrače”. Človeški egoizem pač ne pozna meja. Kupovanje čimmlajših nebogljenčkov, ker so tako zelo srčkani, pa fajn pade na dušo, ko nas nebogljeni potrebujejo…
Šimpanza tudi kupiš mesec starega, ker je cjut, medtem ko v naravi ostane pri mami vsaj 3-4 leta (popolnoma odvisen), odraste pa nekje pri 10-ih letih.

p.s. Jaz sem se pozanimala konkretno pri registriranem rejcu, kateremu bi lahko bilo v interesu, da opico pač proda čimprej, torej…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close