Kje kupite oblačila za 13letnice
Ko je bila moja stara 13 let, si je kupovala in izbirala lahko že sama. Meni ni bilo treba čisto nič – sem ji puščala samostojnost in mi je za to hvaližena ( tudi pri oblačilih:)
Oblačila kupovala v GAP ( online), Bershka, H&M, pa tudi v tudi v Primarku, ko ga še niti pri nas ni bilo, pa Stradivarius, občasno kaj v Zari, Orsay.
Zadnji dve leti pa najraje v UNIQLO ( japonska znamka, online), Levis, 7ForAllMankind, AllSaints ( online- na razprodajah), Calvin Clein, Massimo Dutti.
Kupi manj, raje bolj kvalitetno in srednji višji cenovni razred – ker po izkušnjah tudi zdrži več let.
Plačevala je pa tudi že sama takrat s svojo kartico z računa, dobila potem nazaj nakazano, pa tudi preko spleta naroča s svojo kartico. Nikoli nobenih težav, je zmerna, racionalna in realna tudi glede kupovanja oblačil.
Jaz moji 14 letnici kupujem sama, ker njej cunje nič nič ne pomenijo in bi najraje hodila skoz v kavbojkah in enem puloverju.
Največ ji trenutno kupim v Primarku in Bershki in zraven Bershke v BTC je še ena trgovina, pa ne vem imena. Če pa vprašaš za športno opremo, oja, to pa naša tamala vse obvlada! Raje bi imela ene same nove superge, kot pet puloverjev. Je športnica.
Moja 13-letnica ima najraje Pull and bear. Oblačila niso pretirano pisana in potiskana. So tudi cenovno dostopna. Je pa odvisno, kaj rada nosi. Naša non-stop nosi skinny kavbojke in puloverje na kapuco. Tega imaš pa v Pull and bear-u ogromno. Lepe, nežne barve, enostavno za kombiniranje. Tam kupujem tudi nogavice in ostale dodatke.
Moja 16 lernica pa še vedno vzdihuje za oblačili iz okaidija. Kako so lepa in kako srečna bi bila, če bi kaj podobnega obstajalo za najstnice… New yorker, bershka itd ji niti slučajo ne potegne. Občasno najde kaj v Zari. Če ni ravno zafnana gola rit-popek ven-joški na izvolte, je kar tezko najti kaj spodobnega za primerno ceno otrok, ki še rastejo.
Moja hči ima sedaj 17 let in končno so ji prav stvari iz Zare in podobnih trgovin.
Ampak pri njenih 13-ih, 14-ih letih je bilo težko kaj kupiti. Približno leto in pol je bila velika težava z nakupi oblačil. Visoka, a povsem otroška postava, zelo malo kg. Tudi zgoraj naštete trgovine načeloma niso imele oblačil, ki bi ji bile prav. Otroška 164 dolžini ok, a vse blazno preširoko.
Kupile smo kakšno stvar v S Oliverju slim variante.
Je pa v tistem času nosila predvsem legice, ki jih je pač kupila za mlajše in so bile prekratke.
V tistem obdobju ni imela niti 1 trenirke spodnjega dela, ker to ni bilo mogoče dobiti.
Za birmo in valeto smo dali oblekice šivat.
Tudi Taily Wailly ji je bil preširok.
Nosila je veliko kril, ker ni bila problem dolžina. Kupiš npr. št. 156 in je v pasu ok.
Nekje v 1. letniku srednje šole pa je končno šla lahko po nakupih v običajne trgovine in ni več težav.
Je pa imela najvišji zagon rasti v srednji šoli, zadnje leto je dobila še na teži. No, vseeno ima na 178 cm samo 53 kg.
Z izjemo hlač, ki so ji vse močno prekratke in jih tudi ne dobimo v običajnih trgovinah.
Hlače kupujemo v Emporiumu, kjer imajo podaljšane kroje. Tudi jeans.
Naša je 14 kmalu bo 15. Midve greva v emporium in v centru lj je par luštnih trgovin.
Športna oblačila pa kupujeva v športnih trgovinah. Radi greva tud v Zagreb, tam se pa res oblečeva :))
Kadar gremo k staršem v tujino se oblečeva tudi tam
Ti hm in orsiji al kaj so to men ni všeč, hčeri pa tud ne
Večjo količino kupujeva zima poletje in na jesen ker jesensko nosiva tudi pomladi
Pr 12 in 13 nosimo dosti stvari križem kražem.
Sta visoke za svojo starost po očetu.
Nosita odraslo S in M.
Pač jima je malo široko.
Danes sem ravno tavečji dala mojo majico na naramince, ki sem jo kupila v Hoferju – samo malo sem ji naramnice zadaj skupaj v X zvezala, da nima tako velikega dekolteja
Forum je zaprt za komentiranje.