Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kje kupit repelent

kje kupit repelent

hola popotniki,

tukaj na obrobju naše male slovenije poizvedujem po repelentu, ki ima večjo vsebnost deet-ja in mi ga nikakor ne uspe dobit. preden se odpravim v našo prestolnico bi bilo fino zvedet kje ga prodajajo.

vsak namig je več kot dobrodošel!

pozdrav,
anja.

Ojla Anja,

žal ti ne znam povedat kje bi ga lahko tu v Lj kupila, lahko pa ti iz izkušenj povem, da če potuješ npr v kako Afriko, Azijo itd…kjer boš rabila večjo zaščito pred insekti, se ti te stvari ful splača kupit kar tam, ponavadi jih prodajajo v vseh lekarnah, so v različnih oblikah (sprej, mazilo…) in ponavadi ful bolj pomagajo kot naše zadeve, tako da tudi če ga pri nas ne dobiš, ga lahko kupiš tam..

lp, katja

Sem se sam že tudi spopadal s takim problemom – leta nazaj je bilo mogoče dobiti en hudo močen (100% DEETja) ameriški repelent v lekarnah, potem ni bilo več uvoza in se ga je dalo dobiti (težko in le z zvezami) v kakšni trgovinici (drogerija). Za nekaj zadnjih let pa ne vem več ali ga je še mogoče dobiti pri nas.

Podobno učinkovit (a le za krajši čas) je menda Autan Aktiv (vsaj glede na nemška neodvisna testiranja), medtem ko so razni Offi čisto stran metanje denarja.

Glede nabave bi se strinjal s Katjo, če pa ne bi rada začela potovanja z letanjem po drogerijah in lekarnah pa poskusi tukaj: http://www.travelpharm.com/

(direktno linkanje itak ne deluje)

…v lekarni sem kupil repelent (imena se ne spominjam) z 38 % DEET- smrdi kot hudič…pomaga pa- no ja, tudi… cena okoli 3200Sit – to pa je tudi ” maksimum koncentracije” DEEt-ja v sredstvih v Slo….prodaja se v 1,5,ml plastičnih stekleničkah z črpalkico (mehansko) – brez “pogonskega” plina…z njim sem tudi prepojil mrežo proti komarjem (home made) in moram reči, da se je stvar kar obnesla (razen pri t.i. sandflyes-ih- tu pa tako ali tako pomaga samo pobeg za mrežo oz. odstranitev že prisesanih mušic…)

pozdrav T.

hej, hvala vam za urne in uporabne odgovore!

topel jesenski pozdrav,
anja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close