Kje/kako spoznati!?
Splet je rešitev ja hahahaha. Mogoče za vs edina opcija, za kej več vam itak primanjkuje samozavesti. Tle vsi komunikativni na forumu v živo pa nemorte nekoga, ki vam je všeč pozdravit, hodte mim njih. Brezveze res. Nevem kako si lahko privoščite taki sploh delit nasvete ? Res si mu pomagala, ni kej…
Splet je rešitev ja hahahaha. Mogoče za vs edina opcija, za kej več vam itak primanjkuje samozavesti. Tle vsi komunikativni na forumu v živo pa nemorte nekoga, ki vam je všeč pozdravit, hodte mim njih. Brezveze res. Nevem kako si lahko privoščite taki sploh delit nasvete ? Res si mu pomagala, ni kej…[/quote]
No, tu se motiš. Sicer bi morala preveč povedati o sebi za kvalitetno repliko, pa vendar: z vsemi ljudmi, ki so me pritegnili po pisanju, sem bila tudi na srečanju v živo. V živo sem prav tako komunikativna kot tu. Tega sploh ne ločujem in se mi zdi izguba časa pisati si z nekom in ga potem nikoli ne videti. Če si imaš z nekom veliko povedati v virtuali, se brez težav pogovarjaš tudi v živo. Problem je medsebojna fizična privlačnost, ki je ali pa je ni – zato sem mu napisala, da naj bo potrpežljiv in brez velikih pričakovanj.
Ne komplicirat in ne delaj doktorata iz spoznavanja deklet. Spajder je lepo napisal, sicer malo bolj grobo, ampak taka je njegova komunikacija, ko želi odpret oči… ni važno, kje, važno je, kako. In verjemi, ne rabiš bit Brad Pitt da osvojiš neko dekle, samo mir v sebi in verjetje da si sposoben tega.
Kaj da ne. Berem, da imaš oboževalke tukaj gor. Torej.[/quote]
Torej vidiš nekaj, česar jaz ne 🙂
.[/quote]
slep pa še brez psa_vodnika … ccc kaj, če bi si olajšal muke živeti ☺
Kaj da ne. Berem, da imaš oboževalke tukaj gor. Torej.[/quote]
Torej vidiš nekaj, česar jaz ne 🙂
Lahko prosim pripneš referenco?
Za enkrat moj zeljnik še premore toliko duhovitosti, da lahko spesnim dva stavka.[/quote]
Ta finta s psom je stokrat prežvečena in tudi sam dobro veš, da ni resnična. In niti kot original ni bila kaj posebej duhovita, sploh če imaš doma azilaša.
Poleg tega je veliko več lastnic psov kot lastnikov in če ti na ta način ne uspe navezati stika, moraš biti res zahteven primer. Lahko se pa nekje zmeniva, da se srečava kakor po naključju, in povadiva.
Jest se pa kar strinjam s klepetuljo. Izmed vseh možnosti spoznavanja, naštetih v prvem postu, je res največ možnosti spoznavanja ljudi pri sprehajanju psa. Seveda, če psa ne sprehajaš tam, kjer ni veliko ljudi:). Po mojih izkušnjah na sprehodu s kužiko skoraj z vsakim, ki ga srečam rečem kakšno besedo ali se celo zapletem v pogovor, in to ne glede na spol in starost. Nekatere potem srečaš večkrat in si že kar bolj domač. Moraš pač biti odprt.
Mogoče si res preveč osredotočen na to, da želiš spoznati bodočo punco in potem nisi sproščen. Meni in verjetno še marsikomu, se je največkrat zgodilo, da sem spoznala nekoga takrat, ko o tem nisem razmišljala in niti pričakovala. Pomembno je, da spoznavaš ljudi, ampak ne z enim in edinim ciljem, da boš spoznal žensko zate. Ljudje, mladi in stari, moški in ženske, manj izobraženi in bolj izobraženi, majhni in veliki, itd. ti lahko veliko dajo in sigurno tudi ti njim in tudi v temu je čar spoznavanja:).
Zdi se mi, da pri avtorju ni problem v tem, kje spoznati kakšno žensko za kaj več, temveč v tem, da on ne zna navezovati stikov z njimi. Mogoče “ne zna” ni najbolj posrečen izraz, toda imam občutek, da gre za nesamozavestnega moškega, ki si ne upa pristopiti k ženski, ji kaj reči ter ji dati vedeti (karikiram), da išče kaj več kot le vlogo moške prijateljice. Ali je s tem kaj narobe ali ne, ne bo sodil, kajti nimamo moški vedno celoten vpliv na potek dogodkov. Bi pa omenil, da je potrebna tudi sreča, torej biti ob pravem času na pravem mestu in narediti prave poteze, pa je lahko moški še tako neroden v odnosih moški – ženske.
O tem se bi lahko še pa še razpisal, samo mi je smešno to s temi plesnimi tečaji.
Primer: ena je hodila vsako leto na te tečaje kot rekreacijo samo tako, da je ostala v plesni formi, sicer je plesala dobro vsaj zame, ki nisem imel dosti pojma o plesu, ampak kaj drugega vsaj pri meni nebi prišlo v poštev, majhna in “debela”.
Druga: kao neki ful izobražena skoz mi je nabijala kako sem lahko vesel, da sem dobil njo, ker mi po višini odgovarja in, da ima kmetijo doma, nekak je pa pozabila, da je vedno smrdela po silaži, ko je plesala z mano, pa me to ne moti, če bi seveda bil tist vonj jebaški kej prisoten, ampak ne…. prava kmetica za moje pojme.
Zanimivo, ko sem pa prišel z bivšo na plesni tečaj in je mentor rekel: dame izbirajo so se pa tri bejbe “dobre” zapodile v mene, tako, da je bivša samo začudeno gledala. Tako, da v zrelih letih, ko iščeš tisto pravo …..lahko samo sanjaš o njej. Tisto, kar dobiš tja do 25 leta je to to, drugo je samo še matematika, posebej s strani žensk.
Seveda se, da ženske lepo osvojit z dobrim pristopom recimo v kakšnih hipermarketih, ampak komu se, da žensko sploh ogovorit, ker je njihova reakcija prej negativna kot pozitivna. Je pa res, za tistega, ki ima domišljijo in smisel za nakladanje mu zna ratat. Mnenja sem, da je največ šans na forumih ona-on in temu podobnih, pa čeprav ženske skoz sikajo o fukfehtarjih na njih.
Ob pravem mestu na pravem času… Hja… Sej je res po eni strani, ampak pogosto slišim to od ljudi, ki so, grdo rečeno, strahopetci. Od tisih, ki nimajo volje/moči tvegat in spoznavat v pravem pomenu besede. Se pravi, da je cilj spoznati osebno, ne pa že na začetku biti ozko usmerjen lovec.
Mislim, da za spoznavanje ne rabiš pravega mesta in pravi čas, ampak ne eno drugo osebo, ki pa ne rabi bit čisti neznanec. Sej, konec koncev lahko dodatno spoznavaš tudi znance. Se mi je zdej en glas uglasil od nekje “Zakaj pa bi spoznaval ljudi, v katerem ne vidim potenciala?” in mogoče je ravno v tem problem, ker je nekje neka, nevem kakšna, želja, da bi bilo dovolj, da bi se samo pojavil v družbi in poznanstva bi prišla sama od sebe. Ampak treba je tvegat, se izpostavit, bit sposoben neužaljeno sprejet zavrnitev in sploh bit odprt do mere, da je tista oseba, na drugi strani, sosobna videt nekej, za kar je vredno bit v tvoji družbi. Pa magari je to samo en pristen iskren nasmeh.
In, na koncu, več ko je novih poznanstev, manj do izraza pride sreča v smislu naključja.
Redki so umetniki pristopa in komunikacije, ki jim noben izziv ni preambiciozen. Nonšalantni predrzneži s slogom. Postaviš jih lahko v katerokoli situacijo, katerikoli ambient, pa bodo vedno pustili vtis. Karizme se da priučiti, ampak imajo vseeno prednost tisti, ki jih je že narava opremila za kurbirje. Govorim o kurbirjih, ne o množicah profanih fukfehtarjev, da se razumemo. Veliki večini žensk še kako godi, če jih kakšen tak vzame za tarčo, pa naj zanikajo, kolikor hočejo. Pri babah so strastna zanikanja vedno pomenljiva, če vsaj malo poznaš naravo človeške duše.
Mojstri ne rabijo nasvetov, vajenci pa z njimi nimajo kaj počet. Nekateri predlagajo plesna prizorišča. Na prvi pogled logična izbira: množica zainteresiranih obeh spolov, pa se bo že kaj našlo za kogarkoli. No, tisti, ki poznajo tovrstno sceno, vedo, da ni vse tako preprosto.V vseh teh klasičnih osvajalnicah se vedno vzpostavi selekcija. Na plesišču si zaželjen, če si plesalec. Spet ni mnogo tistih, ki obvladajo ritem, skladnost gibov, eleganco, občutek za soplesalca (soplesalko), če gre bolj za verzije “stiskavcev”… Če tacaš kot medved po plesnem parketu, spadaš v prezrto ligo, pa tudi, če je zastopanost ženskega spola nekajkrat večja od tvojega. Tudi obupane se ne bodo usmilile hloda, ker bi jim to še dodatno skrhalo renome. Še najbolj ugled v lastnih očeh. Če spadaš v povprečje oziroma med razplodne rezerviste , lahko vsaj računaš na to, da čas vedno prinese nekaj. Večina se poparčka takole po sili razmer, ni pa to ravno nek presežek.
Tudi spletna spoznavanja večini prinesejo okus frustracije. Večina tepcev ne razmišlja niti dneva vnaprej, lažejo v svojih osebnih opisih, na prvem zmenku se pa itak pokaže sirotinja v vsej svoji razsežnosti. In poraz je zagotovljen. Namesto, da bi vložili svoj trud v izvirnost predstavitve, pilili svoj slog pisanja, kar množi plus točke pri zainteresirani samici, če seveda premore kaj duha,in ki je zato pripravljena hvaležno spregledati tudi kakšne pomanjkljivosti prvega vtisa v živo, telički pretiravajo v opisih svojega premoženjskega cenzusa in napihujejo kvalitete svoje fizionomije, kar jih na koncu pripelje v zadrego in ponižanje.
Alkohol je dober stimulans…,če si ga seveda vajen. Bolj ali manj smo vsi uporabljali pijačo na osvajalnih pohodih. To je sestavni del pristopa k stvari. Ampak obvladovanje alkohola zahteva leta trenaže. Alkos je hudo spolzek teren. Moraš si znati dozirati res ravno pravšnjo vsebino, da ti goflja teče gladko, ampak brez pretiravanja, blebetanja, obscenosti ali bog ne daj nesramnosti. To ni lahka naloga, zato nespretnežem pijače raje ne predlagam.
Kakorkoli že, ni preprostih receptov. Sploh pa se pri pecanju ne smeš bati osramotitve, ki te bo obvezno pospremila na začetniških spodrsljajih. Ženske imajo v nekem smislu lažjo nalogo, ker navkljub gofljanju o emancipaciji še vedno tradicionalno čakajo na prvi korak dedca.Bojijo se sramote zavrnitve. Patriarhalnost še vedno vlada. V določenih ozirih…
Tega nikjer nisem zanikal. Seveda je potrebno potem vzeti stvari v roke, ko naletiš na osebo, s katero bi lahko uspelo. Toda še enkrat, poti dveh oseb se morajo srečati. In tukaj je potrebna sreča, naključje, imenujte to kakor želite. alterook, če hodiš po svetu z namenom, da spoznavaš ljudi in pri tem upaš, da boš spoznal tudi partnerico, pa evo, ravno v tem je problem. V spoznavanju ljudi s tem namenom, kar je očitno tudi pri Tezeju.
Tudi spletna spoznavanja večini prinesejo okus frustracije. Večina tepcev ne razmišlja niti dneva vnaprej, lažejo v svojih osebnih opisih, na prvem zmenku se pa itak pokaže sirotinja v vsej svoji razsežnosti. In poraz je zagotovljen. Namesto, da bi vložili svoj trud v izvirnost predstavitve, pilili svoj slog pisanja, kar množi plus točke pri zainteresirani samici, če seveda premore kaj duha,in ki je zato pripravljena hvaležno spregledati tudi kakšne pomanjkljivosti prvega vtisa v živo, telički pretiravajo v opisih svojega premoženjskega cenzusa in napihujejo kvalitete svoje fizionomije, kar jih na koncu pripelje v zadrego in ponižanje.
No, tu se s tabo ne bi strinjala. Sicer sem že v srednjih letih, a po ločitvi sem dobro spoznala virtualno spoznavanje. Moj prvi vtis: moški so presenetljivo iskrena bitja. Najprej pa naj povem, kakšen je bil moj pristop. Ženska na spletu mora vedeti, kaj hoče. Mene so zanimali izključno samski moški mojih let z željo po nekaj več. Tam, kjer smo se ujeli po pisanju, je kmalu sledil tudi telefonski pogovor in potem srečanje v živo. S tistimi, s katerimi se ujameš v pisanju in razmišljanju (trdim, da se da človeka začutiti po pisanju), se tudi v živo pogovarjaš brez težav o vsem. Problem je medsebojna fizična privlačnost – tega ponavadi ni, vsaj obojestransko ne. A če naletiš še na iskrice, je to zame prav dober način spoznavanja. Pogoj pa je seveda, da si virtualno taka oseba kot v živo in da si iskren.
Ja, mislim, da je to bistvo. Mislim, da obstaja eno naivno prepričanje, da ob spoznavanju ni neustreznih in da če spoznaš neustreznega, da se mora to tretirat ko neuspeh. In jasno pol, da je zatadi tega slaba volja. Ampak, če tako pogledaš, a ni to uspeh, da ugotoviš, mesto nekoga v tvojem življenju?
vse skupaj je pravzaprav enostavno:
kdor ima “potrebo” po tem, da ima “par” se sam/a nastavi na izbiro tam, kjer so ljudje.
Iz čisto podzavestnega vzgiba v dejavnisti ki mu/ji je blizu. (na koliko “komproisov” glede na “ideal” kdo pristaja … je brez smisla razpravljati in razmišljati … smo prilagodljiva bitja)
Kdor ne upa med ljudi pač ne potrebuje sočloveka.
Simpl kot gledanje sončnega zahoda☺
kdor pa na vsak način hoče svoj “ideal” — naj pa s sabo nosi ogledalo in dr*ka na sliko v njem.
Niso vsi zadovoljni s tem, kar vidijo v ogledalu 🙂 zato pa nenehno iščejo nekoga, ki presega ogledalo :)[/quote]
temu pa rečeme drk po samopodobi ☺[/quote]
No ja, ti že veš – expert iz drkovede, upam da še kaj drugega obvladaš razen tega 😛
temu pa rečeme drk po samopodobi ☺[/quote]
No ja, ti že veš – expert iz drkovede, upam da še kaj drugega obvladaš razen tega :P[/quote]
si upaš preveriti?? javi se mi ☺ (pa, da vidim, če so jajčniki enakovrednim jajcem ☺)
Forum je zaprt za komentiranje.