kje/kako še lahko išče službo… partner
Pred mesecem dni je po nekem “sporu” v službi nehal delati (rekli so mu, da lahko za njih dela samo še preko s.p.- da si odpre, kar je pa on zavrnil). Sedaj pa že kar dober mesec išče, pa nič od nič. Je po poklicu natakar, še kar mlad, izkušenj ima dosti in dosedaj nikoli ni imel kakšnega problema najti zaposlitev. Sedaj pa kot zavraga ni nič- bil je na dveh razgovorih. Gleda Salamonca, na Zavodu, oglase v cajtngih… Kaj še lahko? Please, za kak nasvet.
Je torej tak sramežjiv natakar. Pa bodi njegova “menedžerka” in pojdi po lokalih (brez njega), vprašaj zanj, povej izkušnje, nekje ga vzamejo.
Pa saj ti ni treba hoditi okoli in iskati. Vsedi se pred računalnik poišči gostilne, restavracije, kafiče, itd. – vsi so na netu, pa lepo pokliči tja in vprašaj. Boš več opravila kot da hodiš ves dan okoli. Zdajle po mojem vsi rabijo in ko bodo ugotovili, da je v redu (seveda, če je), lahko da še naprej obdrži službo. Kar pogumno, uspela boš, brez skrbi.
Po moje je vendar bolje iti osebno. Sama takšne posebne stvari vedno urejam osebno. Menim, da je osebni stik veliko boljši, kot nekaj po telefonu.
Sama sem tajnica pri direktorju in imam navodilo, da takšne stvari skenclam že pri prvem klicu, brez, da sploh vežem k direktorju. Kdor pa pride osebno, če je direktor v hiši, vedno uredim, da pride do njega. Če ne takoj, pa kakšno uro kasneje.
Po moje je vendar bolje iti osebno. Sama takšne posebne stvari vedno urejam osebno. Menim, da je osebni stik veliko boljši, kot nekaj po telefonu.
Sama sem tajnica pri direktorju in imam navodilo, da takšne stvari skenclam že pri prvem klicu, brez, da sploh vežem k direktorju. Kdor pa pride osebno, če je direktor v hiši, vedno uredim, da pride do njega. Če ne takoj, pa kakšno uro kasneje.[/quote]
No ja, če ti tako delaš, to še ne pomeni, da VSI. Pri nas oseben stik ne pomeni nič, ker direktorja nikoli ni not in vedno samo rečem, naj dajo pisno vlogo – ki jo direktor po navadi kar resno prebere. Tudi če bi kdo poklical, bi ravnala enako. IN tudi če bi direktor dejansko koga osebno videl, bi hotel pisno vlogo.
Pravzaprav so pri nas ti ‘osebni stiki’ moteči, ker samo kradejo cajt, pomagajo pa nič. Če imamo potrebo po delavci, pregledamo poslane vloge.
Tako da se pač teh stvari ne da pospoševat.
Forum je zaprt za komentiranje.