Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kje jesti na Obali…

Kje jesti na Obali…

da bo po domace, okusno in ne predrago?

Nekje sem dobila namig za Korte nad Izolo. Je dobro?

Pomjan?
Sicer nisem bila že kar nekaj časa, a je bilo vse našteto.

Prejsnji cetertek smo bili na Pomjanu v Istrski kleti. Grem rada tja. Tisti dan je v Kopru bilo ob sestih strasno soparno, na Pomjanu pa cisto gorenjski zrak.

S hrano smo bili zadovoljni; dober domac narezek s se malo toplim domacim kruhom, njoki, fuzi, ravioli z raznimi omakami ( tartufi, jurcki, divjacina), mesane solate, zelo okusne, sladica – orehovi struklji, vino, kokakola…

6 ljudi – 18.000 sit

Imajo pa se druge jedi – mi smo udarili po bolj brezmesnih- tudi razne stvari s polento – skratka kuhinja istrske notranjosti ; aja, tudi bobice imajo, pa smo jo prejsnji dan jedli doma:)
Ribe so seveda tudi na jedilniku. A to je najdrazje – si jih raje doma privoscimo, ce jih svak kaj ulovi:)))

Korte – ni slabo.

Imejte se lepo:)

Tudi jaz priporočam Pomjan ali pa Gračišče.

Tan

Tan, kaj v Graciscu si imela v mislih?

Nekako smo zozili izbor na Korte, Belvedur, Istrsko klet in Kmecki turizem pri Francki (kmetija Jugovac, Baredi). Pozna kdo ta kmecki turizem?

Mi smo bili zadovoljni s ponudbo na naslednji turistični kmetiji

Ja, tudi Barede poznam, a sem bila vedno povabljena in ne poznam cen. Pa tudi hrana je bila že vnaprej izbrana (večja družba) in ne morem oceniti ponudbe. Je pa bilo vedno dobro.
Mislite pizzerijo Ražman v Gračišču? Pizza je enkratna, drugega pa menda še nisem jedla.

Obe restavraciji na vrhu hriba v Kortah sta fajn.
Malo bolj up-scale je Torkla. Tam imajo tudi tartufoteko in kar lep izbor vin. Prisegam na čokoladne žličnike s tartufi.
LP

Ravno danes smo obiskali Torklo v Kortah. Jedli smo fuže s škampi, zraven krasno mešano solato, za piko na i pa še čokoladne žličnike in mandljevo strjenko. Zelo lepo postreženo, hrana pa odlična. Vsekakor vredno obiska.

Kar nekaj jih je…www.e-gurman.si/gostilne-restavracije

Gostilna Za Gradom, Koper
Gostilna Gordia, Ankaran
Gostilna Pri Mari, Piran
Restavracija Papa’ Giovanin
Gostilna Na burji, Sečovlje
Gostilna Istrska klet, Šmarje

Dober tek 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close