kje je tržnica v Celovcu?
Tole sem našla na kulinarični Sloveniji, če koga zanimajo eksotične začimbe, sestavine ….
“v Celovcu… v bližini tržnice je trgovina z azijsko robo (kar ti srce poželi…. kitajska, korejska, japonska….).
Tam imajo wasabi pasto po zelo zmerni ceni; (če pa si res za vroče pekoče) lahko kupiš kar 1/2 kile wasabija v prahu…
In mimogrede… nori za 2,5€… in ne kot v naših bio trgovinah po 2 tisočaka ali več.”
Mene pa zanima, kje je v Celovcu tržnica? Poznam kje je Kika in Reno, vem kje je sejem, strogi center.
Prosim za pomoč!
Hvala!
Tisto, ki jo poznam je, če veš kje je C&A v Celovcu potem si že tam, za stavbo pa na desno (na nasptrotni strani stani stavbe kot je trg (kjer je zmaj Altersplatz) na drugi stani je pa ulica, tržnica je cca. 50m stran proti Quelle, ne proti Mcdonaldsu)
Upam, da te nisem zmedla, če rabiš še info vprašaj…..
Pojdi od Quelleja čez avtobusno postajo proti trgu (ki ima zmaja), (naredi tako, da prideš na stran ob trgovine Tchibo(ali je Eduscho-diši po kavi), pekarne, pa optike ( pred semaforjem) in ob tej stavbi zavij desno mimo (še vedno v isti stavbi kot prejšnje trgovine) mimo živilske trgovine (spar,če se ne motim) naravnost naprej čez en semafor in še 50 m (ulica gre v lev zavoj (za avtomobile)) naprej prideš ravno na drug vogal tržnice kot od C&A . (od Quelleja je to cca. 5 minut peš).
Sori razlaga je bolj tko še ena verzija : imaš tri ulice, ki grejo vzporedno med 1 na levi in 2 sepravi srednjo imaš trg (ki ima zmaja) med 2 in 3, ki je na desni imaš C&A, na desni strani 3 ulice in nižje kot C&A je tržnica, tako, da ko boš tam se vrti okoli teh ulic…..cca. v krogu 200m (dolžine ulic). Quelle je na levi strani 1 ulice in malce nižje od tržnice proti centru.
Saj je hudo, pa vseno če veš kje je H&M je tržnica ravno na drugi srani C&A, sepravi ko greš od H&M proti C&A in namesto, da stopiš not ob izložbah nadaljuješ pot po desni strani še vedno naravnost(ne levo proti Kleiderbauer, Banhofstrasse, ali McDonaldsu), ko prideš do prečne(20m) ulice se usmeriš desno in od tega križišča (brez semaforjev) je samo 50 m stran, sepravi ko si pri C&A si skoraj tam. Do Mohorjeve je še en lep kos.
Na tej ulici je tudi Bipa, ki je na isti strani ceste kot tržnica le malce bolj proti Banhofstrasse. (tržnica in Bipa cca. 150 m je vmes)
Med H&M in C&A je cca. 5 minut peš med C&A in tržnico 2 minuti.
Po pravici sem bila v sredo gor, po 14.00 sva z kolegico sva štartali iz Ljubljane, pa ni bilo časa za tržnico, nevem točno kje bi bila, imajo pa ful dober sok iz mešan, korenčkov ali pomarančni ……..hodimo na ta sok iz mojega otroštva naprej s starši zdaj pa večkrat sama…..nisem bila pa nikoli pozorna na to kaj točno in kje imajo, bolj smo šli tam skoz …..
Sem govorila s prijateljem, ki je kar nekaj prelutal po Celovcu in pravi, da na svojem vandranju v razdalji od C&A do Mohorjeve družbe – v samem centru mesta tržnice ni še nikoli opazil. Saj govoriva o klasični tržnici ala naša Ljubljanska s štanti in sadjem in zelenjavo? Je mogoče kje skrita v kaki hiši, podhodu?
Tista, ki jo midve že toliko obravnavava, se ji zagotovo kovca in ji meče streho visoko v zrak,…..je poktita ozka hiška(dolga), (v sredi hodnik na levo in na desno majceni lokalčki z zelenjavo in sadjem, tam dobiš tudi božanski svež stisnjen sok iz korenja, pomaranč, grenivk ali mešanga….) poleg tega so male lesene in zidane hiške, postavljene na trgu.
Forum je zaprt za komentiranje.