Kje je- Primorska in Trst
Babi vem, da ste se pogovarjali kje v Trstu je 1A sladoled, ker pa jaz skoraj ne hodim v Trst (pomotoma pridem 1 x letno) bi pa rada peljala mojega velikega in majhnega otroka na dobr sladoled, če mi poveste vsaj ulico ali ali (mislim, da imam še en zemljevid Trsta) ?
Pa še ena, če gremo skozi Ankaran (iz Trsta)v Lj., kje se bi lahko ustavili na dobri a ne prepočasni hrani (morda morski), sredi tedna (ker en majhen ne more včasih predolgo čakat)?
Morda lahko katera pomaga ?
Hej, Kroki!
V Trstu skoraj ne mores naleteti na slab sladoled, toda absolutno najboljsi je na
Viale XX settembre – v centru mesta , ulica z drevoredom, nekje na sredi je slascicarna Zampolli; mizice pod drevesi. Ne mores zgresiti. Tam dobis vse
okuse iz lastne proizvodnje.
Za kaj morskega pojesti ( ali kaj drugega) je ze pred Dekani ( gledano proti Ljubljani) na desni restavracija BRIC – ampak kar zasoljeno.
Na koncu ceste iz Ankarana je pa na levi ( gledano proti LJ ) Norbedo ali Mlin. Vsaj upam, da se dela. So oznake. V samem Ankaranu na levi je mislim Oljka z lepo teraso v sami naravi. Ne vem pa za dneve obratovanja.
Lepo se imejte:))) Babi
Velik otrok (mož)je bil zdaj 4 mesece zaradi križa na moji skrbi…..nega, kuhanje……..vožnja na fizot. in itd……….zdaj je toliko bolje, da sem lahko pol čas v službi in ne letam iz enaga konca na drug…….pa še lepo vreme in se bomo v cca. 4 tednih ali že prej odpravili v tist konc k vam……gremo nekaj kupit……..smo pa v jeseni bili tudi v Trstu in smo pili kavico na trgu (tisti velik trg ob morju) in je bilo 1A……kaj je bilo pa tamalemu všeč……podenje za golobi…..pa pecivo ob kavici……….
Forum je zaprt za komentiranje.