Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje je meja prevare?

Kje je meja prevare?

Odgovor na objavo uporabnika
Vse našteto, 28.01.2025 ob 19:03

Zame je vse kar si naštela prevara. Bi pa rekla, da če ti je povedal kar sam od sebe, verjetno ker ga je razžirala vest, ne vem zakaj mu ne bi verjela, da je šlo samo za poljub. Problem vidim v naprej z nezaupanjem s tvoje strani.

Mogoče ga je kdo, ki ga pozna, videl, da jo je poljubil, zato je priznal samo ta del.

Anonimna240, 28.01.2025 ob 19:18

Sveti duh!, 28.01.2025 ob 10:07

Zane spolni odnos naceloma ni prevara. To je simptom prevare. Prevara he ko se pocutis nelagodno zaradi dejanja partnerja. In pred spolnim odnosoom se zgodijo čustvene prevare (razen ce si posiljen), pohota, strast…vse to z drugo osebo. In ja, to je prevara. Sam spolni odnos je brezpredmeten in do njega mora priti. Drugace je prevara se vecja

Sveti Duh

Meni je vedno fascinantno kako moski opravičite spolni odnos z drugo osebo. Sklicujete se da spolni odnos ni varanje , če ni čustev. Ma menoj. Meni je bil en zelo všeč, pa nisem nič naredila na temo da bi stvar napredovala, niti zmenka, kaj šele poljub in spolni odnos. Prosim preberi vrstni red. Zmenek, poljub, spolni odnos. Spolni odnos je intimno vtikovanje spolnega uda v drugo osebo, še kako je to varanje in pika na i osvajanju. Ti je grand finale. Sveti Duh in vsi ostali moški, ki zagovarjate svoj spolni odnos z drugo osebo, hkrati pa obsojate vsakršno čustveno varanje, torej za vas je varanje že da je poročeni ženski všeč drug moški, medtem ko ga vi lahko vtikujete v drugo žensko A se vam to zdi iste teže?

Ne bluzi in ne razlagaj si vsega po svoje. Celo moj zapis. Tocno ves kaj sem hotel povedati. Ce pa ne ves, potem si pod nivojem in zato je ta komunikacija koncana.

Se ne bo ponovilo verjame. ☺️

Meja je v glavi.

Sveti duh!, 28.01.2025 ob 19:47

Ne bluzi in ne razlagaj si vsega po svoje. Celo moj zapis. Tocno ves kaj sem hotel povedati. Ce pa ne ves, potem si pod nivojem in zato je ta komunikacija koncana.

Sveti Duh

Nic ne bluzim. Večkrat si pisal na to temo, zato je to neke vrste splošno vprašanje. Razumem da se vara iz različnih razlogov, adrenalin , izziv, hladen zakonec ki noče spolnih  odnosov itd.. ampak Grand finale vsega je spolni odnos, ki je najbolj  intimen in kjer se odpremo in predamo. Ti pa obsojas vsako čustveno varanje, torej ko je ženski všeč drug moški, medtem ko si jemlješ pravico, da moški lahko intimno seksualno vara, ker doma ne dobi. Točno tako kot sem zapisala. Tudi ženske imajo svoje razloge za varanje, potrebujejo več čustvene bližine, isto je. Samo ti obsojas le ženske. Glede na to da nisi več rosno mlad, ti svetujem malo samorefleksije.

Meja prevare je točno tam,kjer jo postaviš

Sveti duh!, 28.01.2025 ob 17:42

Ena izkušena, 28.01.2025 ob 16:35

Prva prevara je, če ne nekdo s teboj v vezi, samo zato da ni sam ali da preboli bivšo ali si mu samo vmesna postaja, dokler ne spozna boljše. To je velika, velika izdaja in tega je med pari ogromno.

Če moškemu nisi prva izbira in ni obseden s teboj (v mejah normale), nimaš kaj delati s takim v vezi.

Zanimivo razmišljanje in se strinjam s teboj. Dodal bi le, da ne zenske, ampak moški pogosto koncajo v vezi z zensko  katerim niso bili prva izbira. In to je tragedija. V kolikor pa ženska konča v vezi z moškim in ona njemu ni bila prva izbira, je stvar veliko bolj blaga kot v prejsnjem primeru. Razlog pa je v dinamiki odnosa in temu kaj moski in kaj zenska predatavlja v odnosu. Kaj se od posamezne vloge pricakuje in kaj kdo daje in jemlje.

Sveti Duh

Tu se strinjam s teboj, prevara je tudi če je nekdo z nekom kot z alternativo, v smislu boljšega ne najdem . Ampak govorimo o paru, ki je zaljubljen, se imata zelo rada,  nato pa se zgodi marsikaj, pridejo otroci, stres, oddaljita se. In takrat se lahko zgodi tudi varanje, iz dolgočasja, iskanja izzivov ali iskanja nove  erotike v postelji. Kako lahko moški opravičite skok čez plot zaradi tega ker ženska “ne da”, medtem ko ženska ne sme čustveno varati- torej ne sme  misliti  o nekem mošku ki ni njen partner. Prosim odgovori .

Anonimna240, 28.01.2025 ob 20:38

Sveti Duh

Tu se strinjam s teboj, prevara je tudi če je nekdo z nekom kot z alternativo, v smislu boljšega ne najdem . Ampak govorimo o paru, ki je zaljubljen, se imata zelo rada,  nato pa se zgodi marsikaj, pridejo otroci, stres, oddaljita se. In takrat se lahko zgodi tudi varanje, iz dolgočasja, iskanja izzivov ali iskanja nove  erotike v postelji. Kako lahko moški opravičite skok čez plot zaradi tega ker ženska “ne da”, medtem ko ženska ne sme čustveno varati- torej ne sme  misliti  o nekem mošku ki ni njen partner. Prosim odgovori .

Nicesar ne opravicujem. Govorimo o primeru ce 1 od partnerjev dela vse pravilno in v korist drugega. Nudi custveno oporo, cas, denar, je vzgaja otroke. Ne zahteva nicesar. Iz druge strani pa dobi nezainteresiranost, hladnost. To je prevara, v kolikor je bila dogovorjena monogamnost. Ker monogamnost pomeni, da si z enim/eno. In v opisanem primeru le dajes. Torej si prevaran. Dogovor ne dezi. Enkrat lahko opozoris in nic ne zahtevas. Ce za tem ni spremembe in pac si poisces ljubico, to ni varanje. Se vedno si ti prevaran. Ljubico pa imas ze iz strasti, custev in da ohranis vsaj neko notranje zadovoljstvo. Saj si vendar stars in moras poskrbeti za avoje mentalno/custveno stanje. Za otroke se gre. Oni pa potrebujejo mocne, dobre in samozavestne starse. In ja, tudi ce imas ljubico v tem primeru si se vedno prevaran in zeno bi morala peci vest. Seveda ce ima razvito moralno razsodnost, kar pa zenske ponavadi nimate. Vse obrnete na socutje in manipulacijo.

Meni je tudi žena rekla da sta se s tipom samo gledala in pogovarjala celo noč. Ta drugič pa sem dobil  kar sedem različnih odgovorov….kje je bila celo noč. medtem ko sem jo z sinom dobil ko le ni bla tam kje bi naj bla….

Mah, monovske gospodinje, pejte rajš nazaj za šporget, 28.01.2025 ob 03:55

Prav ti je!

Če bi bila gej, ne bi bila zadovoljna, da je bil samo poljub! Hotela bi, da bi se pofukala, zato da bi ti potem doma lahko povedal, kolk je bil un ta drug dober, če je mel dobrga kurca pa kolk dobro rit!

Tko ste pa babe in zashizofrenite že samo zarad enga kušlja!

TI si budala ..debil

Srce125, 28.01.2025 ob 19:19

Mogoče ga je kdo, ki ga pozna, videl, da jo je poljubil, zato je priznal samo ta del.

Če je samo misel na drugo osebo in misel na sex z njo naj bo,ker pač misli ne moremo brati in kar ne vemo ne boli.Kar pa je več od tega je zame varanje in že, če bi bil samo dotik ali poljub je zame varanje.In tukaj se zgodba konča..

Sveti Duh..ne vem kakšen je tvoj nivo varanja in iz katerega planeta si.Od kar vem zase vem da je spolni odnost varanje in polno ljudi si to taki razlaga.

Me zanima če bi tvoja partnerka imela z drugim spolni odnos če bi še tako razmišljal.’ali ji pa pač pustiš da gre v to.pol ti ni pomoči.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close