Kje je meja prevare?
Kje je meja prevare, pogledi, objemi, poljubi, poljubi z jezikom, spolni odnos, samo misel? Kakšna so vaša mnenja?
Jaz sem do pred kratkim imela v mislih le spolni odnos.
Potem mi je mož priznal, da se je na službenem potovanju poljubljal s kolegico, zato sem spremenila mnenje. Zelo me boli njegovo dejanje. Verjamem, da nobenemu od njiju samo dejanje ni dosti pomenilo, verjamem, da se ne bo ponovilo, jaz pa sem ljubosumna in zelo me boli.
Prevarana žena, 28.01.2025 ob 02:02
Kje je meja prevare, pogledi, objemi, poljubi, poljubi z jezikom, spolni odnos, samo misel? Kakšna so vaša mnenja?
Jaz sem do pred kratkim imela v mislih le spolni odnos.
Potem mi je mož priznal, da se je na službenem potovanju poljubljal s kolegico, zato sem spremenila mnenje. Zelo me boli njegovo dejanje. Verjamem, da nobenemu od njiju samo dejanje ni dosti pomenilo, verjamem, da se ne bo ponovilo, jaz pa sem ljubosumna in zelo me boli.
Ah dej no. Saj sama veš, da je ni samo poljubljal. Imela sta spolni odnos. Ki se je začel že davno pred službenim potovanjem. Fuj, pacek!
Prevaral te je, zdaj pa se izgovarja in zmanjšuje težo dejanja. Kaj je med poljubljanjem pa roke v žepu držal? Najmanj, kar je bilo, jo je s prsti zadovoljeval, itak pa, da sta šla do konca. Pa tudi če ne bi šla, a res hočeš biti med vajinim seksom samo vreča za praznjenje, medtem ko miže na njo misli? Fuj in fej, zaključi to ZDAJ!
Prevara je vse kar se zgodi, na skrivaj, brez partnerjeve vednosti, z drugo osebo. Fizična prevara, so že dotiki, poljubi itd…) Lahko pa gre tudi za čustveno prevaro, ko gre le za pogovore o intimi, tudi pošiljanje slik in izkazovanje ljubezni preko besed. Se pravi, če počneš to na skrivaj in ne želiš, da to kdo izve, potem je to že jasno, da gre za prevaro!
Zane spolni odnos naceloma ni prevara. To je simptom prevare. Prevara he ko se pocutis nelagodno zaradi dejanja partnerja. In pred spolnim odnosoom se zgodijo čustvene prevare (razen ce si posiljen), pohota, strast…vse to z drugo osebo. In ja, to je prevara. Sam spolni odnos je brezpredmeten in do njega mora priti. Drugace je prevara se vecja
Ka bi vi razumelo takle primer. Med prepirom v jezi mi je mož navrgel, da škoda da me pred 5 leti ni prevaral, ko je imel to možnost. Potem pa sva imela dolge pogovore in sem od njega zahtevala, da mi pove kaj se je dogajalo takrat. Povedal mi je, da je na netu spoznal 15 let mlajšo bejbo, s katero sta si dopisovala 2 leti! Ker sva imela težave doma, ni bilo pogovorov, bila sem bolj hladna do njega, nisem želela sexat….. Je rabil potrditve drugje, zato je bil prijatelj s to žensko. Ženska je tudi poročena in ima družino. Rekel je, da sta se dogovarjala, da se bosta spoznala v živo in če bo naneslo, bosta tudi sexala. Pošiljala sta si fotografije, kakšne ne vem, zagotovil mi je, da samo družinske iz izletov in normalne slike. Tudi prisegel je, da se nista dobila. Koliko naj mu verjamem, ker za tok let nazaj se ne spomnim več, če je bilo kaj sumljivega takrat…. Se pa vseen počutm prevarano!
Na splošno pa se mi zdi, da moški preveč trpijo in prenašajo zensko zanicevanje in njihove muhe. Posledicno prihaja do vec prevar. Pac v taksnem svetu zivimo… Jaz v kolikor opravljam svoj del dobro, se pravi sem dober provider, dobro vzgajam otroke, skrbim za druzino, prevzameme nase custveno tezo, da so zena in otroci sprosceni. Ce pa pri tem od je ne dobim niti topline in zelje, da je z mano, da jo privlacim, ji to povem samo enkrat. Tudi ce bi to dajala je to veliko manj kot nek minimum. Torej to ji povem, in v kokikor nima topline in strasti do mene, jo bom vzel pac drugje. Hkrati pa se pocutim prevaranega od nje. Moj seks z drugo zensko nima veze s prevaro. Prevaran sem jaz.
Po komaj dveh mesecih zveze sva z (zdaj že bivšo) sedela na avtobusu. Pisala je sms sporočilo in videlo se je, kdo je prejemnik. Sem jo vprašal, kdo je to. Zlagala se je, da njen 10 let starejši sodelavec. Njej se niti sanjalo ni da vem, kdo je to. Naslednji dan sem preveril situacijo in ugotovil, da se drugim moškim predstavlja kot samska. Zame je to že prevara.
Sveti duh!, 28.01.2025 ob 11:26
Na splošno pa se mi zdi, da moški preveč trpijo in prenašajo zensko zanicevanje in njihove muhe. Posledicno prihaja do vec prevar. Pac v taksnem svetu zivimo… Jaz v kolikor opravljam svoj del dobro, se pravi sem dober provider, dobro vzgajam otroke, skrbim za druzino, prevzameme nase custveno tezo, da so zena in otroci sprosceni. Ce pa pri tem od je ne dobim niti topline in zelje, da je z mano, da jo privlacim, ji to povem samo enkrat. Tudi ce bi to dajala je to veliko manj kot nek minimum. Torej to ji povem, in v kokikor nima topline in strasti do mene, jo bom vzel pac drugje. Hkrati pa se pocutim prevaranega od nje. Moj seks z drugo zensko nima veze s prevaro. Prevaran sem jaz.
@Sveti duh! Ti bi se moral povezati s filozofom Zizkom – ma ziher bi ustvarila celo knjigo kaj prevara ni. ?
-
lahko pa narediš enako sem ti na voljo javi se na peterpomorc@gmail.com
DebelaKrota, 28.01.2025 ob 13:09
@Sveti duh! Ti bi se moral povezati s filozofom Zizkom – ma ziher bi ustvarila celo knjigo kaj prevara ni. ?
??
Marelica512, 28.01.2025 ob 11:02
Ka bi vi razumelo takle primer. Med prepirom v jezi mi je mož navrgel, da škoda da me pred 5 leti ni prevaral, ko je imel to možnost. Potem pa sva imela dolge pogovore in sem od njega zahtevala, da mi pove kaj se je dogajalo takrat. Povedal mi je, da je na netu spoznal 15 let mlajšo bejbo, s katero sta si dopisovala 2 leti! Ker sva imela težave doma, ni bilo pogovorov, bila sem bolj hladna do njega, nisem želela sexat….. Je rabil potrditve drugje, zato je bil prijatelj s to žensko. Ženska je tudi poročena in ima družino. Rekel je, da sta se dogovarjala, da se bosta spoznala v živo in če bo naneslo, bosta tudi sexala. Pošiljala sta si fotografije, kakšne ne vem, zagotovil mi je, da samo družinske iz izletov in normalne slike. Tudi prisegel je, da se nista dobila. Koliko naj mu verjamem, ker za tok let nazaj se ne spomnim več, če je bilo kaj sumljivega takrat…. Se pa vseen počutm prevarano!
Glede na ta njegov stavek “Škoda, da te takrat nisem prevaral…” je očitno ta ženska pustila v njemu pečat in na njo zelo veliko misli, tudi če se z njo (mogoče res) več ne dobiva. Idealizira jo in jo postavlja v svojem čustvenem svetu na mesto, kamor bi morala spadati ti. Zelo nepravično je to od njega. A zdaj bo vsakič, ko se bosta skregala, vlekel ven to žensko in premišljeval o njej, kako boljša je od tebe? Namesto da bi konstruktivno reševal prepire, ki se itak pojavljajo v VSAKI zvezi? Najlažje je idealizirati neko bejbo, za povrh konkretno mlajšo, s katero ti ni bilo dano imeti odnosa ena na ena 24 ur na dan. Vprašanje, če se ne bi z njo tudi kregal. Koga bi pa potem vlekel ven, da se mu ne bi bilo treba soočati z realnimi problemi v zvezi?
Skratka, tip te JE prevaral. Več let se je za tvojim hrbtom čustveno navezoval z drugo žensko. Če ti zdaj hoče nabijat občutek tvoje krivde in odgovornosti, če zmanjšuje težo svojih dejanj in se dela, da ni nič narobe naredil, namesto da bi se ti poskusil opravičiti, priznati napake in delati na tem, da se vajina komunikacija izboljša… V tem primeru ga pusti in bodi raje sama. Neiskrenega manipulatorja res ne rabiš, ker se boš ob njem posušila.
Prva prevara je, če ne nekdo s teboj v vezi, samo zato da ni sam ali da preboli bivšo ali si mu samo vmesna postaja, dokler ne spozna boljše. To je velika, velika izdaja in tega je med pari ogromno.
Če moškemu nisi prva izbira in ni obseden s teboj (v mejah normale), nimaš kaj delati s takim v vezi.
Ena izkušena, 28.01.2025 ob 16:35
Prva prevara je, če ne nekdo s teboj v vezi, samo zato da ni sam ali da preboli bivšo ali si mu samo vmesna postaja, dokler ne spozna boljše. To je velika, velika izdaja in tega je med pari ogromno.
Če moškemu nisi prva izbira in ni obseden s teboj (v mejah normale), nimaš kaj delati s takim v vezi.
Zanimivo razmišljanje in se strinjam s teboj. Dodal bi le, da ne zenske, ampak moški pogosto koncajo v vezi z zensko katerim niso bili prva izbira. In to je tragedija. V kolikor pa ženska konča v vezi z moškim in ona njemu ni bila prva izbira, je stvar veliko bolj blaga kot v prejsnjem primeru. Razlog pa je v dinamiki odnosa in temu kaj moski in kaj zenska predatavlja v odnosu. Kaj se od posamezne vloge pricakuje in kaj kdo daje in jemlje.
Sveti duh!, 28.01.2025 ob 10:07
Zane spolni odnos naceloma ni prevara. To je simptom prevare. Prevara he ko se pocutis nelagodno zaradi dejanja partnerja. In pred spolnim odnosoom se zgodijo čustvene prevare (razen ce si posiljen), pohota, strast…vse to z drugo osebo. In ja, to je prevara. Sam spolni odnos je brezpredmeten in do njega mora priti. Drugace je prevara se vecja
Sveti Duh
Meni je vedno fascinantno kako moski opravičite spolni odnos z drugo osebo. Sklicujete se da spolni odnos ni varanje , če ni čustev. Ma menoj. Meni je bil en zelo všeč, pa nisem nič naredila na temo da bi stvar napredovala, niti zmenka, kaj šele poljub in spolni odnos. Prosim preberi vrstni red. Zmenek, poljub, spolni odnos. Spolni odnos je intimno vtikovanje spolnega uda v drugo osebo, še kako je to varanje in pika na i osvajanju. Ti je grand finale. Sveti Duh in vsi ostali moški, ki zagovarjate svoj spolni odnos z drugo osebo, hkrati pa obsojate vsakršno čustveno varanje, torej za vas je varanje že da je poročeni ženski všeč drug moški, medtem ko ga vi lahko vtikujete v drugo žensko A se vam to zdi iste teže?
Forum je zaprt za komentiranje.