kje iščete zaposlitev
Še malo in se mi izteče pogodba za določen čas. Kje vse iščete zaposlitev? Jaz na Moje delo, Zavod za zaposlovanje, Delo, Dnevnik. Je še kje kaj pametnega? Koliko časa že iščete in kako ste vabljene in uspešne (i) na razgovorih. Jaz iščem že nekaj mesecev, pa zaenkrat še ni rezultata. Poklic? Ekonomistka. Hvala za vaše odgovore.
Mnogo podjetij in firm ima na svojih spletnih straneh objavljena prosta delovna mesta, pa nikjer drugje. Če tam najdeš, je veliko lažje, ker veliko ljudi tega ne najde, si lahko edini kandidat ali pa jih ni veliko. Moj sin in nekaj njegovih kolegov so tako v zadnjem času dobili dobre službe za nedoločen čas z dobro plačo brez vsakih vez v enem tednu. Prijavo pošlješ na mail, oni ti takoj odgovorijo, drug dan si na razgovoru, v parih dneh delaš.
Na teh zaposlitvenih agencijah in zavodih je pa ena žalost in preveč kandidatov.
1. po novem so lepo razložol vsem, ki so na zavodu, da delodajalc ni več dolžen objavljat prostega mesta na zavodu ampak lahko na svoji spletni strani torej to ve že veliko folka in tvoja teorija že tle ne drži več.
2. prijavo pošlješ na mail in v 80% konča v spam filtru, 10% ti jih odgovori pa še to, negativno, 10% te jih pa povabi na razgovor, s tem, da če nisi vabljen lahko čakaš na odgovor pa še to negativen tud več mesecev, spet bluzenje.
3. vezice in poznanstva tud ne delujejo več tko kt so včasih, so, ampak jih je manj in so na žalost edine zanesljive kolkor tolk.
4. agencije in zavodi se pa strinjam, preveč folka…
Kaj pa vsi kritizirajo ta odgovor, meni se pa zdi to uporabna informacija za iskalce! Jaz sem tudi enkrat, ko sem iskala službo, pregledovala različne spletne strani, in iz ene firme, kjer sem izpolnila vprašalnik za zainteresirane kandidate so me na moje presenečenje kmalu RES poklicali. Pa ni bilo na tej spletni strani izrecno navedeno, da iščejo kader. Ponudili so mi službo, pa je nisem sprejela, ker se mi je zdela za zahtevnost dela plača absolutno prenizka, pa tudi ni mi šlo še tako za nohte. Tako da – je to tudi ena opcija, ki jo marsikdo še ne uporablja.
Na točno tak način sem pred kratkim dobila novo zaposlitev. Sicer me je na njihovo spletno stran opozorila prijateljica, ki je njihova stranka…, ampak je delovalo. Poslala sem ponudbo, naslednji dan bila vabljena na razgovor, dan po razgovoru pa so me obvestili, da sem sprejeta. Strinjajo se tudi z mojim odpovednim rokom, tako da me bojo celo počakali, da zaključim s sedanjo službo.
Forum je zaprt za komentiranje.