Kje in kako ste 40 + letniki spoznali nove partnerje?
Vem, da se jih večino pri teh letih spoznava preko raznih spletnih portalov, ampak meni je to tako instant, da ne pride v poštev.
Me pa zanima, kje in kako ste 40 + letniki (torej, ne več rosno mladi) spoznali nove partnerje, saj je pri teh letih vedno manj izbora in možnosti?
Prosim za iskrenost.
Lepo nedeljo vam želim.
Heh?? kaksna merila… Slast lupine hitro zbledi. Pol pa ?…
Enkrat sem poslusal en hadis. Naj bi poslanec videl nekoga ki je hitro molil… In naj bi rekel na to “žalim njegovu kučnu pčeljad”… pač da ga žalosti oz sočustvuje z njegovimi domačimi. (od tega ki je na hitro)
Pa so ga uprašal zakaj (tega hodzo)? Je rekel da ne ve. Ampak meni se je zdelo po pogledu kot da ve. Ampak rekel je da ne ve.
Pa sem malo razmisljal o tem… Zakaj tako?
Zato ker vse na huu-buu. Ja. Ze ko gres na cik hoces mir… Da lepo v miru opravis. In to je cisto res. Ce si ti nemaren in nestrpen, zivcen ko delas to… To zelo zelo zelooooo veliko pove o tebi. Ker kako se ti spravljas to delat tako se tudi druge manj pomembne stvari spravljas. Ampak vi ste itak na drugi stopnji.
Janez315, 03.10.2021 ob 09:08
Heh?? kaksna merila… Slast lupine hitro zbledi. Pol pa ?…
Enkrat sem poslusal en hadis. Naj bi poslanec videl nekoga ki je hitro molil… In naj bi rekel na to “žalim njegovu kučnu pčeljad”… pač da ga žalosti oz sočustvuje z njegovimi domačimi. (od tega ki je na hitro)
Pa so ga uprašal zakaj (tega hodzo)? Je rekel da ne ve. Ampak meni se je zdelo po pogledu kot da ve. Ampak rekel je da ne ve.
Pa sem malo razmisljal o tem… Zakaj tako?
Zato ker vse na huu-buu. Ja. Ze ko gres na cik hoces mir… Da lepo v miru opravis. In to je cisto res. Ce si ti nemaren in nestrpen, zivcen ko delas to… To zelo zelo zelooooo veliko pove o tebi. Ker kako se ti spravljas to delat tako se tudi druge manj pomembne stvari spravljas. Ampak vi ste itak na drugi stopnji.
Hm, tole je pa vredno razmisleka! Ja, ravno take nepomembne stvari, ki jih človek opravlja …povedo največ o njem.
Je katera od Monkelj doživela, da bi neznanec, stopil do vas in vam rekel, da bi vas rad bolje spoznal, ker se mu zdite zanimiva? Kaj si mislite o tem?
Kaj je instantnega preko neta? Instant je če si tako narediš. Internet moraš jemati kot prostor kjer nekoga kontaktiraš, ne pa spoznaš. Pač dobiš kontakt. Več njih, povečas si možnosti da koga spoznaš. Spoznaš jih pa potem v realnem svetu. Nekateri pač samo prek interneta govorijo, sanjajo, si napletejo ne vem kaj in domišljajo da so v vezi preden se sploh vidijo. Takim se izogneš. Internet je za to da si osnovne podatke izmenjaš in dobiš v živo. Ne pa da nekaj “gradiš” tam. Ni prav nobene razlike ali spoznaš nekoga v trgovini ali pa na internetu. V vsakem primeru pameten človek ne verjame vse na prvo žogo in se spoznava v reali nek čas. Pač proaktivno iskanje. Lahko se pa sprehajaš po svetu in si domišljaš da ti bo nekdo v naročje priletel :). Pa da so ljudje, ki jih srečaš v realnosti kaj drugačni kot tisti ki jih na netu. Mislim a resno misliš da ljudje ki po netu iščejo ne hodijo po svetu? 🙂
Kristalka 001, 03.10.2021 ob 09:34
Hm, tole je pa vredno razmisleka! Ja, ravno take nepomembne stvari, ki jih človek opravlja …povedo največ o njem.
Je katera od Monkelj doživela, da bi neznanec, stopil do vas in vam rekel, da bi vas rad bolje spoznal, ker se mu zdite zanimiva? Kaj si mislite o tem?
Ko sem živela v tujini se mi je večkrat zgodilo da je kdo pristopil, se predstavil, vprašal če sem za kakšno kavo ker sem mu zdim zanimiva v pogovoru…..v sloveniji se mi pa to še ni zgodilo. Mislim da smo zelo zategnjeni kar se tega tiče. Če že kdo pristopi je ali pijan ali pa prepotentno teslo, ki z nekimi “forami” joj imaš najlepše učke na svetu ipd. najeda. Vsiljivost iz nule pač večina žensk vrže v stanje samoobrambe. Vsaj pametne :). Mislim ali je res tako težko pristopit, vprašat kakšno malenkost in se predstavit?
zapleteno, 03.10.2021 ob 08:30
Vem, da se jih večino pri teh letih spoznava preko raznih spletnih portalov, ampak meni je to tako instant, da ne pride v poštev.
Me pa zanima, kje in kako ste 40 + letniki (torej, ne več rosno mladi) spoznali nove partnerje, saj je pri teh letih vedno manj izbora in možnosti?
Prosim za iskrenost.
Lepo nedeljo vam želim.
Enostavno. Če ti ženska všeč, greš do nje pa jo vprašaš, če ima kakšno frej prijateljico.
Moon431, 03.10.2021 ob 10:31
Baje najdeš/te najde, ko ne iščeš…ko vse pošlješ v maloro… Pač čudna logika lajfa…
?
Jaz ponavadi spravim stvari tako, ko jih iščem jih nikoli ne najdem. Potem pa, ko jo najmanj rabim …. volia … jo končo najdem. Kdo bi razumel. Tako, da ja …. ko najmanj pričakuješ …. takrat pride ….
V shrambi, 03.10.2021 ob 11:16
?
Jaz ponavadi spravim stvari tako, ko jih iščem jih nikoli ne najdem. Potem pa, ko jo najmanj rabim …. volia … jo končo najdem. Kdo bi razumel. Tako, da ja …. ko najmanj pričakuješ …. takrat pride ….
Itak, ja. Se ti je že kdo namalal v wc?
Če hočeš koga spoznati se moraš pač postaviti v situacijo kjer imaš možnost spoznavati ljudi.
In ne ne zgodi se kar iz neba. Ne vem za nikogar, ki bi mu partner v naročje na kavč priletel. Je potrebno biti aktiven. Sploh pri 40+ ko imaš neko rutino (služba, dom, znani prijatelji….). Se je potreba dat v situacijo kjer nove ljudi spoznaš. Z internetom ni nič narobe če ga znaš uporabljat in filtrirat ljudi. Pač samo še ena možnost kjer si daš možnost koga spoznat. Lahko pa seveda čakaš da se na pumpi nekdo vate zaleti in si padeta v naročje :). Isto kot se moraš potruditi za vse ostalo (iskanje službe, iskanje prijateljev, iskanje novega stanovanja recimo….) se moraš potruditi tudi za partnerja. Nič se ne zgodi kar tako iz nule. Nismo 16 letniki na žuru kjer spiješ dva deci in si čez par min že prisesan na nekoga 🙂
bedarija, 03.10.2021 ob 12:49
Če hočeš koga spoznati se moraš pač postaviti v situacijo kjer imaš možnost spoznavati ljudi.
In ne ne zgodi se kar iz neba. Ne vem za nikogar, ki bi mu partner v naročje na kavč priletel. Je potrebno biti aktiven. Sploh pri 40+ ko imaš neko rutino (služba, dom, znani prijatelji….). Se je potreba dat v situacijo kjer nove ljudi spoznaš. Z internetom ni nič narobe če ga znaš uporabljat in filtrirat ljudi. Pač samo še ena možnost kjer si daš možnost koga spoznat. Lahko pa seveda čakaš da se na pumpi nekdo vate zaleti in si padeta v naročje :). Isto kot se moraš potruditi za vse ostalo (iskanje službe, iskanje prijateljev, iskanje novega stanovanja recimo….) se moraš potruditi tudi za partnerja. Nič se ne zgodi kar tako iz nule. Nismo 16 letniki na žuru kjer spiješ dva deci in si čez par min že prisesan na nekoga 🙂
Meni se je zgodilo iz neba ….. 22 letna soseda pri mojih 44 tih. Tri nora leta so bila to. Druga puberteta. Nato pri 49 tih 29 letna. S katero sem še sedaj. Tako da ne na pamet nekaj pisati.
rok-1, 03.10.2021 ob 13:58
Na tem forumu.
Kot napisano zgoraj, je to samo še en izmed proaktivnih načinov spoznavanja. Net… kjer izveš nekaj o človeku in potem se (ali pa ne) spoznavaš dalje. Enako kot kjerkoli drugje, le da se spoznavanje začne na drugi ravni; na ravni pismenosti, sposobnosti izražanja in formuliranja misli. Pa tudi miselne iskrivosti.
Nama je bilo to dovolj za začetek. oz motivacija za naprej.
se mi je zgodilo samo od sebe, 03.10.2021 ob 13:56
Meni se je zgodilo iz neba ….. 22 letna soseda pri mojih 44 tih. Tri nora leta so bila to. Druga puberteta. Nato pri 49 tih 29 letna. S katero sem še sedaj. Tako da ne na pamet nekaj pisati.
Če si jih naročiš na dom ne velja….
Meeeeh, če kakšna dobra 40-45 letnica dobro izgleda, da lepo skrbi zase v smislu zdravega življenja, gibanja, da je zdrava in nepohabljena z boleznimi, da nima riti ku od Kardašijanke vogal in umetnih ustnic – brez skrbi, da se najdejo, se lahko v vrsto pri taki postavijo. Jim niti ni treba vedeti, da ima na računu še kaj extra.
Ampak jaz pravim tako -jaz se tega ne bom šla – ker mi je Slovenija premajhna, premalo izbire zame, preveč že vse premešano genetsko med seboj. Sveža kri. Ker si jo tudi jaz po toliko letih zaslužim. Tudi po 40em, čeprav ne širiš več svoje genetike. Z drugih celin ali otrokov ( moj izbor: Skandinavija, Avstralija, Nova Zelandija, Argentina, Brazilija, -tam so dobri, temperamentni moški, pozorni do žensk, še tudi z moralnimoi vrednotami in dobri ljubimci). In kar je pomembno – brez žleht turških genskih vpadov v rodovnike, česar je pri nas na Balkanu mnogo preveč. Meni ni problema -ali on opride sem, ali pa jaz prodam in se odselim. Jasno, ne luzer, ker tudi jaz to nisem. Za novo neobremenjeno življenje in zdrav spoštljiv medsebojni odnos. Se najde, brez skrbi.
Forum je zaprt za komentiranje.