kje imajo prodajalci najboljše plače, kje najslabše?
Samo to napiši, koliko si pripavljena narediti nadiur, poleg tistih 20, ki i jih po zakonu moraš opraviti.[/quote]
Zdravniki niso NEPRIPRAVLJENI delati nadure. Ni problem v tem, da nočejo delati nadure in da se počutijo preobremenjeni. Problem je, ker menijo, da so za te nadure premalo plačani. Ker če bi bila problem preobremenjenost, potem bi protestirali že prej.
Taki bi tako in tako morali odgovarjati za svoje početje oz. bi morali svoje delo opraviti inšpekcijske službe, pa so zatajile. Ampak samo zato še ne moremo odmahniti z roko pri vseh drugih, ki tudi prejemajo glede na finančno stanje v državi krepko preveliko plačilo. Govorimo o tem, da pač država tega ne more vnedogled podpirati. Ker drugače se bo zgodilo tako kot v Grčiji, kjer si tako visokih plač, ko so si jih talali, enostavno ne morejo privoščiti. Nujno sledi raszulo sistema.
In zdravniška dežurstva so preplačana, to je dejstvo. Najbrž niso preplačana za kakšno Nemčijo ali Švico, ampak za Slovenijo, žal, so. In to je tu problem.
Jah, no: primerjaj plačilo dežurstev med zdravniki in medicinskimi sestrami, pa boš videla, koliko boljše plačilo imajo zdravniki. Če že govorimo o reševanju življenj, jih glede na zdajšnji naš sistem, ko praktično med. tehniki odločajo o tem, ali sprejmejo pacienta na urgenci ali ga zavrnejo, rešujejo ali uničujejo ravno medicinske sestre. Če pacienta z nujnim stanjem spusti skozi brez napotnice, mu tako rekoč reši življenje, ali ne?:) Pa poglej, kako so njihova dežurstva (ob istih urah in isti čas) mizerno plačana v primerjavi z zdravniškimi. Aja, one niso toliko časa memorirale debelih knjig, saj res. Ali je resnično vse v tem?
Aha, ta ki se hvali, da vsak dan reši dve življenji, OK, mogoče jih. Kaj pa njeni kolegi, ki vsak dan fentajo nekaj bolnikov, ker jim postavijo napačno diagnozo, jim predpišejo popolnoma napačna zdravila? To je del vsakodnevnega procesa v bolnicah. Pa dežurstva v bolnicah, tistih, kjer ni operacij, ampak je samo prisotnost, kjer se res samo spi.
Imamo dežurstva in “dežurstva” in imamo dobre zdravnike in arogantne nesposobneže, nekaj od teh je zelo znanih. Pa tudi ne morejo primerjati svojih plač s plačami zdravnikov v Avstriji, Nemčiji, Švici, ker je tam povprečna plača 3x višja kot pri nas, nobena snažilka nima plače pod 1000 € kot so povedali v Odmevih.
Pač živimo v tej državi in tukaj so plače nikakršne. Komur niso všeč, ima pač vse možnosti, da odide po svetu, kjer bo ugleden in bogat. Če pa tega noče, naj se prilagodi zamorskim razmeram tukaj, tretje variante ni.
Ma kaj jih reši?
Koliko pa jih mi rešimo, da je npr. pravilno pripravljen in nastavljen volanski mehanizem avta in ne odleti njegov avto ali avtobus v Savo…. da se ne poruši njegov objekt v katerem operira, most na avtocesti…
odgovornost imamo vsi in vsi smo vsaj do sedaj finansirali vso infrastrukturo teh objektov, znanja in šolanja ne bi omenjal……naj pač gredo v tujino, jaz imam zaupanje v drugo polovico, ki niso Kuštrinovi, pa tujci me ne motijo. Tudi mi smo tujci, ko prestopimo mejo.
Forum je zaprt za komentiranje.