Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kje imajo prodajalci najboljše plače, kje najslabše?

kje imajo prodajalci najboljše plače, kje najslabše?

jaz v mercatorju imam 540 neto

630 €, tudi v mercatorju

kakih 540, kaj pa dodatki na sobote, nedelje, pa prevoz + malca ? kolk neseš domov, to je važno. Poznam eno tako, jamra, jamra, jamra, na plačilni pa neto 987,00. Malca itak ne, ker hujša, na šiht jo vozi mož. Dela v mečkatorju.

Baje pekarna Blatnik ima najvišje plače!!!!

987 v mercatorju ne dobi navadna prodajalka, ni šans!
pa ti z 630? to je pa zihr z malco vred!

630 € neto
Osnovna plača 553,75 bruto:
dodatek za popoldansko delo (cca 90 ur )
dodatek za nedeljsko delo (dve nedelji)
dodatek za delovno dobo
dodatek za poslovno uspešnost,
ker pa imam prijavljena še oba otroka, je bilo skupaj z to olajšavo 708 € neto
+ malica
+ prevoz

pozabila sem
+ doplačilo k plačnemu razredu

moja soseda dela tam in pravi, da dobijo poseben dodatek cca 60-70 eur, da sploh dosežejo minimalca. To mislim za navadne prodajalce, za ta višje ne vem.

to je res, s tem se doseže minimalno plačo, kateri pa nato prišteješ še vse dodatke.

zakaj hudiča imam pa jaz samo 540 v mercatorju?????
komu se lahko pritožim????

Napiši mi kakšna je tvoja osnovna plača, kakšni so bili tvoji dodatki, bolniška itn…

Napiši mi kakšna je tvoja osnovna plača, kakšni so bili tvoji dodatki, bolniška itn…[/quote]

Moja plača bi bila brez dodatkov, ki sem jih navedla zgoraj, nedeljsko delo, popoldansko delo, poslovna uspešnost in delovna doba tudi cca 520 €

osnovna 585 bruto
redno delo 542 neto
se pravi 542 brez malice, za zjokati.

kaj pa dodatki

542 neto je z dodatki vred
2 tedna dop
2 tedna pop
vse sobote, brez nedelj
z uspešnostjo
v glavnem končno izplačilo brez malice je 542
kje pa delaš? večja ali manjša trgovina?
kako ti je delati? delovno vzdušje? sodelavke?

Moj nedeljski dodatek je cca 40 €, za delovno dobo še nekaj več, torej skupaj skoraj 100 €, kar je tudi razlika v najini plači.
Ja lepo mi je delati, pa fajn delamo.
Delam pa v večji trgovini.

Ti pa nehaj pametovat!

V plačo se NE ŠTEJEJO stroški prevoza na delo in stroški malice. Kaj te briga, če jo vozi mož; a potem dobi on zastonj bencin na črpalki, al kaj?!

Veš kaj, dodatkov kot so plačilo malice in prevoza pa res ne moreš šteti v plačo.
Če tvoja znanka hujša in dobi navkljub temu denar, je to njena stvar, prav tako kot bi bila njena stvar če bi vsak dan pojedla toliko da bi zapravila večkratni znesek malice.
Pa to da jo mož vozi v službo- a potemtakem ji nadomestilo za prevoz ne pripada?, kaj misliš da on ne potrebuje bencina v avtu, al jo na hrbtu v službo troga.
Dodatki na nedeljo in popoldansko delo- hvala bogu, da ga trgovke imajo, da lahko nam razvajencem rit odnašajo.
Od tistih 987 odštej prevoz in malico, ki ju itak porabiš, pa verjemi, da boš tudi ti stokala, kako malo plačo dobiš.

Je prav napisal-a en/ena enkrat tukaj na forumu, namesto da se folk pogovarja in obenem pohvali, s kako malo denarja preživijo, bi morali iti v luft.
Sramota pa je, da taki kot ti potem še pluvajo po ljudjeh, ki imajo minimalca, naj nehajo jamrat.

Zakaj pa dodatek za popoldansko delo? To pa prvič slišim. Res me zanima….

Če delaš izmensko, kjerkoli, ne samo v trgovini, ti za delo v popoldanski izmeni pripada 10 % dodatek. Mislim, da se pravilno reče izmenski dodatek in ne popoldanski.

Samo sori, no. Prodajalka v celem mesecu zasluži 540 €, zdravnik pa toliko denarja zasluži v enem dnevu, ko za praznik dežura cca 10 ur.

Saj vem, saj vem. Odgovornost pa šolanje zdravnika pa ne vem kaj, ampak vse kar je prav. Razlike so gromozanske in DEJANSKO imajo zdravniki tale dežurstva preplačana.

Sej bi lahko kjerakol 12 ur na dan 12 let sedela na svoji riti, pa goltala vso medicinsko znanje, pa samo gledala ven, ko ostali živijo normalno življenje, ti pa vsak mesec zraven nove knjige, ki ima spet 1000 strani za zmemorirat. in ja, potem pač pričakujem veliko plačo. poleg tega ne premikam izdelkov iz traka v vrečko (pa ne ponižujem nobenega poklica, da ne bo pomote), ampak vsake dva dni rešim življenje. pa sem bila tiho do sedaj, ampak tele debate o dežurstvih me pa kar malo pogrejejo. sem si sama zbrala ja, ampak želim pa plačano, če sem najprej cel dan v kliničnem, potem pa še celo noč na urgenci in mogoče ravno ujamem svojega otroka zjutraj, ko gre v šolo. ponavljam, sem izbrala in uživam v vsemu in tudi v plači, ki mi pripada.

aja, se pa 100% strinjam, da so plače prodajalk prenizke, samo nej iz tega ne pride, da so pa zdravniške previsoke.

Se strinjam, da so plače v trgovinah prenizke, sploh, če ugotavljamo s kakšnimi dobički poslujejo. Kar se tiče zdravstva, tisto kar delaš preko polnega delovnega časa in preko dovoljenih nadur, če hočejo to imeti, potem naj jih plačajo. Kar tako iz neke humanosti delati in jih še vlačiti po TV, to je pa podn. Če hočejo, da delaš, naj jih plačajo!!!

Ma daj, zdaj si pa že patetična, no. Smo tudi drugi drgnili klopi in memorirali debele bukve in nismo mogli žurat, ko so to delali drugi, ni to samo privilegij bodočih dohtarjev, da ne bi mislila.

Vsake dva dni rešiš življenje, ma ne ga srat, no. Saj nihče ne pravi, da naj ne bi imela plačana dežurstva, pravim, da imaš PREplačana glede na trenutno stanje v državi. A je to tako težko razumet. Tako kot ti naganjaš tiste, ki ti kontrirajo, naj gredo študirat medicino, pa bodo videli, kako težko je (smo se naposlušali jamranj, kako niste imeli 5 let nobenega življenja – naj te razsvetlim, nihče, ki na vsaj solidnem faksu resno študira in želi doštudirati, ga nima), lahko tudi mi tebe pošljemo v tujino, če si res tako dobra dohtarca, da vsake dva dni rešiš eno življenje, in če meniš, da ti tale država ne more pošteno plačati tvojega dela. Pojdi tja, kjer si lahko privoščijo take, kot si ti in jih dobro plačajo, če meniš, da s 500€ za 17 ur dežurstva (kolikor ponujajo po novem pri nas) ne boš mogla živeti svojim potrebam primerno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close