Najdi forum

kitcehn aid

Rada bi si kupila Kitchen aid mešalnik, zato me zanimajo izkušnje tistih, ki ga imate.

Zanima me, če je dovolj močen motor, da delaš testo za kruh v njem.
Ker obstaja Boshov z močjo 1600w, ta pa ima 300w, me skrbi, da ta ni ravno močan?!?!

Mi je pa Kitchen aid veliko bolj všeč in bi si ga raje kupila, res pa je tudi da velikokrat delam kruh in ne bi bil ravno pameten nakup, če ne bo dovolj zmogljiv.

Hvala za kakršnekoli izkušnje.

K

300 w je dovolj za mesenje testa za kruh….za testo za rezance je pa res malo premalo, kar pomeni, da v tem stroju ne moreš delat testa za rezance iz 1 kg moke, pač pa samo iz pol kg.
testo za kruh pa ni težko testo, tako da bo šlo

Sigurno? Kaj podobnega uporabljate? Ker meni se zdi malo malo.

Moj ročni mešalec ima 220 W. Je potem to primerljivo z ročnim mešalcem? Ali moram upoštevati še katere druge podatke?

Hvala, K

to kar sem napisal sigurno drži !
Sicer pa nekateri trgovci ki prodajajo, imajo tudi predstavitveni model, kjer lahko zamesiš 1 kg moke npr…malo počekiraj na netu, kdo to prodaja, pa malo pokliči

Kitchen Aid je super zadeva. Imam ga že 5 let. Z njim mesim čisto vse, od kruha, biskvita, majoneze, testa za rezance, skratka vse. Izredno vzdržliv, kompakten, vreden svojega denarja. Sem si še dodatno nabavila eno posodo za mesenje, v primeru ko pečem torte in je potrebno posebej narediti sneg. Imam pa tudi nastavek za delanje rezancev in ostalih testenin.
SUPER!

Super, da sem ujela eno uporabnico 🙂

Koliko testa pa mesiš za kruh. Jaz bom imela namreč krušno peč v kratkem in bi kdaj tudi malo več.

Hvala, K

Glede na to, da lahko v krušni peči spečeš kruha tudi iz več kot 5 kg, ti Kitchen Aid tukaj ne bo v pomoč. V njem lahko namreč zamesiš testo iz samo 1 kg moke. To je po mojih izkušnjah max. Moj oče je mami za kruh iz krušne peči nabavil profesionalni mešalec, kjer lahko zameša testo iz več kot 10 kg.
Kitchen Aid je idealen za “mestno” gospodinjo. S tem mislim na uporabnico, ki pripravlja prehrano samo za svoje najbližje in kakšno občasno družbico.
V njem pa mesim tudi vlečeno testo do konca, čeprav nekateri menijo, da more biti na koncu vsaj 5 min obdelan “na roke”.

A iz 1 kg pa gre brez težav. Ker razmišljam da konec koncev, če delam iz 2 kg, lahko tudi 2x zamesim.
Iz 5 kg pa tako skoraj sigurno ne bom delala.

A vlečeno testo delaš pa na pol kg moke?

Hvala, K

Na forumu Kulinarika je nekdo kar veliko pisal o K.Aidu, med drugim:

ker ga mam že 10 let naj povem, da je to izredna mašina. da ne bo zvenelo kot kaka “cheap infomercial” bom pokomentiral samo tole o moči, saj sem se dodobra pozanimal takrat, ko sem ga kupoval, saj noben od teh strojev ni pocni. KitchenAid ima direkten prenos moči z zobatimi kolesi, zato potrebuje veliko šibkejši motor kot ostali stroj, saj imajo ti indirektni prenos z gumjastii trakovi. posledično pride do izgube moči in so veliko glasnejši od KitchenAida. toliko o tistih W ;)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close