Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kitajska hrana

kitajska hrana

Blazno imam rada kitajsko hrano, pripravljam jo tudi doma, včasih pa me moj dragi povabi v restavracijo. Vem sicer, da razmere v katerih nastaja tista hrana niso glih ne vem kaj, ampak pustimo to ob strani – zanima me, koliko je takšna kitajska hrana zdrava (sumim, da more vsebovati veliko natrija zaradi sojinih omak). Verjetno je tudi kalorično kar bogata.

Zanima me tudi, kakšna je njihova sojina omaka, ker do sedaj še nobena iz trgovine ni imela takšnega okusam, kot njihova. Pa čili v omaki tudi nikakor ne uspem kupiti.

Je kje kakšen poznavalec kitajske hrane, ki bi mi znal odgovoriti.

Tudi sam nisem ravno poznavalec kitajske kuhinje, pa se vseeno rad sam doma pomatram in pripravim kakšno večerjo “po kitajsko”. Opazil sem, da se mi kljub vsem naporom ni uspelo približati točno takemu okusu hrane kot je v restavraciji, zato z veseljem občasno zavijemo tudi v kitajsko restavracijo – kljub vsem pomislekom, ki jih tudi ti omenjaš.
Glede sestavin pa takole: vse kar potrebujem (tudi čili v omaki) za pripravljanje kitajske hrane kupim v Intersparu – Citypark, ki je najbolje založen in tudi cenovno ugoden (preveril sem sam v Leclercu, Mercatorju in Interspar-Vič). Varianta za kakšno nabavo v večjih količinah je tudi na http://www.enaplus.com/1plus/kuhinja/index_izdelek.asp. Dobra stran tudi za kakšen recept, ki ga mogoče še ne poznaš…

Pa dober tek!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close