KITAJSKA ČETRT – tretjič (poročilo)
Včeraj sem bila v Italiji in sem poleg Pontarose našla en kup kitajskih trgovin. Pred vsako visi rdeč lampijonček, tako, da jih ni mogoče zgrešiti. Te kitajčki so zelo prijazni in nekateri znajo celo slovensko.
Ko sem stopila v prvo, drugo, tretjo trgovino sem res mislila, da ne bom mogla zapraviti euro, potem pa se je izkazalo, da imajo kar dobro robo, le poglobiti se moraš v trgovino in malo pobrskati.
Da navedem nekaj cen.
Kavbojski džeki (moški) = 18 eurov
Jakna iz žameta, ozkega kroga (ženska), različne barve = 15 eruvo
Potiskane majčke (ženske) raznih motivov in barv, nekatere celo rahlo kosmatene iz notranje strani = od 5 eurov
Pletena jopica na zadrgo (ženska) = 12 eurov
Majice z dolgimi rokavi raznih barv (moške) = 3 eure
Enobarvni pasovi in pasovi z tiskom = 2 eura
Verižice (kot jih prodajajo v trgovini Claudija – BTC) = 3 eure
Potovalni kovčki (ala Samsonite) na kolesih, precej velik in zelo lepi = 18 eurov
Boksarice, različnih barv, oprijete (moške) = 3 eure
Pas za hlače, usnje, spredaj velika lepa “šnola” (moški) = od 7 eurov
Pulover zimski (moški) = od 9 eurov
Kavbojke (ženske) = do 22 eurov
Bunde – puhovke = do 18 do 25 eurov
Jakne (malo debelejša kot anorak), prehodne = 18 eurov
Trenerke – cele (ženske) = 15 eurov
Trenerke – samo spodnji deli (moške) = 7 eurov
Trenerka, spodnji del z napisom na riti (ženske) = 7 eurov
Čevljev nimajo skoraj nikjer, kjer sem pa videla so bile bolj nemoderne, cene se gibljejo od 10 do 25 eurov.
Prešiti brezrokavniki, različnih krojev in barv (ženski) = od 7 eurov
Prešiti brezrokavniki, različnih krojev in barv (moški) = od 10 eurov
Tangice = od 1 do 1,50 eura
Prstani s svetlečimi kamenčki = 3 eure
Ure, moške in ženske = 5 eurov
Barvice za oči, laki in senčila = 2 do 3 eure
Torbice = 5 eurov
Sem pa slišala, ko sem prišla domov, od prijateljice, tudi informacijo, ki jo bom preverila naslednjič, če mi bo uspelo najti to zadevo, bi pa prosila vas, če veste bolj natančno kje bi to bilo:
Preden prideš do kitajčkov na desni strani ob pomolu, ko se pripelješ po cesti k obali en magacin (neugledna stavba) kjer se pa dobi ogromno stvari za smešno nizke cene. Npr. moški pulover za 7 eurov, ipd. So pa moderne stvari. Je ponavadi gužva, ker tam kupujejo tudi tisti trgovci, ki prodajajo pri nas na trgu in v svojih trgovinicah.
Kupovali smo v eurih, bi pa nekateri kitajčki vzeli tudi tolarje. Splošna ocena kvalitete robe se mi zdi zadovoljiva, je pa res, da imajo pri tem nakupovanju predvsem prednost mladi ljudje, ker je veliko robe predvsem zanje.
lp
skladišča ne moreš zgrešit. Ko se pripelješ proti pristanišču (pred parkiriščem, oziroma pred bencinsko črpalko=1 križišče prej) boš videla staro stavbo, ful slabo zgleda. Vhod je s ceste in ima par stopnic z ograjo (ne moreš zgrešit). Kar se pa robe v njej tiče, je pa tako: imajo vse isto kot kitajčki, samo da je bolj poceni. Slabost je ta, da ne moreš nič sprobat, ker nimajo garderob. Prednost pa ta, da je boljš tam kaj kupit, kot pa da pri nas v Sportini ali pa v kateri drugi trgovini (ni jih malo) kupiš za 10 kratno ceno. Pa to s trgovinami je preverjeno.
Veliko sreče naslednjič ko boš v Trstu, pa kupi kaj lepega.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.