Kitajci o samskih ženskah
In zakaj te to moti? Saj tak način življenja ni prepovedan, tudi izkoriščanje ni prepovedano. Nekateri pač želijo imeti življenje izpopolnjeno z materialnimi dobrinami, nekateri pa s čim drugim. Ne razumem, zakaj ti je to moteče, meni ni.[/quote] Ha ha ha…. To je zato, ker si družboslovka specifične smeri in se ti zdi to normalno, pravilno? So te dobili v “špil”? 😉 :))))))
Si se zapletla ali se samo men zdi? Najprej praviš, da logika ne deluje,ker imam veliko prostega časa, potem pa rečeš, da bi bilo logično, da bi imel več prostega časa, zaradi vse te tehnike. ??
In zakaj te to moti? Saj tak način življenja ni prepovedan, tudi izkoriščanje ni prepovedano. Nekateri pač želijo imeti življenje izpopolnjeno z materialnimi dobrinami, nekateri pa s čim drugim. Ne razumem, zakaj ti je to moteče, meni ni.[/quote] Ha ha ha…. To je zato, ker si družboslovka specifične smeri in se ti zdi to normalno, pravilno? So te dobili v “špil”? 😉 :))))))[/quote]
Kakšen špil? Moja vprašanja, pripombe so povsem na mestu. Ne vem, zakaj se ljudje vtikujejo v stvari, ki jih motijo konkretno pa nimajo z njimi nič, naj probajo živati mimo njih…to bi bilo zame normalno 😉
Ne bi rekla, da so samo kopirali. V bistvu so izbrali samo neke stvari.
Ali pa so se preveč na Z obrnili, recimo ZDA, bolje bi bilo recimo pogledat v Skandinavijo.
Niso samo “naši”, “naši” so samo kopirali “napredni zahodni sistem”.
To je zabloda vsega “naprednega” sveta, ker je temelj tega sistema človeški pohlep, prevara. Poglej samo razliko v ceni nekega izdelka/storitve razliko med proizvodnjo ceno in prodajno ceno. S legalno/zakonsko prevaro, ki se ji reče prosti trg ali ponudba in povpraševanje, nekdo “bogati” na račun dela drugega, zbira neupravičeno potrdila o opravljenem delu.
Ali drugače povedano, kaj je nekdo takega naredil v nekem kratkem časovnem obdobju, da to lahko dobi za kar sem nap. jaz moral delat cel teden?[/quote]
Ha ha ha…. To je zato, ker si družboslovka specifične smeri in se ti zdi to normalno, pravilno? So te dobili v “špil”? 😉 :))))))[/quote]
Kakšen špil? Moja vprašanja, pripombe so povsem na mestu. Ne vem, zakaj se ljudje vtikujejo v stvari, ki jih motijo konkretno pa nimajo z njimi nič, naj probajo živati mimo njih…to bi bilo zame normalno ;)[/quote]Je Brajdiči so rešili to problematiko, oni se ne obremenjujejo s tem, živijo svoj lajf…..
Seveda so na mestu, če štartaš iz mesta, ki si ga predlagala, če se pa nekoliko poglobiš pa vidiš, da je cel ta sistem zgrešen že v osnovi. Tudi mi smo imeli podobno v bivšem sistemu in smo vse zavrgli in se gremo sedaj….. Kaj se gremo? Rop, svega in svašta….
Danes tako ženske kot moški iščejo ideal, ki ga ni. Ženske in moški krepko nad 30 letom brez svojega stanovanja, veliko še živečih pri svojih starših, brez otrok. Od teh je kar nekaj, ki imajo celo dobre službe. In kje je zdaj point? Naslednji strički in tetke? Za otroke je potrebno skrbeti, velikokrat ponoči bedeti, kupiti hrano ne samo za sebe ampak za celo družino, plačati vrtec za enega ali več otrok, kupiti igrače, knjige, jih kam peljati, stanovanje ali hišo kupiti ali vzdrževati, plačati vse položnice, skuhati kosilo ali večerjo za vse in počistiti stanovanje/hišo, da je urejeno, oprati, zlikati itd. skratka lažje je živeti solo, samo iti v službo brez, da bi bilo potrebno na vse to skrbeti, po možnosti priti domov in te pričaka še mamino kosilo in čisto stanovanje. Zanimivo še to, da noben partner za njih ni ustrezen. Hmm ali so oni za kakšnega ustrezni?!
Kakšen špil? Moja vprašanja, pripombe so povsem na mestu. Ne vem, zakaj se ljudje vtikujejo v stvari, ki jih motijo konkretno pa nimajo z njimi nič, naj probajo živati mimo njih…to bi bilo zame normalno ;)[/quote]Je Brajdiči so rešili to problematiko, oni se ne obremenjujejo s tem, živijo svoj lajf…..
Seveda so na mestu, če štartaš iz mesta, ki si ga predlagala, če se pa nekoliko poglobiš pa vidiš, da je cel ta sistem zgrešen že v osnovi.[/quote]
Ni potrebe, da bi se poglabljala, pač sistem je tak kakršen je, spremeniti ga ne morem, lahko se trudim, da živim brez tega zavedanja, kako marsikaj ni v redu za marsikoga…res se mi ne da ubadati s tem, že zato ne ker nimam nobenega vzvoda v roki, da bi lahko karkoli spremenila.
Ti dam prav, vzvod je premali, da bi lahko posameznik lahko kaj (bistvenega) spremenil. Je pa dobro pri sebi vedet kam pes taco moli, da te ne je***jo na suho….
Zgolj toliko. 😉
Se mi pa zdi všečna misel, če bi bilo več tistih, ki bi to spoznali in bi se tehtnica prevagala na drugo stran, kam bi se potem svet vrtel? 😉 :)))
Skandinavskega sistema mi nismo imeli nikoli.
Nekoč smo imeli sistem, ki recimo revnim ni omogočal šolanja, ker niso dobili štipendije recimo. POznam veliko takih primerov, doma slabe razmere, po možnosti nasilje, otroci takoj pri 15ih v službo, ker niso imeli osnovnih sredstev za šolanje. Čez leta pa kot navadni delavci žrtev stečajev in pri 50ih popolnoma nezaposljivi, brez izobrazbe, zgarani.
Danes se za otroke vsaj kolikor toliko poskrbi. Otroški dodatki, štipendije in nekak stvar steče.
Seveda so na mestu, če štartaš iz mesta, ki si ga predlagala, če se pa nekoliko poglobiš pa vidiš, da je cel ta sistem zgrešen že v osnovi. Tudi mi smo imeli podobno v bivšem sistemu in smo vse zavrgli in se gremo sedaj….. Kaj se gremo? Rop, svega in svašta….[/quote]
Kaj pa vem če res. Imeli smo veliko bolj socialno državo in resnično brezplačno šolstvo oz bistveno cenejše šolanje kot danes, je pa bilo veliko klientelizma, korupcije (kar je ostalo-zraslo še danes 😉 in zato nekateri niso dobili kar bi v principu morali.
Sem mnenja, da smo imeli relativno dober (boljši) družbeni sistem le nekaj stvari bi rabili cepit nanj, da bi se lahko imeli bolje, ne pa da smo vse zrušili in kao naredili boljšo družbo…
A res živimo toliko bolje, če lahko kupujemo raznorazne cote, čokolade, čipse, vozimo boljše avte….?
Ne vem :/
Samička me veseli, da ti drsnost ne dela težav, ti bi lahko s tem še daleč pridrsela, samo uporabit ga moraš v sistemu, ki ti je na voljo. 😉 :))))))
Žal spadam med tiste, ki so v prejšnjem sistemu padli skoz.
Noben od mojih staršev in stricev in tet ni dobil štipendije, živeli pa v takem, da je bila še hrana problem. Pa otroci niso bili sami krivi. Niso imeli možnosti šolanja, nihče jih ni zaščitil pred izkoriščanjem, nasiljem.
Jaz sem za razliko od njih dobila štipendijo, otroške dodatke in na ta način prišla do izobrazbe in potem službe.
Ja, nismo mi videli nobenega morja, nobenih sindikalnih počitnic, nobenih ugodnosti, nobenih poceni kreditov za hiše.
Vem, da so eni vse to dobili, ampak žal ne jaz in moji. Tako, da je ta sistem dosti boljši. TU vsak iz revnih družin, dobi štipendijo. Ni velika, da pa se, če si skromen.
Ha ha ha…. To je zato, ker si družboslovka specifične smeri in se ti zdi to normalno, pravilno? So te dobili v “špil”? 😉 :))))))[/quote]
Kakšen špil? Moja vprašanja, pripombe so povsem na mestu. Ne vem, zakaj se ljudje vtikujejo v stvari, ki jih motijo konkretno pa nimajo z njimi nič, naj probajo živati mimo njih…to bi bilo zame normalno ;)[/quote]
Kako nimam onič ?
Zaradi požrešnosti in pohlepa posameznikov, smo v krizi in nam zato krčijo pravice in uničujejo pravno in socialno državo..Ti pa trdiš, da nimamo s tem drugi nič…:)
Mogoče boš takrat, ko ne boš imela kaj za jesti, spremenila svoje mnenje….
Glede brezplačnega šolstva. Jaz sem malce drugače spomnim. V OŠ recimo nisem mogla it v šolo v naravi, ker je bla predraga, v prejšnjem sistemu. Podobno kot danes. Pa športni dnevi so bili precej zasoljeni, eni na pohod, drug pa na drago smučanje recimo. Tak sistem smo imeli v šoli. Vse prej kot brezplačen.
Mlajša sestra, je hodila v 90ih v OŠ. Stroški so bili še večji, ampak so revnejšim nekako pokrili recimo šolo v naravi. Športni dnevi so bili še vedno za revne pohodi. Šolo v naravi pa so kar uredili. Pa brezplačno malico in kosilo je imela. Mi smo morali to plačat.
Problem je ravno v tem, da večina reče, da nimajo nič s tem, da ne morejo nič spremeniti.
No in zato smo tam kjer smo. Ker si ne upamo nič spremeniti. Se raje vdamo v usodo in tečemo s tokom.
Tu in tam malo pojamramo in to je to.
Pa si sploh upamo kaj več? Če ti delodajalec maha s knjižico?
Kakšen špil? Moja vprašanja, pripombe so povsem na mestu. Ne vem, zakaj se ljudje vtikujejo v stvari, ki jih motijo konkretno pa nimajo z njimi nič, naj probajo živati mimo njih…to bi bilo zame normalno ;)[/quote]
Kako nimam onič ?
Zaradi požrešnosti in pohlepa posameznikov, smo v krizi in nam zato krčijo pravice in uničujejo pravno in socialno državo..Ti pa trdiš, da nimamo s tem drugi nič…:)
Mogoče boš takrat, ko ne boš imela kaj za jesti, spremenila svoje mnenje….[/quote]
Kako nimam onič ?
Mogoče boš takrat, ko ne boš imela kaj za jesti, spremenila svoje mnenje….[/quote]
Robi, jasno sem se izrazila, da nimam vzvoda, da bi to stanje lahko popravila, zato se za te zadeve raje ne zanimam. Ostale pripombe pa so letele na to kar je bilo v enem izmed postov izpostavljeno kako nekateri bogatijo v materialnem smislu – zato sem komentirala, da je bolje takšne stvari pustiti pri miru, posredno res nima nihče s tem nič, neposrednost pa verjetno variira..toda še vedno, bolj ko se s tem ukvarjaš, slabše je.
Ko bo moje življenje postalo takšno, da ne bom imela kaj več za jesti…takrat si bom pa omislila tipa – hec. Sem mnenja, da se vsak mora po svojih močeh truditi, se obvezno znajti. Slovenija ni pravna in je le pogojno socialna država. Dvomim, da je država do tistih kaj boljša, ki sprva niso imeli ničesar, potem pa kasneje kot posledico dobrega poslovnega načrta, ideje pričeli ustvarjati nova delovna mesta in kopičiti kapital v takšnih in drugačnih oblikah. Država je grda do vseh, več imaš, več ti vzame, če nimaš nič, te niti dostojno ne pokopljejo več, na tebi pa je, koliko se boš s tem ukvarjal. Ne vidim pa potrebe, da mi sugeriraš kdaj naj in predvsem iz katerih razlogov spreminjam mnenje/a.
Zakaj pa bi človek imel otroke, če jih ne želi imeti?
Je kaj narobe s tem, če ne želiš imet otrok?
Meni osebno se to zdi povsem normalno. Res pa je, da ni ravno normalno, da odrasli še vedno živijo pri svojih starših, čeprav imajo ok službe.
Ni bilo mišlljeno osebno, če si jih ti ne želiš imeti..
Enim se zdi normalno, da nočejo otrok in enim se zdi normalno, da so pri 30, 40 letih doma pri mamici, ki jim streže.
Meni ne prvo in ne drugo.
Forum je zaprt za komentiranje.