Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kitajci o samskih ženskah

Kitajci o samskih ženskah

Tista ženska tudi nikjer ne piše, da dela nadure?
Pa nikjer ne piše, da ima otroke, nikjer ne piše, da ne gre v službo šele ob 11ih?

Ampak jaz ne delam nadur, kot bi jih ženska, če bi vsak dan prišla domov ob 7h. :)[/quote]

Kdo bi si mislil, da gredo Kitajci v korak s časom tudi na tem področju. Ugotovili so to kar v razvitem svetu moški ugotavljajo(mo) že nekaj časa: vedno več žensk je izgubilo kompas in niso več za nobeno rabo…….

Še vedno obstajajo izjeme. No, če te je strah, da temu ni tako, se za stalno preseli na Kitajsko, tam so kakor lahko beremo ženske (z razlogi) bolj vešče “kompasa”, posledično za rabo 🙂

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

No, evo – točno to je tisto o čemer govorim. Prej se bo zgodilo to, da boste ženske vse moške poslale na Kitajsko, kot pa da bi priznale, da gre nekaj narobe…..

Sem dala zgolj rešitev za problem, ki ga ti vidiš. Ne vem, kaj bi naj priznala….kaj točno gre narobe?

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

BadMan, a ti si ti tudi tak kot Kitajec, da rabiš gospodinjo?

Ampak jaz ne delam nadur, kot bi jih ženska, če bi vsak dan prišla domov ob 7h. :)[/quote][/quote]
Zato pa je popolna imaginarna oseba, ki si jo lahko vsak predstavlja po svoje. 🙂

Fantje, zapadate v paradokse. Razpravljate o neki imaginarni ženski, ki pride ob 7 zvečer iz službe in ji “ni za nobeno delo”????[/quote]
Mišljeno je bilo za domača, gospodinjska opravila. Če ženska zanemarja družino v imenu kariere. Potem je bolje, da je sama.[/quote]
Ali pa z nekom, ki ima podobna pričakovanja in ga te ne moti. Gospodinjska dela bo pač opravljala služkinja. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko pametno razmišljaš.
Jaz, če bi bila bogata, bi tudi tako razmišljala :). Sicer ne bi ravno imela čistilke za svojo spalnico pa ne vem delovni kabinet (ne maram, da tujci stikajo po mojih stvareh). Ne bi bilo pa slabo, če bi kdo kaj skuhal pa kak vrtnar :).
Samo jaz bi delala 8 ur na dan in če bi res fajn zaslužila, ne bi bilo slabo imet vrtnarja-kuharja :). Tisti čas pa it na potep recimo. Čiščenje pa tistih najbolj osebnih prostorov pa raje ne.
Ampak jaz ne bom nikoli na tem :).

Mišljeno je bilo za domača, gospodinjska opravila. Če ženska zanemarja družino v imenu kariere. Potem je bolje, da je sama.[/quote]
Ali pa z nekom, ki ima podobna pričakovanja in ga te ne moti. Gospodinjska dela bo pač opravljala služkinja. :)[/quote]
Mož pa se bo ukvarjal s služkinjo…:)

Ali pa z nekom, ki ima podobna pričakovanja in ga te ne moti. Gospodinjska dela bo pač opravljala služkinja. :)[/quote]
Mož pa se bo ukvarjal s služkinjo…:)[/quote]
Čist možno, žena pa najverjetneje s šefom. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Da niso mogoče to vajine sanja, služkinja pa to :).

Takšne misli se pojavijo, če je ženski pomembnejša kariera in pride vsak dan domov šele zvečer…:)

Robi, meni je kariera zelo pomembna, ampak to pomeni, da mi je tudi zelo pomembno kakšen delovni čas je. Zelo zaželen je fleksibilen delovni čas in da ne presega 40 ur na teden. Torej, tvoj sistem 12ur potem pa več prosto se mi zdi super. In zelo pomembno mi je tudi, da ni delovni čas deljen, recimo, da je vmes prosto za dve uri, ker potem si cel dan v službi.
Jaz smatram, da delati cele dneve pomeni ali požrenost na denar ali pa slaba delovna organizacija, slaba učinkovitost. Če v 40urnem delovniku ne moreš narediti dovolj, da bi solidno preživel, potem nisi nek bleščeč delavec.
Tu ne mislim tistih, ki morajo delat po cele dneve, ker jih v to delodajalec prisili, tisto je povsem nekaj drugega. Kar pogosto se dogaja, da morajo delavci v tovarnah krepko več delat pa ne zato, ker bi si to želeli, ampak zato, ker jim drugače delodajelec pokaže vrata.

Samska, to je razvidno iz tega, da zagovarjaš kariero. 🙂

Se strinjam. Kot sem že sam omenil, je pomemben razlog zaradi katerega ženska ostaja do večera nekje zunaj ali na delovnem mestu.
Vsega enostavno ne moremo imeti in se je treba odločiti med enim in drugim.
Če je v ozadju požrešnost, pa čeprav je denarja dovolj, se mi to ne zdi perspektivno za sam odnos.
Če pa je ženska sama, pa tako ali tako ni problema, saj lahko počne, kar ji je volja. Ko pa se pojavi partner, pa je treba želje usklajevati.

Odvisno s kakega vidika gledaš na kariero. Recimo meni osebno je pomembna, ampak tako kot sem rekla, da to pomeni 40urni delovnik (na teden), ne 50 ali več urni. In recimo pri moških mi tudi ni všeč to, da dela po 10 ali več ur na dan pa zraven reče, da mu je to užitek, da je rad v službi in da iz veselja dela več kot 8 ur na dan (ok, bolje je reči v povprečju 40 ur na dan, ker recimo ti Robi delaš 12ur, ampak povprečje je pa potem vseeno ok).
Tudi to mi ni ok, če nosiš delo domov (razen recimo tako kot imajo učitelji, ampak to je čisto nekaj drugega).
Pod solidna kariera si jaz predstavljam v prvi vrsti delo, ki te veseli, urejeni odnosi v službi (ne šef in sodelavci, ki jih videt ne moreš recimo :)) in 40 urni delovnik. Te stvari so mi zelo pomembne. Glede plače pa je tako: čim več tem bolje, samo ne na račun prej naštetih stvari. Kaj mi bo odlična plača, če bom potem cele dneve v službi? Potem si uničiš zdravje, prostega časa nimiaš, kaj ti bo denar, če tega nimaš?

Tudi, če je ženska samska in če je cele dneve v službi…
Tak tip samskega moškega me ne zanima. Kaj boš s takim človekom?
Očitno mi prosti čas nič ne pomeni, zdravje očitno sploh ne (nihče me ne bo prepričal, da je biti zdravo cel dan v službi) in kaj boš sploh s partnerjem, ki ima kup denarja, časa pa nič?

Seveda ves čas govorim o tistih, ki se lahko odločajo o tem, ne o tistih, ki jim delodajalci grozijo s knjižico, če ne bodo delali toliko časa kot šef zahteva.

Samska, to je razvidno iz tega, da zagovarjaš kariero. 🙂

Se strinjam. Kot sem že sam omenil, je pomemben razlog zaradi katerega ženska ostaja do večera nekje zunaj ali na delovnem mestu.
Vsega enostavno ne moremo imeti in se je treba odločiti med enim in drugim.
Če je v ozadju požrešnost, pa čeprav je denarja dovolj, se mi to ne zdi perspektivno za sam odnos.
Če pa je ženska sama, pa tako ali tako ni problema, saj lahko počne, kar ji je volja. Ko pa se pojavi partner, pa je treba želje usklajevati.[/quote]

Včasih smo si poiskali delo (nap nekoč lov, poljedelstvo), da smo lahko preživeli.
Danes živimo zato, da delamo…..
Dobro nas nekdo nat***e….. :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

On, plus to, da moraš upoštevat, da je danes marsikaj lažje kot nekoč. Recimo pranje. Danes zbašeš v pralni stroj in ko konča obesiš in to je to. Včasih pa je bilo s tem dela še in še.
Ali pa včasih pisalni stroj, danes računalnik, koliko stvar je časovno hitreje opravljenih.
Če ves ta napredek seštejemo, bi morali imeti krajši delovnik v službi in doma, ker tudi doma nam razni pripomočki olajšajo delo.
Ja, ni logike. Ali pa je? Ni problem čas, ampak požrešnost na denar?

Ne vem, ampak pri meni ta logika deluje. Sam imam veliko prostega časa. 🙂

Čigava požrešnost? 😉
Če izhajava iz definicije denarja: Denar je potrdilo o opravljenem delu.
Za svoje delo dobiš neko potrdilo, ki ga zamenjaš za neko dobrino v katero so drugi vložili svoje delo.

Danes je potrebno bistveno manj vložit (človeškega) dela, kot nekoč, da dobiš nek izdelek, plačaš ga pa še vedno po relativno visoki ceni! Tako je tvoje delo razvrednoteno, razliko med dejansko opravljenim delom in potrdili, ki jih moraš dat, da izdelek dobiš pa pobere kdo? 😉
Tako se “potrdila o opravljenem delu” kopičijo na enem mestu dokler ne pride do tega, da ni več “potrdil” za osnovna sredstva, posledično ni več dela….itd.itd. Spirala se zavrti in pride do revolucije, ker ljudje nimajo več kaj izgubit, zgodi se nacionalizacija in spet smo na začetku, ko nekdo začne na račun drugega kopičit “potrdila o opravljenem delu”.
Ljudje pa delamo vsak dan bolj/več, kljub napredku tehnologije, kar je nelogično, zraven tega so mnogi brez dela in prejemajo socialne transferje, zato morajo zaposleni delat več za manj denarja, namesto, da bi se delovni čas zmanjševal na račun več zaposlenih in vsi bi imeli nekaj od tega. Ostajajo bi nam časa in bi se več posvečali medsebojnim odnosom s čimer bi pripomogli k boljši družbi. Ampak očitno nekomu boljša družba ni v interesu…… 😉 A si to ti tista? :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Potem ne deluje ta logika, če imaš veliko časa :).
Danes nam marsikatero delo steče hitreje kot nekoč (recimo pranje oblačil), večina ljudi pa trdi, da je dela več, manj prostega časa kot nekoč. Računalniki, aparati, … logično bi bilo, da bi ljudje rekli, da imajo danes več prostega časa kot nekoč, ker ni potrebno recimo prati hlač na roke in tisočkrat tipkat na pisalni stroj, ker gre na računalniku hitreje.

On, požrešnost recimo naših super managerjev? Ki jim ni dovolj en običajen avto, rabijo še terenca pa luksuzno limuzino pa jahto pa vilo… in da vse to dobijo, čeprav ne rabijo, morajo na eni strani nekoga izkoristiti, na drugi strani pa ždeti cel dan v službi.

In zakaj te to moti? Saj tak način življenja ni prepovedan, tudi izkoriščanje ni prepovedano. Nekateri pač želijo imeti življenje izpopolnjeno z materialnimi dobrinami, nekateri pa s čim drugim. Ne razumem, zakaj ti je to moteče, meni ni.

Niso samo “naši”, “naši” so samo kopirali “napredni zahodni sistem”.
To je zabloda vsega “naprednega” sveta, ker je temelj tega sistema človeški pohlep, prevara. Poglej samo razliko v ceni nekega izdelka/storitve razliko med proizvodnjo ceno in prodajno ceno. S legalno/zakonsko prevaro, ki se ji reče prosti trg ali ponudba in povpraševanje, nekdo “bogati” na račun dela drugega, zbira neupravičeno potrdila o opravljenem delu.
Ali drugače povedano, kaj je nekdo takega naredil v nekem kratkem časovnem obdobju, da to lahko dobi za kar sem nap. jaz moral delat cel teden?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close