Najdi forum

Kislo zelje

Pozdravljeni !

Zanima me, če kdo od obiskovalcev foruma pozna pozitivne in negativne lastnosti kislega zelja. Kako ga pripravite ? V kakšni obliki je najbolj zdrav ? K čemu ga ponudimo ? Pač vse, kar veste o doma pripravljenem kislem zelju.
Že v naprej najlepša hvala in vsem na forumu topel jesenski pozdrav.
Helena

Če imaš zdrav želodec ima zagotovo zelo veliko samo pozitivnih, surovo ali kuhano!

Kristof Kolumb ga je vzel s sabo na ladjo, da pomorscaki niso dobili skorbuta. Za to je najbolje uzivati surovega. Okusen pa je tudi v prikuhi s krvavico in matevzem ali zabeljenimi ajdovimi zganci. Dobra pa sta tudi segedin in jota kot samostojna jed.
Dober tek
Alenka

Od negativnih lastnosti mi pride na misel samo napenjanje oz. malo pospeši prebavo. Če je to sploh negativna lastnost?

Kislo zelje je daleč najboljši vir C vitamina pozimi. Najbolj zdravo je surovo, ureja prebavo in veča odpornost. Edina slaba lastnost, ki se je spomnim je ta, da je malce težko za občutljive želodce in da napenja (zato dodajamo kumino).

lp tinca

HAY !
Vsem se za odgovore prisrčno zahvaljujem. Ker imam težave z previsokim krvnim tlakom in prevelikim holesterolom, moram zelo paziti k čemu in kako lahko uživam kislo zelje. Sedaj delam očiščevalno kuro samo z surovim, ki mu dodam sesekljan česen in olivno olje.Prebava res nagaja, vendar – nič ni popolno. Kajne ?
Lep jesenski dan vam želi,
Helena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close